Haastattelussa: Hulabaloo

Redrum-187.com: Tervehdys Hulabaloon pojat! Mitenkäs on lähtenyt teikäläisten Suomen kesä käyntiin?

Hulabaloo: Siinähän se ihan lepposasti terassin ja matkailun parissa.

Redrum-187.com: Alkuun jokainen teistä voisi heittää vaikka lyhyen esittelyn itsestään… Keitä olette miehiänne? Hulabaloo ei välttämättä vielä ole niin tuttu yhtye sivujemme lukijoille. Kertokaa pari sanaa vaikka myös aikaisemmista musiikkiprojekteistanne.

Juno : Eli siis Juno a.k.a Paha Klovni. Jotain omakustanne cd:tä on tullu tehtyy.

Puukko-Jere: Meite on duunannu spugedeelista konemusaa nimellä Luomuhappo ja sit välil jotain muutakin.

Herra KO: Eli Pikkis a.k.a Mr.KO. Yks levy ennen tätä, enkku sooloprojekti Mr.KO Boys from da past 2007.

Redrum-187.com: Teiltä tuli hiljattain ulos debyyttialbumi nimeltä Sirkusteltta. Minkälainen oli levyntekoprosessi? Ymmärsin, että olitte laittamassa aluksi vain EP:tä omakustanteena, mutta päädyittekin sitten lopulta julkaisemaan levyn 3rd Raililtä? Mites tämä kuvio sai alkunsa?

Juno : Tehtii yks styge KO:n kanssa ja sit vaa ruvettii jauhaa, et miten ois jos tehtäis enemmänki.

Puukko-Jere: Tehtiin ekaks ”Pirunsaari”. Sit kelattiin et vois tehä omakustanne EP:n. 3rd Rail ilmotti, et ne julkasee levyn jos me tehään tost pitkäsoitto ja todettiin, et ei meil ois itel ees varaa prässää noit lättyi.

Herra KO: Nii no aikalailla noin miten Puukko-Jere mainitsi… Meitsi lähti vaa fiilistelee hyvää saundii ja ku oli buugi päällä, ni kävi Albert Järviset eli ei osannu lopettaa ajois.

Redrum-187.com: Miltäs tuntuu nyt julkaisun jälkeen? Onko takki tyhjä vai joko kukin on ryhtynyt työstämään uusia projekteja? Ainakin Junolta on tulossa kaiketi vielä sooloa 3rd Railitä jossain vaiheessa. Mikäs sen tilanne on tällä hetkellä?

Juno: No siis kylhän me ollaan jotain uusist jutuist jauhettu. Mut ku laiskoja ollaa ni se voi tovin kestää. Kyllä se takki vähä tyhjä silti on kun toi sooloki on nyt nauhotettu melkee kokonaan valmiiks. Hienosäädöt ja platta markkinoille.

Puukko-Jere: Kävin hakee levyn tos pari päivää sitte, enkä oo kertaakaan kuunnellu sitä, mut kannet oli hienot. Oon tekovaihees luupannu ton joku sata kertaa läpi, enää ei jaksa. Uusista projekteista ilmottelua kannattais välttää kun mitään ei vältsyyn saa kuitenkaan ikinä valmiiks. Tätä teemaa myös Turkka käsitteli kirjassaan Häpeä. Mut mitä oon plänäilly, on Kuumoduuli EP… suomenkielinen junkkaräbä levy ja sit lisää Luomuhappoo. Ehkä joskus… Helsinki Freedom Recordsille tuotan Agressivosta.

Herra KO: Hmmm… hjuvalta… Sirkus ei lopu, se vaan vaihtaa paikkaa ja aikaa. Sooloo sooloo suomeks ja enkuks. En sano mitään et millon, mut menee ens vuoden puolelle.

Redrum-187.com: Sirkusteltan tuotannon ei voida sanoa olevan kovinkaan perus räppiä, vaan vaikutteita on selkeästi otettu paljon eri musiikki genreistä. Oliko teillä joku yhteinen päämäärä ja suunnitelma jo etukäteen millaista soundia levy tulee sisältämään vai oliko se enemmänkin sitä, että ne biitit päätyi levylle, mitkä kuulostivat hyvältä omaa korvaan, tyyleistä viis?

Juno: Hmm. Linja oli periaattees aika selkee, ku tiedettii et Puukko-Jere duunaa kuitenki Freakdancee toisena projektina.

Puukko-Jere: Meitsi on konemusamiehiä, hip-hopin puolelta vaikutteita tulee jostain vanhasta menevämmästä meiningistä.

Herra KO: Ite digailen myös konemusaa eli olin sujut homman kanssa. Linja oli selvillä jo ennen projektin työstämistä.

Redrum-187.com: Vierailijoista löytyy nimimiehiä kuten mm. Steen1, Pyhimys, Asa ja mielenkiintoinen Lasse K. Eniten meikäläistä kiinnostaakin näistä, että kuinka Lasse K päätyi tälle levylle mukaan?

Juno: Joo kyllähän siin kai suomiräp kaartin kovia nimiä on mukana. Lasse-K:n featin sovin Lassen kanssa. Syy siihen on, et aina halunnnu duunaa sen kanssa stygei, ku vanhoja tuttuja kuitenkin ollaan.

Herra KO: Niin pakko sanoo tähän, että Junolle propsit ku tunteen Lassen, johon ite tutustuin työn tiimellyksessä. Siin on aidoista aidoimpii jäbii. Iso käsi Lasselle…

Redrum-187.com: Kertokaa hieman noista teidän levyn kansista. Kuka työsti ne teille? Erittäin hyvin ainakin levyn ja teidän bändin nimeä kuvaava teos.

