Haastattelussa: Stepa

Haastattelussa: Stepa
Redrum-187: Kerro nyt lämpimiksesi mitä kuuluu näin alkutalveen?

Stepa: Ihan hyvää kuuluu! Tulin tossa juuri Sodankylästä. Olin ainoo nuori siinä junassa, muut oli eläkeläisiä. Hauska matka oli olla ja kuulla juttuja. Heh, ja sen semmost!

Redrum-187: Sä oot suhteellisen uus nimi näin suuremman yleisön tietosuudessa, kerro vähän ittestäs kuka oot ja niin edelleen.

Stepa: No meikä on tuolta Sodiksen slummeista Stepa niminen kaveri. No en tiiä, se on vaikee ittestä kertoo ton enempiä… ihan normijätkä!

Redrum-187: Mistä nimi Stepa tulee?

Stepa: Se tulee tosta meikän sukunimestä, sen on siitä joku vääntänyt. Kolme eri jätkää väittää että ne on keksinyt sen, et emmä ny sit tiedä loppuviimein, et kuka se on keksinyt. No, samapa tuo. Meikän isäntä oli Stepu aikoinaan. Pitäs pyytää featiks, niin oltas Stepa ja Stepu. Haha, Yhteistyötä isän kanssa! Oma perhe on tärkeä.

Redrum-187: Haha, No sul tulee levy tos 2008 keväällä. Millaista materiaalia on tiedossa?

Stepa: No siinä on ihan sitä Aromii – Mixtape meininkiä…

Redrum-187: Iskulinja läppää siis levyn läpi?

Stepa: Joo no siis… Kyllä siellä on sitten ihan muutakin. Mä oon yrittänyt ny vähän keksiä aiheita. Normihuumorilla puidaan niitä lapsuuden kokemuksia ja mitäs kaikkee siel ny sitten onkaan..

Redrum-187: Okei, ketäs levyllä kuullaan tuottamassa?

Stepa: No siinä on Kilari ja Aksim ollut ihan pääjehuina. Sitten 10th Wonder tuolta Kemijärveltä, tai oliks se ny Kemistä. Sitten meikält on pari biittii. Sitten viel Tiskijukka Pekka ja Joniveli jolta oli yks biitti. Kylhä siinä on aika hajanaista sakkia…

Redrum-187: Mites featit vai vedäks yksin läpi levyn?

Stepa: Joo, no siinä on Jodarok yhdes biisis. Sit Säkä on kahdessa biisissä ja Hannibal & Soppa yhdessä… Muuten sitten aika pitkälle meikää.

Redrum-187: Millasta vauhtii toi levy on valmistumassa, eli onko biisit jo kaikki kirjoitettu ja päätetty mitä levylle tulee, vai onko viel tässä nauhoitusten ohella jäljellä jotain mitä ei oo tehty esim. tekstien tai biitin puolesta siihen kuntoon että nauhoittaan pääsis?

Stepa: No siis tota… Me ollaan ny kolme viimestä kertaa oltu sillai et ”nää on viimeiset nauhoitussessiot”, mut joka kerta sitä sitten jää kuitenkin jotain ja joku menee pieleen. Aina sitä joutuu vähän lykkäileen noita, viimeks esim. meikäl oli ääni menny kun oli kolme keikkaa heittänyt ja neljä askia röökiä polttanut, niin ei enää lähtenyt paljo ääntä meikästä. Semmonen laiskuus tääl on aina täs, ku on meikä ja Ilari hommissa, tehdään vähän hommia silloin kun tuntuu siltä, ei silloin kun pitäs!

Redrum-187: Sulta tulee toi levy Joku Rotilta pihalle. Kerros vähän miten oot noihin Hannibalin ja Soppaan tutustunut jotka tota levy-yhtiötä pyörittää?

Stepa: Kai se lähti siitä Lappi itsenäiseksi meiningistä. Hane soitti ja pyysi mukaan tohon Mixtapelle. Siitä sitten pikkuhiljaa nähty siellä täällä, käyty samoilla keikoilla ja muuta. Ajan saatossa tutustuttu!

Redrum-187: Sulla on aika vähän ikää noihin muihin räppinimiin verrattuna, onko sulla ollut tämmöstä vakavasti otettavuusongelmaa vai millaista on ollut vastaanotto?

Stepa: No ohan siel aina osa yleisöstä ny ollut semmosta et kattelee pitkin nenänvartta, ku on nuori jätkä. Ei meikällä sillai hirveesti kokemusta ole keikoista, joten ei ne ny aina sillai välttämättä niin mahtavasti mene tai semmosella itsevarmuudella. Itsellä on lavalla keikoilla aina vähän semmoinen olo että pitää vähän todistella tai jotain.

