Haastattelussa: Tykopaatti


Redrum-187: Tervehdys Tykopaatti. Siitä on reilusti yli vuosi kun olet ollut viimeksi meidän haastateltavana ja paljon onkin taas tapahtunut sen jälkeen. Miltäs tämä kulunut vuosi on maistunut? Yksi vuosi taas lisää mittariin vai elämän parasta aikaa?

Tykopaatti: No aikas samaa rataa tässä on menty. Hyvältä on maistunut ja ikääntyminen on vaan hyvä juttu, kun tulee charmia lisää…

Redrum-187: Juomaripoika ilmestyi about samoihin aikoihin reilu vuosi sitten kuin haastiskin ja käsittääkseni levy menestyikin ihan hyvin. Millainen maku itsellesi näin jälkeenpäin ajatellen jäi Juomaripojasta suuhun? Onko tullut jälkikäteen esim. fiilistä että olisi pitänytkin tehdä jotain toisin?

Tykopaatti: No ainahan sitä jotain hampaankoloon jää, mutta ei… eipä siinä. Pääasia että jotain saa ulos eikä jää liiaksi hiomaan ja spekuloimaan. Monet on levystä pitäneet ja sehän on hyvä juttu. Rahat tosin juotiin aikas nopeasti.

Redrum-187: Yksi asia ainakin minkä parissa sinulla on aikaa varmasti kulunut, on keikkailu. Olet kiertänyt esimerkiksi Joku Roti Klubeilla ym. tapahtumissa ympäri Suomea. Kerro hieman minkälaisia kokemuksia on jäänyt käteen. Missä on ollut villein meno ja löytyikö ehkä jopa joku paikka mihin et lähtisi enää uudestaan?

Tykopaatti: Joo keikkailtu on ahkerasti, niin rumpujen takana kuin mikin varressakin.

Hyviä keikkoja on ollu vaikka kuinka, mutta eihän niistä enää mitään muista kun on vedetty peltiä kii, haha… Oltiin just tossa Savossa OG Ikosen ja Hannibalin kanssa ja Varkaus kyllä rokkasi. Että propseja vaan sinne päin. Kaikkialle mennään, mistään ei oo niin huonoja fiiliksiä tullu.

Redrum-187: Sinulta ilmestyy ihan näillä näppylöillä uusi levy nimeltä Luopioisten Luja. Jostain muistelisin kuulleeni, että lätty olisi ollut jo aika hyvällä mallilla kohtuullisen pitkän aikaa ja kolmaskin albumi on jo tekeillä. Mistäs moinen tahti ja vauhti on löytynyt?

Tykopaatti: Joo, miehen pitää pysyä liikkeessä ja harrastusten parissa, niin pysyy pois pahanteosta haha. Sitä paitsi mikäs sen hienompaa kun musan väsäily ja tosiaan aikaisempaan viitaten, kun jää jotain hampaankoloon, niin haluaa tehdä seuraavalla kerralla paremmin.

Redrum-187: Levylläsi on varsin osuva nimi. Kuulin myös luotettavasta Luopiolaisesta lähteestä, että se on paikallisen urheiluseuran nimi. Pitääkö paikkansa? Onko nimi nimenomaan pulpahtanut sieltä esiin?

Tykopaatti: Kiinni jäätiin. Oon siihen itsekin joskus kuulunut ja kaapissa on edelleen Hämeen piirin mestaruus maastojuoksusta. Morjestin taannoin yhtä vanhaa Luopioisten kaveria ja kysyin mitäs Luopioisten luja ja se napsautti itteensä sisäreiden tietämille ja sano: siitähän se löytyy… että selityksiä on monia.

Redrum-187: Luopioisten luja sisältää myös muutaman mielenkiintoisen vierailijan. Näistä täytyy toki nostaa pöydälle meidän oma poika Kauhukoira. Mies, joka teki juuri viimeksi haastattelun kanssasi. Mitenkäs Kauhukoira päätyi levyllesi mukaan?

Tykopaatti: No meikähän on Musta Perjantai -fani ja ollaan tässä törmäilty ja tehty vähän keikkojakin etc. joten fiitti valinnaksi Kauhukoira oli varsin luonnollinen.

Vastapalvelukseksi meikähän sitten fiittaa Kauhokoiran uudessa Huonot vaikutteet -kokoonpanossa värssyn verran…

Redrum-187: Mitenkä ylipäätänsä yleensä valitset tai päätät pyytää jotain vierailemaan levyllesi? Koostuuko featit lähinnä omista kavereista vai tuleeko ihan funtsittua, että kuka kuulostaisi hyvältä missäkin kappaleessa?

Tykopaatti: No jotenkin se vaan menee omalla painollaan. Tyypit joiden kanssa tulee toimeen ja diggaa niiden menosta. Tietenkin jonkun verran mietitään myös peliliikkeitä. Esimerkiksi jotkut biitit vaan tavallaan ”huutaa” jotain tiettyä menoa & ääntä. Ja tietenkin on plussaa jos fiitit on kuuluisia… haha.

Redrum-187: Jos verrataan Luopioisten lujaa edelliseen levyysi, Juomaripoikaan, niin miten vertailisit näitä kahta? Onko esim. jotain osa-alueita millä on menty mielestäsi eteenpäin? Kummasta levystä itse tykkäät enemmän?

Tykopaatti: No soundit on paremmat ja biisit on ehjempiä kun edellisellä. Oon saanu myös palautetta, että teksti on tiukempaa. Kummasta tykkään enemmän, niin siihen en osaa sanoo…

Redrum-187: Jos edellisellä albumilla pysyteltiin aika etelä-rap henkisessä menossa, niin jatkuuko sama linjaus myös tällä toisella levyllä? Oliko esim. jotain lättyä rapakon takaa, jota tuli kuunneltua paljon levyntekoprosessin aikana, mikä olisi ehkä vaikuttanut myös Luopioisten lujan syntyyn jollain tapaa?

