Haastattelussa Edu Kehäkettunen

Redrum-187.com: Terve! Mitäs kuuluu Edun päivään tänään?

Edu Kehäkettunen: Ihan hyvää. Loost Koosin levylle nauhottamassa biisii ”Kotka Päälle”. Tulossa hauska biisi diskohengessä, jossa tarttuva kertsi. Vittu, et kuulosti tyhmältä, mut näin se menee.

Redrum-187.com: Albumisi tulee Edu Kehäkettunen & DJPP nimen alla. DJPP ilmeisesti vastaa tuotannosta vai mikä on miehen rooli levyllä? Kuullaanko lätyllä silti mahdollisesti jonkun muunkin tuottajan materiaalia vai pelkästään DJPP:n biittejä?

Edu Kehäkettunen: Me ollaan tuotettu koko levy kahdestaan, mut kaksi biittiä on DJPP:n omia. Tullut säästettyä paljon pommeja biittejä tätä varten.

Redrum-187.com: Kuinka lyöttäydyitte yhteen DJPP:n kanssa tälle levylle? Onko levyä alun perinkin ollut tarkoitus työstää yhdessä vai kuinka homma meni? Olette ilmeisesti kuitenkin entuudestaan vanhoja tuttuja toisillenne?

Edu Kehäkettunen: Me ollaan sukulaisia nykyisin, joten se oli aika luonnollinen valinta, varsinkin kun hengataan yhdessä jonku verran.


Redrum-187.com: Levy kantaa nimeä ”Hyvän olon konsultit”. Kerro hieman mistä nimi juontaa? Kuulijoille tulossa ehkä vinkkejä kuinka hyvä elämä vietetään?

Edu Kehäkettunen: Mahdollisimman rennosti ja terveellisesti. Levy kertoo siitä, minkälainen on oma elämäntyyli. Viihdytän itseäni hyvällä musiikilla, hyvällä ruoalla, yrteillä ja joskus maltailla.

Redrum-187.com: Päädyitte semmoiseen ratkaisuun, että laitatte ”Hyvän olon konsultit” ennakkokuunteluun myspaceen viikoksi. Mistäs moinen idea ja miksi näin? oliko Kepe kenties tämän takana vai ihan teidän oma idea? Kyseessä kuitenkin aika freesi juttu.

Edu Kehäkettunen: Oma idea. Frendi on siel duunissa (my man Ricu Flair), joten se hoitu helposti. Kiitos siitä!

Redrum-187.com: Biiseissäsi on usein, sanotaanko vaikka että melko seksuaalinen tunnelma. Kuullaanko ”Hyvän olon konsultit” -levyllä samanhenkistä menoa, kuin aikaisemmillakin Edun levyillä? Vieläkö naisista löytyy reikiä mistä räpätä? Kerro hieman minkälaista matskua on luvassa.

Edu Kehäkettunen: Aika vaihtelevalla teemalla, jep jep… Samaa shettiä, kun aikoinaan Kaubamajassa. Tämän todistaa myös uusi video, joka on tietenkin taattua Micci H.Anuri laatua. Se on dokumentti latvialaisesta orvosta nimeltä Edu – mööi! Laatuviihdettä koko perheelle. Dokkari on melkein valmis julkaistavaksi. Se kantaa nimeä Edumania ja se kertoo Edun elämästä.

Redrum-187.com: Entäs sitten vierailijapuoli… Ketäs muita kuin sinua levyllä kuullaan mahdollisesti mikin varressa?

Edu Kehäkettunen: Davo & Asa on muutamalla biisillä, kuten on myös Stig Dogg. Loost Koosin Särre ja Superjanne vierailevat yhdellä raidalla kumpainenkin. Lisäksi DJ Fiskars a.k.a. DJ LootaKii, G-Litterin viuluviikari Jimi Python ja sellisti-Tuukka kantoivat oman kortensa kekoon. Kiitos kaikille !

