Haastattelussa Tykopaatti

Tapasin Luopioisten lujan, monelle paremmin tunnettuna Tykopaatin sunnuntaisena iltana Tampereen kauppa-aukiolla. Parrakas tuleva räppitähti tervehti iloisesti kätellen ja vei minut majapaikkaansa jossa vesilasin äärellä vaihdoimme kuulumiset ja teimme lyhytmuotoisen haastattelun koskien jäbän tulevaa levyä, räppitähteä itseä sekä mielipiteitä yleisesti räppimeiningeistä.

Redrum-187:

Mitäs kuuluu herran sunnuntaihin? Viikonloppu mennyt missä merkeissä?

Tykopaatti:

No mitäs tässä, Lappeenrannassa olin keikoilla ja vedin vähän keittoo siinä ja nytten takasi.

Redrum-187:

No sulla on tässä ny debyyttilevy tulossa. Läheskään kaikki lukijat eivät varmaan ole kuulleet susta juuri ennen, joten kerropa hieman itsestäsi.

Tykopaatti:

No tämmöinen 25 vuotias, Luopioisista, noin 60 kilsaa Tampereelta,  tänne 16-vuotiaana  muuttanut kaveri. Rumpuja olen soittanut 10-vuotiaasta lähtien ja tossa 2003 puri tämmöinen räppikärpänen eli sitten aloin vääntään enemmän näitä hommia.

Redrum-187:

Joo. Olet vaikuttanut Hank & Frank setissä englanninkielellä, nyt kuitenkin materiaalia tippuu suomeksi, tullaanko sinua kuuleen vielä englannin kielellä?

Tykopaatti:

Joo. Mää oon semmoisen Dj Gabron kanssa tehnyt yhden EP:n ja sitten tehtiin semmmoinen splitti vinyyli ton Free Point Crewn kanssa. Tommishockin ja Kimarrin levyllä olin myös feattaamassa ja aproxin tulevalla levyllä oon myös mukana yhdessä biisissä. Lisäksi ollaan tekemässä Dj Gabron kanssa uutta levyä ja Tamperelainen semmoinen räppäri ku Kid Kaos eli Jones, niin sen kanssa pitäs myös tehdä englanniksi. Eli kyllä vielä englanniksikin olen tekemässä. Jotenkin kuitenkin tällä hetkellä kiinnostaa enemmän tämä suomenkieli, koska sillä teko on hauskaa ja jengi ymmärtää muutenkin paremmin tuolla keikoilla, kun englannin kieli tuppaa siellä meneen helposti vähän ohitte kun sönköttää väärällä kielellä.

Redrum-187:

Jea! Sulta on Joku Roti Recordsilla ilmestymässä pian soolo. Kerro vähän levystä et millaista materiaalia on luvassa ja mitä jengi voi odottaa. Miten idea tosta levystä on kypsynyt ja onko biisit ihan kasautunut ajanmyötä vai onko tätä oikeen tarkoituksellisesti lähdetty työstämään valmiiksi?

Tykopaatti:

Vähän lähti sillai että kun asuin vielä Kontulassa, niin sattumalta yks Santtu, joka on mun kaverin veli, muutti kämppikseks. Sitten siltä menin kysyyn, kun se sanoi että se jotain musaa vääntää, että saisko kuulla. No ei se aluks edes suostunut soittaan niitä biittejä, mut sitten ku kuulin ja diggasin niin siinä huvikseen tehtiin pari biisiä sen kanssa. Sitten Hannibal alkoi samoihin aikoihin, tai oli itseasiassa jo aiemmin pyydellyt et ala ny tekee suomeks. Sitä ennen olin ollut mukana vaan niissä Pahat Viinit feateissa. Noh, alettiin vääntää ja sitten meidän piti aluks tehdä vaan joku viiden biisin promolevy, mut aateltiin sit ku niit biisei siinä sitten tuli, et voitas tehdä niitä enemmän. Aluks levy oli tarkoitus pistää vaan omakustanteena pihalle, mut sitten toi Joku Roti Records lupas sen kumminkin julkasta. Että tällätavalla vähän näin kasattu tätä. Enemmänkin vasta tässä viime metreillä ny sitten ku piti olla deadline, niin saatiin se sitten lopulta pakettiin.

Redrum-187:

Joo, Entä ketä kuullaan levyä tuottamassa?

