Haastattelussa: Hannibal & SoppaRedrum-187: Terveppä terve. Mukava saada äijiä haastatteluun tässä taas noin puolentoista vuoden tauon jälkeen… Mitäs teikäläisille kuuluu tänä päivänä?

Baali: Perusmeininki pahoinvointi-Suomessa: hyvää ja huonoa, ylä- että alamäkeä, ojaa ja allikkoa.

Soppa: Hyvää kuuluu kiitos, siihe pitäs vaa saaha muutos ku nyt pikkuhiljaa alkaa tekeen Puukko-B-matskua, pitää alkaa vähä ammentaa synkempää fiilistä ettei tuu ihan gay-shittiä… Luotetaa siihe että kaamos hoitaa tehtävänsä.

Redrum-187: Viimeksi kun rupateltiin niin teiltä oli tulossa ”sun huudit ei oo seiffit” mixtape. Paljon on tapahtunut sen jälkeen. Ensinnäkin ja varmaan merkittävimpänä muutoksena teillä on nyt oma levy-yhtiö: Joku Roti Records. Täytyy kysellä hieman asioista lafkan ympäriltä ensin. Mistäs idea moiseen?

Baali: Siitä lähtien ku aloin kuunnella räppiä halusin oman auton. Mutta ku en sitte hommannu sitä autoveron takia, niin tyydyin kakkosvaihtoehtoon eli perustettiin oma lafka. Nyt julkaistaan oma musa oman lafkan kautta ja laskutetaan keikkapaikkoja oman lafkan kautta. Ja sitten joskus tulevaisuuessa se Lexus sitte… tai Lada.

Soppa: Jos haluaa että hommat tehään niinku ne haluaa tehtävän, on ne tehtävä ite. Helposti suomiräpillä ei rikastu, mutta jos saahaan Suomen kansalle kuultavaksi, ehkä välillä jopa radiosta, laadukasta musiikkia niin ainaki meikäläinen on tyytyväinen… Ja tähä mennessä, vaikkei nyt vielä olla ees päästy kunnolla vauhtii, ne levyt mitä ollaan julkastu, niistä oon henkilökohtasesti hyvinki jopa ylpeä.

Redrum-187: No minkälaista on ollut pyörittää omaa lafkaa? Onko tullut paljon ylityötunteja musiikibisneksen parissa?

Baali: Liikaaki. Oppinu paljon uutta täsä vuojen aikana mikä on positiivista. Ehkä suurin miinuspuoli on ollu, ettei oo päässy vääntään omaa juttua tarpeeksi. Pitää lohduttaa että kyllä silleki aika tullee. Tai sitte se aika pittää vaan yksinkertaisesti ottaa.

Soppa: Joo kyllä tässä töitä saa paiskia, melkein jopa enemmän ko mitä ois voinu kuvitella. Olennainen eli ite musiikin teko kärsii pahasti niikö tuo Haneki tossa jo valitteli. Jos joka juttuun tarvii tarkan aikataulun nii lopputulos kärsii, tuloksena ”joka” räppärin pahin pelko: juostenkustu paska biisi, tai vielä pahempaa; kokonainen albumi!!

Redrum-187: No entäs ketä kaikkia tuohon teidän ”Joku Roti Mafiaan” kuuluu tänä päivänä. Voidaanko sanoa että jotkut tietyt artistit on teidän hoivissa ja jos näin on niin ketäs nuo artistit ovat?

Baali: Joku Roti Mafia on Pahat Viinit, Stepa, Tykopaatti ja MDMA Numminen. Lissääki siihen saattaapi tulla.

Soppa: Myös Edorfin kanssa ollaan löpisty, nyt ku kaveri on muuttanu myöski tänne Treelle. Katotaa jos meiän perusräppimeininki ja Ekin proge-taiturointi saatas joteski kohtaamaan.

Redrum-187: Mikäs on seuraava Joku Rotin julkaisu ja milloin on tulossa? Ilmeisesti ainakin Stepalta on tulossa kokopitkää?

Baali: Stepan kokopitkä ”MC” ilmestyy tammi-helmikuun taitteessa ja se tullee oleen saatanan hyvä!