Redrum-187.com: Edellinen levysi Lentäjän Koira julkaistiin 2005 eli siitä on jo pieni tovi vierähtänytkin. Kerro hieman lyhyesti mitä olet puuhaillut elämässäsi tässä välillä?

Edu Kehäkettunen: Perus-laiffii, ei mitään sen ihmeellisempää. Tein radio-ohjelmaa Bassoradiolla, mut se lopetettiin, koska se oli liian suosittu. Terveiset Roberto Rodriguezille, joka oli ohjelmamme toinen osapuoli ja Sir Nenikselle, joka tuurasi kumpaakin meistä, kun emme päässeet töihin muilta ”työkiireiltämme”.

Redrum-187.com: Tämä on ensimmäinen kokopitkäsi Monspin leivissä. Mitenkäs on yhteistyö sujunut Tha Big Bossin aka Kepen kanssa? Ferrari pihassa ja iso Monspin kultainen riipus kaulassa?

Edu Kehäkettunen: Ei. Täs on ihan turha rimpuilla, koska paskat on valmiiks jo housussa.

Redrum-187.com: Siirrytäänpä sitten aiheissa vähän eteenpäin. Vieläkö soittelet levyjä jossain? onko Serato jo hankittu tai mitä ylipäätänsä ajattelet koko laitteesta?

Edu Kehäkettunen:
Serato on hankittu tietenkin. Se on hyvä laite, joka palvelee ennen kaikkea niitä, jotka ovat tulleet klubille kuuntelemaan musiikkia, tai kuuntelevat jonkun DJ:n miksausta. Serato tekee jokaisesta DJ:stä astetta paremman, kun vaan oppii laitetta käyttämään ja tulee mietittyä settejä aina valmiiksi. Loistava laite tehdä biiseistä uusia versioita, ainakin rakenteellisesti.

Myönnän, että olin aluksi vähän vastaan, mutta selkä ja olkapäät kiittävät myös Seratoa. Olihan se levyjen kantaminen ja raahaaminen ihan liian vittumaista, mut minkäs teit. Tosin nyt on vaan hirvee kasa levyjä viemässä himassa tilaa.

Redrum-187.com: Mitäs musaa ylipäätänsä tulee tsekkailtua tänä päivänä? Kerro vaikkapa hieman viimeaikaisista lätyistä mitä on soittimissa pyörinyt.

Edu Kehäkettunen:
Tulin just Jenkeistä, josta jäi joku 230 levyy haltuun, mut 75 % niistä menee myyntiin. Oon täydennellyt levykokoelmaani vanhoilla puuttuvilla klassikoilla ja ostanut muutenkin musaa aika lailla laidasta laitaan, mut tietenkin pelkkää hyvää musaa.

Redrum-187.com: Sivujemme teemakysymyksen aika taas. Mites tommoinen hieman raffimpi lyyrinen anti ja syntikka vinkunat uppoaa? Eli toisin sanoen tuleeko kuunneltua yhtään gangsta-rappia?

Edu Kehäkettunen:
Jotkut syntikkavinkunat uppoo, mut tosi harvat. Dr. Dren jälkeen homma meni osaltaan vituksi, mut välillä joku onnistuu yllättämään. Ei tuu kyl mitään uutta mieleen, joka ois päräyttänyt.

Redrum-187.com: Entäs jos puhutaan sitten suomiräpistä, niin mitenkäs nuo tämän päivän touhut uppoaa sinuun? Onko mitään bongauksia kenties mihin olet ihastunut viime aikoina?

Edu Kehäkettunen: Asa, Davo, Loost Koos, Petos on välillä ihan tipauttavan hauska. Stig Dogg, Kemmuru. Davon pitäis joku julkaisu viimeinkin saada ulos, koska Davo on himmee jätkä. Asa vakuuttaa myös. Julkaisusta toiseen pelkkää spägää.