Tykopaatti:

No tota, siinä on MDMA Numminen tehnyt melkein kaikki biitit. Yhden biitin teki Dalion Tampereelta, mut tosiaan kaikki muut on ton Nummisen. Sit viel lisäks Kilari Audio on tehnyt yhden remixin, siitä biisistä joka tuol teilläkin jaossa, eli toi ”Takki auki”, siitä siis  Kilarin tekemä Chopped and Screwed versio löytyy levyltä.

Redrum-187:

Joo, sehän on hemmetin tiukka biisi! No mites sit, ketä levyl on vierailees? Stepa ny löytyy ainakin, oon kuullut ton ”Ei sen kuulu kuplii” biisin näin ennakkoon jossa se oli mukana. Mutta ketä muita löytyy?

Tykopaatti:

Joo, no siis juurikin Stepa, sit Hannibal ja Lasse K just tos ”Takki Auki” biisis. Sit on Soppa yhdessä biisissä. Sit siinä on semmoinen muija laulaas kertsin yhdessä biisissä, semmoinen Kristy. Ja sit tietty serkkupoika eli Hank Aka Hanski Crack skrätsää yhdessä biisissä. Sit tota… ei siinä muita oo.

Redrum-187:

No niin, no siinä tuli noi vierailijat nyt kerrottua. Mites sitten omat suosikkibiisit levyltä?

Tykopaatti:

Noh, ei siellä ny oikeen… niin… vaikee sanoo mää oon kuullu niitä niin paljo jo et…

Redrum-187:

Niin no mut esimerkiksi mitä biisei diggaat itse keikalla heittää jne.?

Tykopaatti:

No joo! kylhä mää niit kaikkii tykkään heittää, mut ehkäpä tota levyn avausraitaa eli ”En dissaa” on hauska vetää ku se on niin lepposa. Yleensä se vedetään sillai ekana biisinä keikalla, siinä ehtii mukavasti rentoutua. (naurua)

Redrum-187:

Joo. No Kuinka pitkään oot räppiä kuunnellut ja mistä koko homma sulla lähti niinkuin innostus siihen kuunteluun?

Tykopaatti:

No tota, faijallahan oli yks kasetti, mä en ikinä muista et mikä se on, mut mä muistan ne riimit kyllä se oli tää, tiäksää mikähän se oli..

”yo man, I’m made of steel, don’t you know the deal? I got sex appeal..”

Niin noh, mut ekan kerran mä ostin kaverilta, oisinkohan ollut seiskalla… kuuntelin viel Death Metallia, mähän oon hevihommista lähtenyt niinkuin kaikki muutkin.. niin siis ostin siltä Naughty By Naturen kasetin ja kysyin sitten varmistukseks viel että ”kai siinä on sitten paljon motherfucker sanaa?”, kaveri vastas et ”joo, joo! siinä on motherfuckerii ja kaikkee”, no allright mä ostin sitten sen. Sit tietty Cypress Hillia ja kaikkee tuli myös hankittua.

Vuonna 97 kirjoitin ekat räpit ku kaveri pyysi, mut ei se oikeen sillo viel innostanut niin, mä enemmän diggasin siitä rumpujen soitosta. Joskus joku pyyteli jonnekin räppäilee, mut mä aattelin et ei saakeli, emmä sinne yleisön eteen kyllä mene. Joskus 2003 jotenkin sitten.. just ton Kid Chaosin ja serkun kanssa meillä oli semmoinen Underground Zoo, jolla oli joku 4 biisiä ja tuol oli ennen semmoinen mesta ku Kiva, niin oltiin siellä ja Englanniks väännettii. Sit Tampereelle tuli joskus toi Green Grass, niin siellähän sitten oli aika paljon open mic:ia ja kaikkee, niin siitä se sit lähti kunnolla.

Redrum-187:

No sää mainitsit tossa et oot rumpuja soittanut, niin millaiset sitten muut musiikkityylit jäbään iskee ja mitä kaikkee sä oot soittanut?

Tykopaatti:

Noh, nyt mää soitan semmotteessa Garage Blues bändissä, White Stripes hengessä elikkä kitara ja rummut vaan. Hevillä on tässäkin lähdetty ja joskus oli kova Jazz buumi. Mää kuuntelin hirveesti jazzia ja treenasin paljo, mut sekin on sit vähän laantunut.