Soppa: Juu, voi saatana, siino nuori kaveri joka tulee tuikkaan jauhot suuhun hyvin monelle suomiräp-tirehtöörille. Käy keikalla ni tiät mitä tarkotan…

Redrum-187: Mites teidän omat projektit? mitäs kaikkea on tekeillä tällä hetkellä tai suunnitelmissa? Olen kuullut ainakin että Hanelta olisi tulossa ihan sooloakin ja Puukko-B:ltä puolestaan jotain horrorcore pläjäystä. Kertokaa molemmat nyt vähän enemmän näistä huhuista?

Baali: Mulla on suunnitteilla eka soololevy, joka kulkee vaatimattomalla nimellä ”Citizen Hane”. Ehkä ens vuonna, viimeistään 2009?

Soppa: Joo, Puukko-B:n ”Studio Gangsta” on tulossa… Aikataulua tälle julkasulle ei vielä oo, mutta ilmootellaa sitte kyllä ajoissa. Meinasin eka vaa koota kaikki PKB-biisit mitä oon tehny ja tehä siihe pari uutta biisiä päälle, tuloksena kokoelmatyyline ratkasu, mutta nyt ku oon päättäny tehä kaikki biisit uusiks, siinä voi tovi vierähtää. Kokoelma ekaksi levyksi ois toisaalta ollu kyllä aika leso?

Redrum-187: ETL taitaa olla kuopattu projekti?

Baali: Puhuttiin tuossa keväällä että oltais väännetty se nyt syksyksi, mutta aika ei riittäny ja itellä oli puhti pois ”Meiän asia” -levyn hektisen aikataulun myötä. Seyed sitte muutti Englantiin opiskelemaan. Jodalla on ollu kans kiireitä opiskelun/soololevyn/Kemmurun kanssa ja aika pitkälle homma on jäissä. Kuopattu, ehkä?

Soppa: Jää nähtäväksi, välimatkojen ja ajan puutteen vuoksi levyä ei tosiaan keretty tehä, ikävä kyllä, ainakaa vielä… Mutta jos mahollisuus vielä tulee, nii meikä on mukana!! Harmittaa oikeen jos ei saaha mitää aikaan, ois pirulainen timmi nelikko mikissä.

Redrum-187: Teillä löytyy nyt oma studiokin; Studio Roti. Mistäs kyseinen pyhättö löytyy ja mistä moinen idea omaan studioon vai onko se enemmänkin välttämättömyys oman levy-yhtiön kanssa?

Soppa: Stuudiohan löytyy iha tosta Tampereen keskustasta. Tai oikeestaan studio/treenikämppä. Räppejähän kyllä pystys nauhottaan missä vaa, mutta nyt on mahis nauhottaa muitaki instrumentteja ja pitää treenejäki, kylläkin ihan liian harvoin. Studio on myös vuokraustarkotukseen. Tuo meiän Audio-poika nauhottaa siellä ketä vaa, millo vaa, kuhan maksusta sovitaa.

Redrum-187: Palataan ajassa hieman taaksepäin. Teiltä tuli sitten tosiaan tuossa tän vuoden alkupuolella tuo Meiän Asia lätty. Mites olitteko tyytyväisiä levyn saavuttamaan huomioon ja menekkiin?

Baali: Niihin ei voi nykypäivänä täällä olla koskaan tyytyväinen. Nuo uljasta uutta maailmaa tavoittelevat instanssit haluavat sopivan harmitonta ja mautonta, valmiiksi soseutettua mössöä, jota sitten suuressa viisauessaan voivat tarjota tyhmille lampaille. Mutta se UG-porukka jotka eivät välitä paskaakaan niistä ovat ottaneet sen loistavasti vastaan… Mikä on tärkeintä.

Soppa: Huomiota ja hyvää palautetta on tullu ehkä liikaaki, mutta vielä ko sais ne penskat pistään vanhempansa ostaan ite levyn eikä vaa imuttelis netistä. Niinkö Sere tais joskus mainita, Suomen kansan PITÄIS kustantaa meikän pajauttelu…

Redrum-187: Poikkesiko tuon levyn tekoprosessi jotenkin aikasemmista Hannibal & Soppa projekteista, kun mukana oli nyt myös jossain määrin Pahat Viinit orkesteri?