Juno: Kansitaide on Ansver Oksmanin mestariteoksia. Mielenkiintoinen jäbä duunaa taidetta, ni ei sellasii voi vaa skippaa ohi.

Puukko-Jere: Meite ei tunne Ansverii, mut kiitän kansista. Tsekatkaa www.ansver.net

Herra KO: Hjuva Anssi ja kiitos. Anna sen taiteen tulla.

Redrum-187.com: Juno olet mukana juontamassa mm. Kultabassokerhoa bassoradiosta ja tässä onkin hyvä vähän kysellä teiltä suomirap-juttuja. Edustatte ehkä juuri tätä uutta nuorempaa nousevaa sukupolvea suomirap-genressä. Minkälaisia juttuja itse kuuntelitte jos ajatellaan vaikka 3-5 vuotta tästä taaksepäin?

Juno: Sepäs on aika hyvä kysymys. Kaikkea samaa ku nytki… vaan hyvää musaa. Ei tuu kuunneltuu oikeestaan muuta ku asenteella tehtyä suomiräppiä ja frendien biisejä.

Herra KO: Sitähän en myönnä että huonoa musiikkia kuuntelen. Ööö… vanhempaa tuotantoo, enkku settii ja sitä kuuntelee vieläkin. Sit jotain suomiräpin ihmeit. Vituttaa tää nykyajan meininki, ku tuotetaa kaikkee paskaa… en dumaa mut hajottaa vaan, ku jengi ei muka enää digaile aitoo vaan… parempi jättää sanomatta!

Redrum-187.com: Entä mitä artisteja nostaisitte esille tämän hetken jutuista juuri suomirapin saralta? Minkälaisia juttuja fiilistelette tänä päivänä?

Juno: No ite fiilistelee aika paljo sellasta artistia ku Matinpoika. Tietty ei sovi unohtaa myöskään OlliPa:ta , Pyhimystä tai Heikki Kuulaa.

Puukko-Jere: Stepan lätty on kova.

Herra KO: Juno on kova… Haha. Toinen Kadunpoika, Pyhi & Kuula…

Redrum-187.com: Mitä kaikkea muuta kuin suomirappia tulee luukutettua himassa?

Juno: Reggae pauhaa ja kääröt sauhuu. Sit tietty kyl nykyää freakdancee jonkun verran ja etno musiikkii. Mut ei kyl englanninkielistä räppiä sovi unohtaa.

Puukko-Jere: Kansanmusaa Suomesta, Skandinaviasta ja Brittein saarilta. Elektronista musaa tosi valikoiden, progerokkii, folkmetallii.

Herra KO: Enkku räbää, reggae… Mul on ehkä jonkinlainen lahja kuunnella oikeestaan kaikkee kuhan se kuullostaa omaan korvaan hyvältä.

Redrum-187.com: Nyt on kovasti mainostettu joka tuutissa, että kaikki suomiräppärit ovat kavereita keskenään, eikä kellään ole mitään pahaa sanottavaa kenestäkään. Onko tilanne teidän silmissä tosiaan näin, että yhtä pidetään vähän niin kuin ryssää vastaan sodassa?

Juno: No sodista en nii hirveesti lämpene, mut kyl o pakko sanoo, et kyl joitain artisteja joutuu dumaa. Ikää ku tosin on mullekki tullu lisää ja tajuu vähä, niin ei jaksa avautuu tai haukkuu ketään. Jengi duunaa mitä duunaa ja se on hyvä se… monipuolistaa skenee.

Herra KO: No jep jep… Danny Uniikki on maailman paskin räppäri! Mä dumaan kaikki pellet jotka ei puhu asiasta, vaan lässyttää. Muuten iso käsi niille ketkä jaksaa!!

Redrum-187.com: Teidän piti tehdä raita myös alunperin meidän tulevalle Redrum-187 kokoelmalle, mutta ette sitten lopulta saaneetkaan mitään aikaiseksi deadlainiin mennessä. Pojat mitäs peliä tämä tämmöinen nyt oikein on?

Juno: Lyhyt ja ytimekäs vastaus … Jäässä ja laiskoja.

Puukko-Jere: Oli oikeesti kiireitä tos kevääl, mm. lopputyö, duunii, pari reissuu jne. Jos ei ois ollu kiireitä, ni oisin laiskotellu tai lepäilly.

Herra KO: Patalaiskoi paskoi… jazzi spaddut maistuuu niiiiiin hmmmmhjuvalta.

Redrum-187.com: Hehe. Eiköhän se ollut sitten siinä. Kiitoksia Hulabaloo haastattelusta! Loppuun vielä voitte lähetellä vaikkapa terveiset sivujemme lukijoille!

Juno: Big Up! Finnish gangsta-rap music!

Herra KO: Pysykää aitoina ja fiilistelkaa soundia…! Kontulalle rrrveiset

Puukko-Jere: Vapaa valtio on valtioiden joukossa pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Nyt on ollut 60 vuotta rauhaa ja hetken aikaa materiaalista yltäkylläisyyttä, mutta se ei tarkoita juuri mitään. Ei ainakaan sitä että asiat kannattaa ottaa itsestäänselvyytenä. Elintaso kulminoitui juuri. Öljyn hinta nousee uhkaavasti ja se vaikuttaa ihan kaikkeen. Jos ihan vituksi menee, niin myös pilluminatin juonet kulminoituu tuotapikaa. Ja mitä tulee ihmisten toimintaan, te joko seuraatte tai menette edeltä.

Hulabaloon Sirkusteltta nyt kaupoissa!!

Hulabaloo myspace

www.3rdrailmusic.fi

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täälä.

                                                             Haastattelija: Joonas Aromaa

Jätä kommentti