Puukko-Allu – Tuhansien lääkkeiden ja lärvien maa

Puukko-Allu – Tuhansien lääkkeiden jalärvien maa

1. KILAHTAA ft. Mehmed, Make, Puoskari & Hepo-Reko
2. Muut maksaa laskut
3. Myrkkyä Suomeen
4. Käärmetanssi

5. Voidaanko mennä pihalle ft. Puoskari
6. Setä
7. Tuhansien lääkkeiden ja lärvien-maa
ft. Tuupo, Puoskari & Lefa
8. Sain oikeuksia (Mehmedin oma mix) ft. Tuupo
9. Pöhinää pessään ft. Puoskari & Ipiza
10. Äitini vika
11. Omaksi parhaaksi

Oulun invaasio suomiräpin kartalla jatkuu. KaukovainioGhetto Boys-kokoonpanosta tutun Puukko Allun tuorein pitkäsoitto, ”Tuhansienlääkkeiden ja lärvien maa”, päätyi mutkien kautta soittimeeni jaarvosteltavaksi. Kevyen nettistalkkauksen tuloksena uskallan sanoa, että levystäon mitä ilmeisimmin julkaistu kaksi erilaista painosta. Itse pääsintutkailemaan hienoa minigrippussissa saapunutta ja suttuisten ”paperikansien”sisältä löytyvää romanttisella Allun naamalla varustettua levyä. Itse miehenlisäksi tältä julkaisulta löytyy vierailemasta luonnollisesti myös muutaKGB-jengiä. Köörissä mukana roikkuvat Mehmed, Tuupo, Make, Hepo-Reko, Lefa,Ipiza ja Allun itse hehkuttama porukan kovin jätkä Puoskari.

Äänitteen tuotannosta on vastannut DJ Ressu Italo niminenherrasmies. Levyn yhteentoista raitaan mahtuu vajaat 40 minuuttia pöhinää aivanlaidasta laitaan, hieman negatiivisena triviana kuuntelijalle voidaan mainita,että tähän sillisalaattiin mahtuu yksi etukäteen käytetty biitti. Sekavan ”Setä”raidan tausta löytyy etukäteen Yellowmicin Adihasla-soundtrackinOdevenks” biisistä. Taustat ovat pääosin melodisia, läskeillä rummuillavarustettuja pumppaavia läskibassoisia synabiittejä. Allekirjoittaneenperverssiä korvaa on päässyt miellyttämään erityisesti muutaman raidan syvähkömörinäbasso. Settiin mahtuu myös muutama hieman laimeampi tausta, mutta mitäänpakosti skipattavaa mäiskettä ei ole tälle levylle päätynyt. Käärmetanssi& Voidaanko Mennä Pihalle aiheuttavat silti allekirjoittaneelle ainavitun jäätävän kuutiofiiliksen. Taustat ovat kuitenkin selvästi samasta puustaveistettyjä ja toimivat hyvin juuri näin.

Levyn viihdyttävintä antia ovat ehdottomasti Allun persoonallinen tyylija levottomat läpät. Alkuvoimaiseen ja suht simppeliin kirjoitus- sekäräppäystyyliin sisältyy sitä jotain, johon ei meikäläinen ole päässyt ainakaanvielä kyllästymään, vaikka levyn soittokertoja alkaa olla takana jo lähemmäspuolisensataa. Toisinaan lippatukkia potkitaan naamaan ja tungetaan uuniin,hukutetaan lapsia avantoon, soitellaan presidentille kuoseissa, sytytelläännaisia tuleen, pöllitään bisseä ja viritellään siimoja puihin, sekä toisinaanhakataan homoja kalikoilla sekä koirilla (?). Ajoittain liikutaan kuitenkinperisuomalaisissa ja kliseisillä, överimelankolian kyllästämillä itsetuhoisillataajuuksilla makaillen ranteet levällään tarhanpihalla laskuissa. Kuitenkinloppupeleissä kaikki tuntuu kulminoituvan ultraviihdyttävän ja useimmitenimpulsiivisen väkivallan, kovanluokan kuosituksen ja kepulikonstein rahantienaamisen ympärille. Mikäpäs sen viihdyttävämpää.

Yhteenvetona Allun uusi levy voidaan todeta erittäin toimivaksipaketiksi, ja itse jään ainakin mielenkiinnolla odottamaan miehen liikkeitätulevaisuutta ajatellen. Omasta mielestäni levystä jää silti puuttumaan sitäjotain, ehkäpä pituutta? Joka tapauksessa, Allun levy on erittäin tervetullutlisä suomiräpin alati muuttuvaan kirjoon. Levyn parhaiksi biiseiksimainittakoon nimikkoraita, Omaksi parhaaksi, Pöhinää pessään, Muutamaksaa laskut ja Myrkkyä Suomeen.

Arvosana 3½/5

www.puukkoallu.com
Puukko-Allunmyspace

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

                                                                              Lauri Laitinen

Jätä kommentti