Redrum-187: Mites kauan olet räppiä tehnyt? milloin tuli ekat biisit esim. nettiin?

Stepa: No se lähti tosta pleikkarin Music 2000 ohjelmasta ja Hip Hop Ejaysta joskus varmaan 12 vuotiaana… Tai noh, eihän sitä ny voi sanoa räpin tekemiseksi, me vaan tehtiin kaveriporukan kanssa ja pidettiin hauskaa. Nyt vois sanoo että vuoden tässä ny on jotain kunnolla tehnyt. Ekoista biiseistä en kyl muista et koska tuli nettiin, oisko kenties ollut 2003?

Edorf: Eikös Gangsta Gangsta kakkonen ollut netissä joskus sillo? oisko ollut 2003 tai 2004?

Stepa: Joo siitä on aikaa, se on paha biisi! Meikä laittaa sen levylle… hahaha… siinä meikäl toi ääni on viel semmoinen, noh ehkä VÄHÄN neitimäinen! Joo, aattelin et jos sen laittas vaikka levylle bonusbiisiksi!

Redrum-187: Jeh, Montas vuotta olet räppiä kuunnellut? ihan pikkupojasta lähtien syntynyt kultainen tutti suussa ja ketju kaulassa?

Stepa: Joo, haha, Spice 1:tä se isä osti synttärilahjaks ja semmost, hahahaha kyllä!

Redrum-187: Minkä tyyppistä räppiä tällä hetkellä eniten fiilistelet? mitkä on ne kovimmat jutut?

Stepa: No meikä on jotenkin lämmennyt tohon Boom-Bap menoon viime aikoina! Sit toi Jeru The Damaja, se on meikään iskenyt kyllä kovasti. Sanotaan nyt kuitenkin näin, että Ice Cubelta se Death Certificate ja Amerikkkas Most Wanted on ollut mulle ne ihan ykköslevyt mistä meikä tykkää. Joku vanha Mc Eiht tai siis Compton’s Most Wanted on kans tosi timmii. Aika kaikkiruokaisia tässä kuitenkin ollaan loppuviimein. Sama se tuleeko se räppi Pieksämäeltä vai Haukiputaalta.

Redrum-187: Mites jenkkiräpin suhteen sit, diggaileks vaan kulta-ajan juttuja vai tippuuks uudemmatkin setit?

Stepa: No ei meikä oikeen niitä uusia, ne biitit on mennyt jotenkin niin pilipalihommiksi. Se on se 90-luvun meininki mistä meikä tykkää!

Redrum-187: Entäs suomiräppi meininki. Mitä mieltä oot tasosta Suomessa tänä päivänä?

Stepa: En tiiä, onhan se vähän tai itseasiassa aika paljon noussut siitä, mitä se oli tossa joku vuos sitten. Onhan se ny vähän timmimpää nykyään ku pari vuotta sitten. Silloin se oli mennyt vaan siihen rahanteko hommaan ja sitä kuullessakin tuli helposti rahanteko mieleen. Nykyään kuunnellessa tulee kuitenkin mieleen, että sitä tehdään ihan musiikin vuoksi.

Redrum-187: Keidenkä Suomalaisten levyjä odotat tällä hetkellä, tai mitkä nimet noin muuten Suomesta vaikuttaa lupaavilta ja kenenkä jutuista diggaat?

Stepa: No kyllä se on varmaan ihan just perus Jontti & Shakaa, Hane ja Soppa, Kemmurusta tykkään.. Mitäs kaikkee, ohan niit joo..

Redrum-187:  Kun kerta tuut lapista, niin kerropa vähän lapin meiningistä etelän ihmisille, mitä juttui sielt kantsii tsekkaa ja mitkä on ne lapin kovimmat tipauttajat?

Stepa: Lapista? No Edorfhan on tiukka jätkä ja Magga Eero, hahaha, se on hyvää settiä! mitähän se lauloi, öh ”poromiehen suudelma on moskovalaisen unelma..” Hahaha… se edustaa lappia viimesen päälle!

Redrum-187: Haha, tarvii tutustua! Sitten kysymyksii vähän keikoista; Oot tehnyt kesän aikana kohtuu paljon keikkoja, missä on ollut paras meno?

Stepa: No vittu viimeks se oli Mikkelissä toi keikka. Siis se koko räppi-ilta oli loistava!

