Haastattelussa Hannibal + lataa uusi näytebiisi levyltä


Redrum-187: Tervehdys Hannibal. Siitä onkin jo reilu vuosi kun ollaan viimeksi haastattelua työstetty. Kuinkas teikäläisen vuosi 2008 sujui noin yleisesti ottaen?

Hannibal: Hyvin meni nolla-kasi. Oikeita töitä tehdessä ja musaa vääntäessä. Keikkojaki oli jokunen ja hyvin tuli syötyä. Ainahan niitä vastoinkäymisiäki tulee vastaan, mutta niistä ku ei lannistu jatkaa entistä timmimpänä etiäpäin.

Redrum-187: Se on hyvä kuulla. Mennään sitten vaan suoraan asiaan. Sinulta on tulossa näillä näkymin maaliskuun 18. päivä  (Haastattelun työstö ajankohtana päivämäärä oli vielä 18.3. Uusi pvm on 25.3.09) pitkään odotettu ja paljon puhuttu soololevy nimeltä Streets Of Nekala. Kerro hieman, että mitä se tulee pitämään sisällään. Valotitkin asiaa jo vähän foorumin tiedotteessa, mutta ehkä voit valaista vielä että millaisia tarinoita levy tulee pitämään sisällään? Mistä lyriikat kertovat?

Hannibal: Kyseessä on oikiastaan puolisoolo, ku featteja on iso läjä messissä. Sen takia esittäjänä onki ”Hannibal & Joku Roti Mafia”. Alunperin meiän piti tehä uus mixtape tuon Sopan kans, mutta ku on hiukan ahkerampi kirjottaja, niin päätin vääntää sitte tälla meiningillä. Streets of Nekala on mielentila. Maallikkosaarnaaja, ateisti ja darwinisti. Saarnaten kulutusjuhlien kiroista ja lammasmaisen kansan idiotismista. Kohteena on myös maailmanpoliisi, kansainväliset pankkiirimulkut ja länsimainen media.

Viime vuosien tapahtumat on muutenki vituttanu jo sen aikaa, että oli pakko avautua tästä paskasta vihdoinki. Ite kasvoin 80-luvulla jolloin elettiin samankaltaista ääliöaikakautta jolloin joka pelle aatteli vaan omaa persettään. ”Minä, minä, minä” oli mentaliteetti sillo ja samaa ollaan taas viime vuojet hoettu. Se on ihmeellistä kuinka elintason kasvaessa tietämättömyys ja kusipäisyys lisääntyy. Nyt ku koittaa taas lamat sun muut ennaltamäärätyt mutkat meiän elämään, niin aletaan kiinnostuun siitä mistä tää kaikki johtuu. Hyvänä esimerkkinä on tää maahanmuuttokeskustelu. Pakolaisia on tullu tänne jo vuosia, mutta nyt nostetaan se tapetille jotta saatais ihmisten ajatukset pois isommista asioista, kuten kuka nää päätökset meiän kaikkien pään menoksi tekee tai minkä takia jossain maailmankolkassa ylipäätään soditaan. Pähkinänkuoressa Streets of Nekalan viesti on lukea rivien välistä mitä tuo media meille syöttää ja luottaa omaan harkintakykyyn.

Redrum-187: Onko Kilari Audio työstänyt levylle taustat vai kuullaanko lätyllä myös muiden biittejä? Minkälaista soundia levy sisältää? Luultavasti melko gangsta-rap sävyteistä menoa, mutta liikutaanko alagenreissä enemmän länsirannikon vai etelän suunnalla?

Hannibal: Soundi on selekiästi bay-vaikutteista. Ilari on miksannu ja masteroinu sekä vääntäny neljä biittiä siihen. Huonot Vaikutteet-duon 6-Mäki, joka väänsi meille jo Meiän Asia-levylle ”Kaupunkilaiskanat” on tehny kaksi. Lahti-Samppa on työstäny kolme ja Tapani kansalainen yhen. Pahat Viinit-poppoolla ollaan väännetty loput.

Redrum-187: Streets of Nekala on ilmeisesti jonkun asteinen mixtapen ja kokopitkän välimaastossa liikkuva teos kuten edellä jo tulikin selväksi. Löytyykö lätyltä myös jotain tuttuja biittejä rapakon toiselta puolelta?

Hannibal: No tutuin siinä on Fat Pat-coveri ”Sterkoissa Screw”, jossa äänessä on meikän lisäksi Tykopaatti ja Yona, joka vetää uskomattoman hienon kertsin. Paljon muitaki jenkkisampleja on, joihin ollaan isketty Vinettojen kanssa omat mausteet päälle. Mutta mistä samplet on, siitä voiaan ottaa vaikka joku kilpailu kaikille itseään suomen parhaana räppi-tietäjänä pitäville. Luonnollisesti tällä foorumilla…

Redrum-187: Albumilta tulee löytymään paljon vierailijoita. Ketäs kaikkia lätyllä on mukana räppäilemässä?

Hannibal: Tykon mainittinki jo. Soppa on mukana. Samoin Edorf a.k.a. FE Stonela, J-P Ovela eli Härmälän Tyyli sekä Stepa. Lauri Räpping Vantaanjoki ja Hullutiedemiesh Riihimäen huudeilta on mukana. OG Ikonen on äänessä. Ja sälli nimeltä Manhattan Dynamiitti, joka aiemmin vaikutti Musta Perjantai-poppoossa.

