Haastattelussa: Raimo

Redrum-187: Noniin eli ollaan tässä kävelemässä Raimon kanssa Club25:lle jossa oli eilen Raimolla keikka ja tänään sitten vähän eri settiä eli Jonttia, Shakaa, Soppaa ym. No mitäs kuuluu? onko vielä kanuunaa eilisestä päällä vai onko tilanne nollattu täysin ja uus pöhinä päällä?

Raimo: Joo ehottomasti tänään täälä Vaasas uus meininki päällä. Tää lauantai vaikuttaa paremmalta ku perjantai, paikat tutuks, vaikuttaa helvetin hyvältä meiningiltä.

Redrum-187: Se kuullostaa ihan siltä miltä pitääkin. Eilen oli keikka ja mitkäs fiilikset jäi siitä? Miten meni ite keikka ja olitko tyytyväinen? Menikö kaikki nappiin?

Raimo: Joo kyllä se meni putkeen. Tietenkin jotain omii pygimisii siin oli, mut se menee kännin piikkiin ja keikka meni putkeen. Jengi oli messis. Siel oli Kädveyhä myös Olarista mukana. Hyvä fiilis jäi siitä ainakin mulle suuhun ja jengi diggaili ja huuteli Raimoo. En ees mokaillu paljoo.

Redrum-187: Äskeisessä vastauksessa sivuttiinkin vähän seuraavaa kysymystä eli mikä oli yleisön vastaanotto? Oliko jengi fiiliksissä ja mitä ne diggas kun Olari oli näin ekaa kertaa käymässä Vaasassa? Olitko tyytyväinen menoon?

Raimo: Joo siis olin yllättynyt ehdottomasti vastaanotosta, mutta eihän Olari tääl niin ku ekaa kertaa ollu. Tos oli noi Reilukerhon kaverit ja Kädveyhän nuoremmat Olarin kaverit myös. Nehän oli täälä vääntääs keikkaa tos joskus vähän aikaa sit. Nyt kun mä tulin tänne, niin jengi ties etukäteen ja mä olin yllättynyt siitä hommasta positiivisesti.

Redrum-187: Noniin aivan aivan. Ite haastattelijaltakin unohtui vaikka siitä ei oo kovin kauaa ja oltiin Koposen ym. kanssa vetääs jurritkin siinä illalla.

Raimo repeilee taustalla…

Redrum-187: Mutta sitten seuraavaks vähän tähän uuteen levyyn. Eli sulta on justiin tullu muutama päivä sitten painosta uus levy. Kerro vähän siitä että mikä on homman nimi? Mitenkä tää on kasattu ja mikä on fiilis uuden levyn suhteen?

Raimo: Mä en jauha levystä turhaa diippiä, mutta lähetään siitä et sen levyn nimi on Räemix. Ja se kuvastaa sen levyn laatua. Sitä on tehty niin ku… Ei sitä oo ikinä tehtykään. Eli siin on vanhoi julkasemattomii, uusi biisei, remixejä ja jotain skittei. Me ollaan funtsittu Räemixii jo vuos-puoltoista tälleen ja nyt saatiin se iskettyy pakettiin. Mun mielestä siitä tuli ihan semmonen viiltävä tuote. Ei siit tehty mitään myytävää tuotetta, koska me tehtiin niin vähän kappaleita. Ei rahatarkotukseen tehdä ja silleen. Tehdään räppii ihan vaan kavereille kuunneltavaks.

Redrum-187: Sitten mulla onkin vähän kysymyksiä tosta ite levystä vielä. Ketä on ollu tuotantopuolella mukana ja minkälaisia vierailijoita löytyy?

Raimo: Joo tosiaankin siin levyl tuotantotiedois ei lue sen kummemmin ketään ketä siin on ollu messis, mutta tota siin on tietenkin Seyed Alin ja Seyed Alin broidin biittei mukana. Sit siin on näitä suomilyrikaalisia kavereita, siin on Petos (pena), Seyed Ali, Setä Koponen, Davo, Lerha on myös intros, Soppa, Joda, Ässäkin siinä jossain. Tämmösii jokapäiväsii suomilyrikaalisia kavereita joihin tulee törmättyä aina silloin tällöin.