Baali: Eipä juuri. Päinvastoin oli hieman helpompaa, kun kaikki tiesivät tonttinsa ja hoitivat sen mallikkaasti.

Soppa: Tällä kertaa tosiaan suju ainaisten alkutakertelujen jälkee helpommin, oli kuis jo toinen levy mikä tehtii Jazzy-On luona.

Redrum-187: Luin tuolta vieraskirjastanne että Kaupunkilaiskanoja ja maalaisnautoja biisistä olisi tehty hiljattain video? pitääkö paikkansa? Kertokaa vähän siitä…

Soppa: Juu tehtii tommonen perus kesä-kruisailu-video. Siitä tuli jopa iha hyvä ja hauskaa oli ko perkele!

Redrum-187: No unohdetaan menneet. Pakko kysyä jotain tietenkin vähän gangsta räpistäkin, vaikka viimeksi käytiinkin melkein kaikki oleellinen läpi. Kertokaa meikäläiselle mikä on ollut tämän vuoden tähän asti teidän mielestä kovin julkasu vai onko tullut yhtään seurattua menoa viime aikoina?

Baali: UGK:n tupla on kyllä vuojen paras platta.

Soppa: Näin on, näin on, näin on!! En tiä sitte muista tän vuoden levyistä, Young Jeezyä on tullu kuunneltua… Hahhaaaa, jeeeeaaahh!!!!

Redrum-187: Kuuluuko Joku Roti Recordsin artistien kriteereihin että pitää diggailla etelä räpistä, kun Tykopaattikin oli selkeästi aivopesty Hanen toimesta niihin juttuihin? (vanha Tyko haastis Redrumin sivuilla)

Baali: Ei tartte välttämättä. Stepa on esimerkiksi enemmän jopa kasari-ysärin taitteen fanittaja kuin etelä-diggari.

Soppa: Juu diggailut sikseen, suomiräp-taidot kiinnostaa enemmän meikäläistä.

Redrum-187: No Devin The Dude on vihdoin tulossa pian Suomeen keikkailemaan useiden viritysten jälkeen. Minkäsmoisia tunteita tämä mies herättää vai herättääkö ollenkaan? Meinaatteko iskeytyä paikalle?

Baali: Devin on ihan jies. Näyttää vaan keikka jäävän väliin ku töitä pukkaa. Pittää yrittää vielä vaihtaa…

Soppa: Iha vitun jees! Iskeydyn paikalle jos vaa talous ja aikataulut natsaa. Kai ne pitää pistää natsaan, fani ku oon…

Redrum-187: Teikäläiset alkaa olemaan ihan aikuisen miehen iässä. Kuinkas sitä vielä vanha jaksaa kiertää Suomea ja hyppiä siellä lavalla useita kertoja kuussa?

Baali: Kyllä sitä jaksaa. Kaikkeen tuohon sivu-sekoiluun on kyllä lopenkypsyny. Ei jaksa mittään kännisiä urpoja. Ei se sitä ettäkö ne pahaa tarkottas, mutta ite ei todellakaan ole siellä bilettämässä, vaan töissä. Jos tätä nyt voi työksi kutsua.

Soppa: Uskon että jaksaa niin kauan ko posse diggaa. Ohan tuo hemmetti kuluttavaa ajella ympäri Suomea, mutta yleensä keikat tekee aina reissuista tekemisen arvosen. Ainaki on oppinu oleen baarissa juomatta. Sitä paitti, vaikka ikää on, en tunne muuttuneeni vajaassa 10 vuodessa juurikaan.. ehkä sosse blosse…

Redrum-187: Teitä voidaan varmasti jo sanoa eräänlaisiksi suomiräpin kummisediksi. Sen verta alkaa olemaan vuosia ja levyjä jo mittarissa. Olette varmasti monille räppi uraansa aloitteleville jo ns. vanhoja tekijöitä ja esikuvia. Miltäs semmoinen kuullostaa/tuntuu?

Baali: Jos joitain ollaan inspiroitu räppään, niin hyvältähän se tuntuu.

Soppa: Tuota läppää tuleeki joskus mietittyä ku heittää vähä karskimmanpuoleista paskaa, mutta häätyy luottaa siihe että ainaki useimmat tajuaa kyseessä olevan ”vain” musiikkia. Soppahan nyt on kiltti pajanpoistaja, mutta Puukko-B veitsineen vie homman uuelle levelille.