Tykopaatti: No kyllähän aikas samoilla taajuuksilla taas mennään. Tosin on siellä muutama vähän erikoisempikin biitti kuten esim, Kännissä, Säteilen ja Muistoissa. Haettiin semmosta pula-ajan Princee… Haha. Kaikenlaista musaa on tullu kuunneltua ja kai ne kaikki on jotain pöytään tuonut.

Redrum-187: MDMA Numminen on tainnut tuottaa lähes jokaisen kappaleesi Tykopaatti – uran aikana. Minkälaista työskentely MDMA Nummisen kanssa on? Laittaako MDMA sulle biitin ja sanoo, että räppää tähän vai oletko itse myös mukana jo biitin työstövaiheessa?

Tykopaatti: Se on erittäin lepposaa. Siinä nauhotellaan ja funtsitaan, sitten mennään saunan kautta ysineloseen parille bisselle.

Joskus sillä on biitti ja mä väsään siihen tai sit mä pyydän jotain tietynlaista tai annan vaikka jonkun referenssi biisin, että jotain ton tyyppistä… ja siitähän tulee usein kuitenkin jotain erilaista, joten homma on fresh!

Redrum-187: Levysi on ollut myspacessa kohta viikon ennakkokuuntelussa, josta voidaankin vetää pieni aasinsilta seuraavaan kysymykseen. Mitä mieltä itse olet yhä isompaan rooliin pikku hiljaa kasvavasta nettilevityksestä, joka aiheuttaa monissa vähän ristiriitaisia fiiliksiä? Esim. mitä mieltä olet mp3 kaupoista? Ostaisitko itse levysi pelkästään mp3 muodossa?

Tykopaatti: Se tavoittaa hyvin kuuntelijoita. Eihän enää jatkoillakaan kuunnella levyjä vaan ladataan youtubesta jotain biisejä vuorotelleen… saatana! Viinylit on hieno homma, mutta en mä cd:tä juuri enää poista, paitsi tietenkin suomiräppii!

Redrum-187: Entä minkälaisia muita projekteja teikäläisellä on tällä hetkellä Tykopaatti juttujen lisäksi? Vaikutatko esim. jossain bändissä tai muussa kokoonpanossa? Kerro niistä hieman enemmän.

Tykopaatti: Rumpuja soitan semmosessa blues/roots bändissä kuin Jo´ Buddy & Down Home King III, jonka kanssa keikkaillaan ahkerasti ympäriinsä ulkomaita myöten. Sit soitan Pahat Viinit -kokoonpanossa rumpuja.

Enkuks lauleskellaan Frankly Irrational -nimellä dj Gabron kanssa. Meiltä on tässä piakkoin muuten tulossa levykin. Tosin se on enemmän semmosta rocknroll menoa nykyään. Sit soitellan rockirumpuja parissa bändissä ja tuuraillaan siellä täällä jos soitto tulee. Myspacesta noi kaikki löytää.

Redrum-187: Pakko toki myös kysyä, kun vuosikin lähenee loppuaan, että mitkä on ollut itsellesi vaikka vuoden top-3 julkaisua? Voi olla ihan mitä vaan genrestä riippumatta.

Tykopaatti: Räpin puolelta ABN oli kova. Tietty myös vanhat suosikit Z-Ro, Devin, Suomesta Härmälän tyyli, Heikki Kuula ja onhan niitä. Mul on cd-soitin rikki, joten mp3-soittimesta niitä ainaisia tulee kuunneltua.

Redrum-187: Nyt kun uusi levy on ihan pian pihalla ja yksi projekti taas paketissa, niin mikä on fiilis? Mitä aiot tehdä lähitulevaisuudessa?

Tykopaatti: Hyvä fiilis. Varmaan samaa rataa… Soitellaan keikkoja, väsätään räppiä ja R’n’b:tä.

Väliin peltiä kii ja yritän pysyä kunnossa. Niin ja jouluna kirkkoon ja sieltä hevibaariin…

Redrum-187: Haha. Loppuun vielä kun olet Joku Roti Recordsin miehiä, niin pakko kysyä, että mitä kaikkea sieltä on vielä tulossa ”lähiaikoina”? Tietänet kuitenkin jotain vähän kavereiden liikkeistä?

Tykopaatti: No Hannibaalilta on tulossa mixtape alkuvuodesta. Uus Pahat Viinit -levy jossain vaiheessa. Jokuroti mafia -levy tulossa jossain vaiheessa ja Puukko-B:n levy tulossa jossain vaiheessa. Stepa vääntää uutta levyä ja meikä myöskin… siinähän sitä mitä oon tiskillä kuullu haha…

Redrum-187: Kiitoksia haastattelusta Tykopaatti! Loppuun ehkä vielä jotain terveisiä sivujemme lukijoille?

Tykopaatti: Poistakaa Luopioisten Luja! Jos ei muuten niin vaikka kostoks! Ja muistakaa hankkia ”joulusilmät”. Piis!

Lataa Tykopaatti – Vaimomatskuu ft. Soppa täältä.
Keskustele Luopioisten lujasta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
Kuuntele levyn sampleri täältä: http://www.myspace.com/tykopaatti

Tykopaatti – Luopioisten luja nyt kaupoissa! Hanki omasi!

                                                                            Haastattelija: Joonas Aromaa

Jätä kommentti