Redrum-187:  Olikkos sää juhannuksena Vastavirralla?

Stepa: En ollu, mut myöhemmin olin ja se Vastavirran meno oli kans kyl jees, diggasin itse siit. Tosi mahtava paikka kyl!

Redrum-187:  Minkälaista vastaanottoo on yleensä ollut keikoilla? Aika hyvin näytät vetävän yleisöö niillä keikoilla mitä oon nähnyt, mut ootko joutunut tyhjillekin saleille esiintyyn?

Stepa: Joo on sitäkin tietenkin silloin tällöin. Mitä vähemmän on porukkaa sitä enemmän sun pitäs tietty tehdä hommia siel lavalla, ku pitää saada vähäinen porukkakin fiilisteleen sitä. Mut siis noh, yleensä semmoisissa paikoissa missä meikä ei itsekään ikinä diggaa hirveesti olla, semmoiset perus klubi/yökerho mestat ja muut Onnelat, niin ei oo yleisö niin messissä.

Redrum-187: Kun sä nyt jostain syystä vieläkin siel porojen seassa asustelet, niin tunnetko kuinka rasittavaks ton reissailun, kun aika paljon joutuu kuitenkin tänne etelään reissaileen studiolle ja keikoille? Liikuksä junalla vai?

Stepa: Joo no se on aina vähän säätämistä, että millä liikkuu, mut on se perkeleen raskasta istua seitsemän tuntiakin junassa joidenkin eläkeläisten seassa. Mut se on kyllä mukavaa ku on jotain kavereita siinä, kun vaikka autolla mennään johonkin keikalle. Siinä on mukavaa yhteishenkee ku on paikalla bändikavereita ja semmosta. Hyviä muistoja noilta reissuilta aina tulee! Mut on se kyl vittumaista silti aina ne sunnuntai päivät sitten istuu junassa tai bussissa ja olla vasta illalla takas kämpillä.

Redrum-187: Kun oot kerta suhteellisen nuori vielä, niin opiskeletko tällä hetkellä, vai ootko nyt ihan pyhittänyt elämäs tälle räpille? Aika paljohan toi kuitenkin aikaa vie kun käy studiolla täällä etelässä ja sulla tuntuis aika usein keikkaakin kuitenkin olevan, et riittääkö aika opiskelulle?

Stepa: Joo, kyl mä käyn koulus. Oon Torniossa AMK:ssa. Luen itteeni nuorisotyöntekijäksi.

Redrum-187: Kuulin kuumaa huhua että jäbältä ois tippumassa tässä musiikkivideookin jakoon, uskaltaisitko vähän raottaa
Redrumilaisille tietoa, et mimmoinen video on irtoomassa ja mistä biisistä?

Stepa: Joo. Vapaapäivä biisistä on video tosiaan tulossa! Vapaapäivä video kuvattiin tuol Sodankylän filmifestareilla, meinas hommat kyl mones välissä mennä vaan ihan ryyppäämiseksi siinä. Yks tuttava, Tero, teki siinä kaiken työn meidän eteen ja sitten kun mentiin johonkin ja se asetteli kaikki kuvausjutut siinä valmiiksi ja sanoi että voitas alkaa hommiin, niin meikä ja Jukkis sano että ”Ei me jakseta” hahaha… vittu sitä vitutti! mut ei me mietitty siinä et se on tehnyt sillai vitusti duunia. Mut kyl se homma siit sitten kuitenkin onnistu.

Redrum-187: Olit kesällä kuvauksissa mukana Hannibalin ja Sopan maalaisnautoja videon teossa jyväskylässä. Millainen meininki oli ja koska me päästään ny toi video sitten näkeen?

Stepa: En tiiä kyl, kuulemma 30. päivä tätä kuuta, mitä meikä tietää, niin silloin pitäs olla. Mutta tota joo, siellähän me oltiin kuvailemassa, semmost perusmeininkii se oli hahah..

Redrum-187: Ku jäbä kuitenkin itse musiikkia tekee ja kuuntelee, niin mites sitte on… osteleeks jäbä paljon levyjä, vai ooks tota netistä lataaja kansaa? Mikä on viimeisin levyhankinta jäbällä?

Stepa: Kyllä meikä pyrkii aina ostaan! Nyt meikä on kyl lataillut kun saanut uuden kämpän ja uuden koneen, vähän kyl hävettää. Ohan se toki niinkin et miten vitussa sä jossain Sodankyläs tai Tornios ostat esim. MC Eihtin levyjä? No et mitenkään! Mut joo, kyl meikä ruukaa ostaa levyjä, ekana tulee usein kuitenkin ladattua ku ei huvita ostaa sikaa säkissä.