Redrum-187: Tekeekö Hane ja Soppa vielä räppiä kymmenenkin vuoden päästä vai joko on eläkepäivät Kanarialla käynyt mielessä?

Baali: Kyllä ite tuun hamaan loppuun asti kirjottaan jonku sortin kuraa. Onko se sitten räppiä tai muuta? Aika ja maailman meno vaikuttavat siihen.

Soppa: Joo kyllä varmaa ainaki jotai musaa tulee tehtyä…

Redrum-187: Pakko kysyä teiltä vielä samaa kuin Illultakin kun olette kuitenkin viisampia kuin Ilari että: Mistä se johtuu että Suomessa listoilla edelleen pääsääntöisesti roikkuu vanhat nyt jo kolmekymppiset räppihulttiot? Mitä uusien nimien läpilyöminen vaatii?

Baali: Uuen ja tuoreen nimen tai saundin, joka herättää taas nuo isot yhtiöt. Sen se tarttee. Sehän nyt alkaa oleen selvää, että ne kontrolloi aika isoa osaa siitä mitä median kautta meille päivittäin syötetään. Ja me ei voida sille mitään muutako tehä omaa juttuamme ja luottaa siihen että ostavassa yleisössä on vielä niitä, jotka haluavat oikeita vaihtoehtoja.

Soppa: Mitä muuta ko Elastista nykysin on listoilla? Ei kai se jamppa nyt iha kolmeakymmentä oo? Kai radio nykysin taas vaatii sitä Raptori-tyylistä discopaskaa mihin edellä mainittu heebokin alentuu sinkkujensa kertseissä… Voi jumalauta!! No onneks on näitä nuoria lupauksia jotka radionki on ennemmin tai myöhemmin pakko hyväksyä.

Redrum-187: Teidän levyillä on aina ollut uusia mielenkiintoisia nimiä (artisteja) mukana. Mitkäs on ne tämän hetken kuumimmat nimet joita kannattaa seurata täällä Suomen kamaralla?

Baali: Stepa ehdottomasti tullee räjäyttään potin. Lasse K ja Laiska Leppone tuolta Kanta-Hämeestä ovat pirun kovia kans. Mikkelin Valkonen Roskasakki on myös tiukkaa lande-räppiä. Musta Perjantai Tampereelta. Ivalosta Tampereelle muuttanu Edorf potkii. Suomi-räppi voi hyvin.

Soppa: Edellä mainittujen lisäksi löytyy kyllä paljon näitä keski-ikää lähestyviä räppäreitä, joita kyllä edelleen henk. koht. diggaan, oli ne sitte kuin ikäloppuja vaa…

Redrum-187: Pakko vielä tuttuun tyyliin tehdä futiskatsaus. Pohjoisessa ei oikein taida sujua tällä hetkellä. Oulu tippui ja Rops on nyt kuitenkin sitten vielä karsinnassa. Milläs mielellä olette seuranneet tilannetta? Onko tullut käytyä tänä vuonna pohjoisessa yhtään pelejä seuraamassa?

Baali: Kävin kattoon Rops-Tornion ja vietiin se hienolla pelillä 2-0. Viikingit kaatu ekassa ja toiseen lähetään niillä mielin.

Redrum-187: No Chelsean dynastialle tuli katko viime vuonna Valioliigassa ja nyt taas näyttää tämän kauden alun perusteella siltä että tasaista on kärjessäkin. Joko olisi Liverpoolin vuoro onnistua nappaamaan mestaruus vuonna 2008?

Baali: On tasureita tullu sen verran paljon tähän alkuun, että ei juhlita Anfieldilla mestaruutta vielä 2008.

Redrum-187: Kiitoksia Haastattelusta! Ja perinteiseen tapaan shot outit loppuun vielä sivuston väelle!

Baali: Isot blaka-blakat Redrumin lukijoille!!! Supportatkaa landespede-räppiä! Se on jämptiä se, saatana!

Soppa: Aivan, landespede-merkit ilimaa!! Ja terkut sinnepäi kunkulle ja Akulle & Millalle!

www.pahatviinit.com

                                                                                Joonas Aromaa

Jätä kommentti