Redrum-187:

Noh, palataas sitten tohon levyn aiheeseen eli biiseistä mitä oon päässyt etukäteen keikoilla jne. kuuleen paistaa mielestäni osittain aika tarkkaa down south vaikutetta, mm. ”Ei sen kuulu kuplii” biisistä on bongattavissa tarkkakorvaisimmille lainausta eräästä todella legendaarisesta down south hitistä. Meneekö siis omatkin suosikkisi paljolti tuolla päin, vai onko vain sattumaa että useista biiseistä tulee helposti etelä mieleen? Entäpä sitten levyn kokonaislinja, meneekö paljolti tuolla kuten maistiaiset on luvannut?

Tykopaatti:

Joo, meneehän se ja tommosta kamaahan mää eniten kuuntelen. Määhän oon täydellisen takinkäännön tehnyt. Joskus kuulin noit south juttui Hanelta, just jotain Z-Ro:ta ja semmosii ja olin vaan et mitäs vittua tää on. Kuuntelin aiemmin enimmäkseen noit NYC juttui, mut sitten se vaan iski niin paljon enemmän toi South ja tommonen gangsta meininki, west coastit jne… Nykyään se on enemmänkin tommoinen leirin vaihto käynyt et lähinnä noit tulee kuunneltua. (naurua)

Redrum-187:

Joo, no sää oot tossa Hannibalin aika moneen kertaan maininnut, niin kerropa vähän et mistä oot näihin pohjosen jäbiin tutustunut?

Tykopaatti:

Mä kävin aikanaan Tulenkantajien keikoilla ja olin niitten fani. Jossain sitten, varmaan siel Green Grassissa, joskus alettiin jotain läppää heittää ja siel oli sit just jotain open mic:ia ja semmosta mis oltiin mukana. Sit tosiaan Hane ja Soppa pyysi siihen Monte Carlo biisiin mua heittään ekat suomiriimit, niin siitä sitten pikku hiljaa…

Redrum-187:

Vuonna 2007 on tippunut aika monta varmasti useilla soittoon jäävää levyä, mm. UGK:lta uutta materiaalia, Devinin uusi ja vaikkapa Coughee Brothazin Waitin’ Our Turn. Mitä mieltä olet nykyräpin tilasta, lähinnä siis rapakon tolla puolella, onko taso menossa parempaan suuntaan ja onko tänä vuonna tipahtanut jotain sulle suureen soittoon jääneitä levyjä?

Tykopaatti:

No UGK tuli ostettua joo. Se on vitun hyvä! Kuunneltua on sitten tullut just Devinin levyä ja semmosta. Kyllä siellä mun mielestä on ihan hyvä meininki, justiin tos kaverin kanssa puhuttiin että oli hienoo ku UGK:n levy nousi listalla ykköseks. Siinä oli vähän samanlainen fiilis ku ois oma suosikkijoukkue voittanut jalkapallon mestaruuden (naurua).  Kyllä sieltä mun mielestä aika hyvää kamaa kyl paljon tulee. Juuri lähinnä muualta ku idästä. Idässä on alkanut nää Nasit ja tämmöiset vähän kuulostaa väsähtäneiltä jotenkin. Ei oo oikein kolahtanut niiden mitkään jutut enää kyllä.

Redrum-187:

No mites sitten Suomen jutut; Suomiräpin tilasta tuppaa jotkut jauhaan että se on huono, mutta omasta mielestäni monia hyviäkin juttuja on nyt tippunut ja on tulossakin paljon uutta materiaalia. Mitkä on omia suosikkejasi Suomesta ja keidenkä levyjä odotat? ja mitkä porukat/artistit vaikuttavat lupaavilta tulevaisuutta ajatellen?

Tykopaatti:

No Stepan levy tulee ainakin oleen timmi, siitä mä diggaan. Hanesta ja Sopasta toki tykkään. Se iski jo joskus sillo ku ei muusta niin tiennytkään. Mut joo, oha siis helvetisti kaikkee tullut, erilaisia artisteja ja hyviä julkaisuja. Löytyy eri tyylejä ja semmosii, se on kyl siistiä, mut emmä sillai nyt kuitenkaan venaa mitään…oikeen muutenkaan mistään (naurua) No, levyi tulee sit ku tulee ja mä käyn poistaan!

Redrum-187:

Haha, joo. No sit viel vähän tähän sun musiikkiin liittyviä kysymyksiä. Millaista vastaanottoa oot saanut keikoilla musaltasi ja onko millaisia odotuksia levyn menestyksen suhteen? Miltä tuol on mestoilla vaikuttanut, et veikkaatko et jengi poistaa levyä ja menee hyvin kaupaks?