Redrum-187: Jäbä tulee Sodankylästä tai nykyisin asustelet Torniossa. Diggaileks asuu siellä porojen seassa vai onko suunnitelmissa monien muiden lapin tähtien tapaan muuttaa jossain vaiheessa tänne etelään ihmisten ilmoille?

Stepa: Hahhahaha, voi vittu! Noist kommenteist tulee biiffii sun kanssa! Mut joo tosiaan, kylhä sielt ois tarkoitus muuttaa tänne ”ihmisten ilmoille” jossain vaihees. Ohan siel kivaa, mutta vittu, valitettava totuus ettei siel oo tulevaisuutta.

Redrum-187: Mitkä on ne lapin kovimmat menomestat?

Stepa: Paradise Sodankyläs… no joo, se on semmoinen mesta et musiikki täysillä ja känni päällä, niin siel viittii olla, mutta ei siel kyl sodikses ainakaan muuten mitään hirveesti oo. Rollos järjestetään keikkoja esim. tota Norte Klubii ja siel on kyl vähän kaikille välillä jotain. Torniosta en niin tiedä ku en oo siel pitkään viel asunut, mut olihan sielki tos yks viikonloppu Kaija Koo ja se… kukas vittu sen idolsin voitti? Ari Koivunen joo.. Mut ei ollut kyl ihan mun juttu, sori Ari!

Redrum-187: Noku jäbä ny kuitenkin tuol joulupukin naapuris asuu, niin ooksä ollut kiltisti ja mitäs on Stepan lahjatoive listalla?

Stepa: Ei meikä ny kovin kilttinä oo kyl ollut. Varmaan siekin sit joskus tajuut ku siust tulee gangsta et mitä se on olla gangsta! Ei täs hirveen kilttejä kyl olla! ja eihän siinä muuta ku luoteja pyysin tietty pukilta lahjaksi!

Redrum-187: Sit toi meidän foorumin Vaasan johtaja tahtos viel tietää et mistä johtuu, että lapista tulee niin pahoja juoppoja vai onko se pelkkää illuusiota? ooksä itse paha juoppo? Mennääks joka viikonloppu jaloviinan voimalla?

Stepa: Em.. tai siis mitä sä meinaat oonko paha juoppo? siis sillai äreä vai ihan kunnon juoppo? En tiiä kyl, onhan siel varmaan sitäkin, mut veikkaan et tässä on sitä Pulttiboisin saamelaisvitsii mukana.

Edorf: Ei, kyllä se on niin että saamelaiset osaa ryypätä jostain syystä aivan käsittämättömästi! niinku vaikka Aziz, en oo nähnyt kenenkään tinttaavan jotain nollaseiskan viinaa alas ja pysyvän viel pystyssä.

Stepa: Nii joo. No en kyl tiedä mist toi johtuu, mut kyl sielt tosiaan tulee porukkaa jotka… öööh, ei ole ajokunnossa! hahah!

Redrum-187: Eiköhän tää ala oleen tässä tältä erää! heitä ny sitten vaikka terveisiä viel tähän loppuun foorumin väelle?

Stepa: Ai häh? Missäs oli ne kysymykset naisista? eiks jäbän pitänyt kysyy naismausta?

Redrum-187: Haha, no voin mä kysyy niist naisista. Mikäs on se jäbän naismaku?

Stepa: No joo, se on semmoinen 120, 160, 130, niissä mitoissa!

Redrum-187: Noku meil on tuol foorumil ny tiettävästi ainakin muutama muija, niin kannattaaks niiden ottaa Stepaan yhteyttä? Ootsä vapaal täl hetkel?

Stepa: Hahhaha! No tota, ööh!……Seuraava kysymys!

Redrum-187: Ooksä jo palauttanut ex-muijalles sen auton minkä kehuit varastanees tos Hanen ja Sopan biisis? Hahaha, no joo, eiköhän se ollut sit siinä!  Haluuks viel heittää ny loppuun ne terveiset?

Stepa: Joo, En oo palauttanut! Noh mitähän sitä sanois lopuks? öh, terveisiä foorumin käyttäjille, ylläpitäjille, tutuille ja turvallisille ihmisille! ja tota, joo… kuunnelkaa räppiä! Kuunnelkaa Eero Maggaa!

Redrum-187: Kiitos Stepa!

Haastattelija: O.O

Jätä kommentti