Redrum-187.com: Niin tosiaan olette Davon kanssa vanhoja kavereita. Onko mitään hajua miehen liikkeistä tuolla omalla musiikkirintamalla? Onko sieltä suunnasta tulossa jotain kenties oikeasti nyt lähitulevaisuudessa?

Edu Kehäkettunen: Asan ja Davon levy on masteroinnissa ja toivottavasti tulee ulos a.s.a.p. Ihan kiluttavaa kamaa… varsinkin ”Peltirumpuu” on yksi kaikkien aikojen Suomi-stygeistä!

Redrum-187.com: Palataanpa hetkeksi vielä ajassa taaksepäin. Olit aikoinaan myös tosiaan töissä Bassoradiossa ja vedit siellä mm. melko suosittua aamuohjelmaa nimeltä aamupahvit. Teidän tienne Bassoradion kanssa kuitenkin erkanivat. Mikäs oli homman nimi? Ilmeisesti palkanmaksu oli aika heikolla mallilla? Mitäs ajattelet kyseisestä ”puljusta” tänä päivänä?

Edu Kehäkettunen: Niiltä loppu kai massit. Omistaja/rahoittaja rupes ilmeisesti piheilemään ja lopetti kanavan suosituimman ohjelman, et silviisii. Ihmiset siellä ei pitänyt puheitaan, eikä kaikki myyntimiehet osanneet omaa hommaansa. Yks kaveri teki hommii ja muut vaan jauhoi. Jokainen varmasti osaa miettiä, mitä ajattelen tästä kaikesta? En supporttaa, enkä mene mihinkään kyseisen median meininkeihin mukaan – enää ikinä.

No, onneksi ei jäänyt palkkoja saamatta, toisin kuin muutamalla muulla frendillä. Basso teki kyl viisaan muuvin palkatessaan Dynamiitti-Riston lehden päätoimittajaksi. Luultavasti sieltä tulee kohta ensimmäinen kunnon lehti ulos… Näin uskon, kun Ripa on puikoissa.

Redrum-187.com: Selostit myös jossain vaiheessa HIFK:n pelejä persoonalliseen tyyliisi edellä mainitulla radiokanavalla. Onko HIFK näin muuten lähellä sydäntä vai ihan kuitenkin kotikulmien Blues?

Edu Kehäkettunen: Selostan ens vuonna kaikki HIFK:n matsit HIFK:n omalla radiokanavalla. Näin on lupailtu. Toivon mukaan legendaarinen Matti ”Hakki” Hagman on kommentoimassa. Viihdyn Hakin kanssa helvetin hyvin – loistomies ja ehta stadilainen, joka jaksaa aina vittuilla espoolaiselle, kuten oma faijakin.

Redrum-187.com: Olet ymmärtääkseni paljasjalkainen Olarilainen. Mikäs meno Olarissa on tänä päivänä? Naamat vaihtuu, mutta meno pysyy samana?

Edu Kehäkettunen: En tiedä. Tulee vähän hengattua, mut ens syksynä alan pyörittää viikonloppuklubia Davistolla, joka on frendieni baari/bilissali. Siisti mesta!

Redrum-187.com: Tähän on hyvä lopettaa tämä haastattelu. Loppuun vielä voit lähetellä terveisiä vaikka ystäville ja lukijoillemme! Sana on vapaa!

Edu Kehäkettunen: Levy ulkona 14.5! Levyjulkkarit Tavastilla kuitenkin 10.5. ja sieltä saattaa jo saada kyseisen levyn ostettua. Kepe, hoida hommat. Piis! Muistakaa käydä myös Youtubessa kärkkymässä Edumania -dokkaria. Kiitos haastattelusta!

Terveisin Edu

Albumi Myspacessa ennakkokuuntelussa 7.5. alkaen viikon ajan.

www.myspace.com/edukehkettunen

Keskustele Edun ja DJPP:n tulevasta levystä täällä.

                                                             Haastattelija: Joonas Aromaa

Jätä kommentti