Redrum-187: Noni se kuullostaa ihan hyvältä ja siltä aidolta meiningiltä mitä sen pitää ollakkin. Kerro mulle vielä mistä näitä levyjä saa, jos niitä vielä saa?

Raimo: Joo no tosiaankin niitä levyjä on niin rajotettu määrä koska tätä ei tehdä missään kaupallisessa mielessä vaan pienessä rajotetussa erässä kavereille kuunneltavaks. Me myydään tos Davistolla Olarissa. Se on sellanen snooker/biljardi ale-juottola. Sieltä niitä saa pääasiassa ja Funkiestiin vietiin pikkasen, mut ei niitä siel varmaan enää oo.

Redrum-187: Kyllä kyllä eli kuumaa tavaraa on. Sitten siirrytään vähän muihin aiheisiin eli miten meni Raimon kesä 2007? oliko sekava meininki? kesä alkaa oleen lopussa niin on hyvä alkaa vetää vähän yhteen. Tuliko tänä kesänä taaskaan tehtyä mitään järkevää?

Raimo: Haha… vittu on vaikee yhteenveto tosta hommasta. Mut joka saatanan viikonloppu mä jossain kissanristiäisissä oon ollu ja käynyt myös ulkomaanmatkoilla. [Huokaa syvään] Helvetin kosteeta on ollu. Sanotaan näin…

Redrum-187: Tää vastaus tyydyttää ehdottomasti.  No joo jos kysellään vielä vähän muita musiikkiaiheisii kysymyksii. Mitä musiikkia Raimo kuuntelee himassa näin muuten? Minkälaisia artisteja äijä on viime aikoina sterkoissa soittanut?

Raimo: Joo tosiaankin tota mmmm…. viimei aikoina.. no se on kääntyny tonne down south puoleen. Diggailen sieltä niitä kaikkee South Park Coalition juttui. Ne hommat on helvetin pinnalla. Mä oon aina digannu niistä. Memphisis on kans helvetin aitoo meininkiä. Mä oon kokeillu bongata jotain noita Memphisin vanhoi, 90-luvun puolella tehtyjä juttuja. Sielt löytyy helvetisti ja niit kantsii kaivella. Niitä mä koitan ettii. Myös uudesta Project Patistä mä diggaan helvetisti!

Redrum-187: Kyllä kyllä eli ihan tuttuja nimiä tuli sieltä esille. Tuli vielä mieleen täs näin loppuun että Raimo ja kumppanit on kuitenkin tehny sieltä 90-luvun puolestavälistä vähintään tätä omaa musiikkiansa ja tyyliänsä, niin mistä semmonen kipinä justiin näihin tälläsiin gangsta-tyylisiin levyihin ja taustoihin on tullu? Mitkä on ollu semmosia ensimmäisiä artisteja ja inspiraatioita mistä nää vaikutteet on tullut?

Raimo: Joo se asiahan juontaa siitä että räppii ollaan kuunneltu ihan pienestä pitäen, jo old schoolia ja näitä hommii, mut mä en oo kuitenkaan koskaan hairahtanu tohon nyki räpin (itäräpin) puolelle ikinä ja samoin mä oon aina digannu noista Bay Area, nykyisin jo old school meiningeistä. Mä oon ollu aina niis messissä. Siit se on peräsin koko homma.

THE END

Redrum-187 ja Joonas kiittää Raimoa informatiivisestä yllätys haastattelusta sekä mukavasta seurasta. Terveiset myös T-Murhalle ja Kunkku Pähkinälle sekä koko seurueelle, jonka seurassa ilta kului.

                                                                                  Joonas Aromaa 

Jätä kommentti