Tykopaatti:

No toivottavasti menee! Se ois nihkeetä jos jäis 200 omaa levyä lojuun omille kämpille. Että tota jotkut diggaa paljon, mut jotkut ei diggaa yhtään, mut sehän on aina semmosta. Siit tehdään 500 painos, et neljä sataa menee myyntiin ja tavoite toki ois, et saatais kaikki myytyä. Jos ne kaikki menee, niin oisha siinä sit erittäin tyytyväinen.

Redrum-187:

Hehe, joo. Tullaanko Tykoa kuuleen lähiaikoina vierailijana joidenkin muiden suomiartistien levyillä juurikin siis suomenkielellä ja Tykopaatti nimellä?

Tykopaatti:

Hetkinen, ööö.. Enpäs tiedä. Eiku Stepan vinyylillä tulee oleen semmoinen erilainen versio tosta ”Jaloviinaa” (ei sen kuulu kuplii) biisistä, tai no sehä ny ei oo featti, tai on sekin tavallaan, haha, emmä tiedä. (Naurua)

Redrum-187:

No mites sit Hanen soololle, eikös siinäkin ollut johonkin biisin sulla tulossa jotain?

Tykopaatti:

Joo, siis itseasias tais olla! Mut siitä ny ei oo lähiaikoina ollut hirveesti juttua. Ja sit on viel joku semmoinen biisi, en tiedä oliks se vaan nettiin tulossa, mihin jotain tein. Se oli joku ”haista vittu rahaa” juttu, hah, mut emmä siitkää sit tiedä. Mut joo, ei oo tosiaan kyl ny ainakaan mitään sovittu enempää.

Redrum-187:

Mites paljo ny on sitten ollut keikkoi kesän aikana ja kerro ny jengille missä sua voidaan seuraavan kerran nähdä?

Tykopaatti:

No joo, seuraavan kerran ollaan keikalla Kurvin vauhdin bileissä 21.9. ja sit siitä seuraavana lauantaina ollaan Lahden Cumuluksessa sen kaupungin osalta levyn julkaisubileissä. Siel on sitten kans esiintyys Stepa ja Hane ja Soppa. Sitten 27.9. on myös levynjulkaisubileet Tampereen Doriksessa Musta Perjantain kanssa.

Keikkoi on sit ollut kesän aikana enkuks muutamia, ja sit suomeks on oltu Rollossa ja Oulussa Hanen ja Sopan kanssa. Rumpukeikkoja on kanssa ollut jonkun verran. Ihan hyvin on keikkoi kyl ollut. Juhannuksenahan oli kans hyvät bileet..

Redrum-187:

Joo ne oli kyl yhdet parhaist mitä muistan, vitun hauska meno kaikel tapaa.

Tykopaatti:

Siel oli kyl todella hyvä meno!

Redrum-187:

Heheh, no sit viel loppuun tämmöinen kysymys: Jos Tampereelle tulis ekaa kertaa joku henkilö, niin minne veisit häntä käymään, jotta hänelle jäisi paras mahdollinen kuva Tampereen menoista? Tamperettahan ny on dissattu aikalailla kaikkialla räppipiireissä nimeltä mainitsemattomista syistä, mutta mitä mieltä oot itse menosta täällä ja onko se paranemaan päin ollut viime vuosina, jos mietitään näin juuri räppidiggarin näkokulmasta?

Tykopaatti:

No just olin viime torstaina bileissä, ja kyllähän täällä nyt on niitä bileitä, mut toki sais olla enemmän ja eri artisteja. Mut niihä se on et Tampereel on ne tietyt ja Helsingis ne omansa. No mut, mää pysyn Tampereella, tääl on lepposa meininki! neljä vuotta asuin Kontulassa ja oli sekin toki ihan jees.

No jos tampereelle sit tulis joku tuntematon henkilö ja se jonnekin pitäs viedä niin..noh, sitähän vois mennä vaikka Kaijakkaan! (Naurua!)

Redrum-187:

Hahahaha, Joo selvä! No heitäts sä viel jokku terveiset tos loppuu?

Tykopaatti:

Joo! no tota terveiset kavereille ja mutsille! ja tota.. käykää kaikki ostaas levy niin mä pääsen tota… KALJALLE! hahahaha!

Redrum-187:

Haha, no se on siinä sit! Kiitos!

Haastattelija: OO

Jätä kommentti