Redrum-187: Myös uusi Pahat Viinit -levy tiedotettiin alun perin ilmestyvän tuolloin 18.3, mutta oletan että sen julkaisu venyy hieman myöhemmäksi?

Hannibal: Ei olla tiedotettu että maaliskuussa tipahtas, vaan myöhemmin tänä vuonna, jos vaan tähdet ovat kohillaan.

Redrum-187: Aijaa selvä homma. No en ala väittämään vastaan, kun en enää edes muista mistä tuon sain päähäni. Mitäs tuolta Pahat Viinit levyltä voidaan odottaa? Minkälainen paketti siitä on muotoutumassa?

Hannibal: Sen näyttää seuraavat puoli vuotta. Aika pitkälle se aihepuoli on ollu meikän heiniä ja niin on nytkin. Vähemmän vinkunaa luulen ma ja enemmän live-soitantaa. 

Redrum-187: Ketäs teitä nyt oikeastaan kuuluu Pahoihin Viineihin tällä hetkellä? 

Hannibal: Meikä, Ilari Autio, Soppa, Dj Massimo ja Tykopaatti.

Redrum-187: Kun meillä on kerran lafkan ns. nokkamies tässä tentattavana, niin kysellään samalla myös hieman asioista yleisesti Joku Roti Recordsin ympäriltä. Mitäs muuta Joku Roti Recordsilta on vielä lupa odottaa tämän vuoden puolella? Ilmeisesti ainakin Stepa työstää parhaillaan uutta kokopitkää?

Hannibal: Stepa vääntää uutta levyä paraikaa ja tuottajana häärii Tapani Kansalainen. Syksylle mennee se ja timmiä paskaa tulossa! Uus Vinetto-levy pistetään kans pihalle. Ja vuojentaitteen jälkeen tulee ”Lappi Itsenäiseksi Volume 2: Da Kompilaatio”, joka poikkeaa edellisestä sen verran, että tällä kertaa alla on omat biitit. Ja eiköhän tuo seuraava sooloki ala tuolta muotoutuun ku vitutuskäyrä nousee.

Redrum-187: Mitenkäs tuo vuosi 2008 sujui lafkan vinkkelistä… Millainen vuosi oli tuloksellisesti? Omille päästiin ja homma jatkuu taas täysillä vuonna 2009?

Hannibal: Kyllähä tää vyönkiristelyä on, ku ei luonto anna periksi tehä pop rap-muuveja. Mutta pyssyypä jalat maassa ja taide semmosena ku ite haluaa. Nuo soittolistakartellit on ollu kyllä yksiä rautaesiripun käyttäjiä. Ihmiset jotka ei kuuntele räppiä ja sitten kuulevat radiosta sitä poppiräppiä tai muuta kapinatonta ”kokoomus-hoppia”, yleistävät kaiken suomi-räpin samanlaiseksi glitter-suodattimen läpi veetyksi sonnaksi. Se ei tietenkään oo ekana kyseisten artistien vika, vaan sen soittolistan joka ei ota sinne Ikosta, Julma-Henriä tai Pahoja Viinejä. Ja mikseivät ota, niin syinä on sitte ihmisälykkyyttä loukkaavia tekosyita kuten: ”Koska te kiroilette niin paljon” tai ”Siellä puhutaan muista päihteistä kuin alkoholista”. Isoveli valvoo lähempänä ku moni oikiasti ees aattelee. Ne pitää meitä tyhminä ja valitettavasti niin se vaan näyttää olevan mitä tulee massojen viihdyttämiseen. Ja tää ei tapahu pelkästään musabisneksessä vaan myös muissa sirkushuveissa kuten elokuvissa, taiteessa, urheilussa, U name it! Mutta kaikki menee sykleissä, uus aika on ovella ja en tiiä muista, mutta meikä astuu siitä ovesta. Sieluani en myy ja musastani en tingi paikasta Seiskan lemmikiksi, sillä en eläis itteni kanssa jos näin tekisin.

Redrum-187: Asia puhetta. Onko teillä tavoitteena vielä ehkäpä jopa laajentaa Joku Rotin toimintaa mm. signaamalla uusia artisteja? Teillähän on melko vahva ns. ”kaveriporukka” levy-yhtiöllä kasassa, mutta onko näköpiirissä ketään semmoisia potentiaalisia uusia artisteja joita Joku Roti ehkä saattaisi julkaistakin tulevaisuudessa?

Hannibal: Pahat Viinit, Stepa ja Tykopaatti. Edorfin soolosta on ollu jo pitkään vääntöä ja jonain kauniina päivänä vuonna 2010 Riihimäen Don, Lauri Räpping Vantaanjoki pistää levyllisen lähiöräppiä pihalle. Näillä mennään!

Redrum-187: Pienlevy-yhtiöiden tulevaisuus ei näytä varmaankaan ainakaan kovin paljon paremmalta tänä päivänä kuin pari vuotta sitten. Yleisesti myyntiluvut cd-levyjen osalta on ollut laskussa jo pitemmän aikaa. Miten itse näet Joku Roti Recordsin tulevaisuuden? Onko ongelmaan olemassa minkäänlaisia ratkaisuja? Miten itse näet/koet tilanteen?

Hannibal: CD on toistaiseksi se suosituin konkreettinen formaatti. Eiköhän tuolta jotku jossain vaiheessa keksi jonku toimivamman formaatin. Roti-hommat tulevat jatkumaan entiseen malliin. Altavastaajan asemasta on hyvä ponnistaa. On suorassa kontaktissa ihmisiin ja paska pysyy aitona.

Redrum-187: Myös te keikailette paljon Joku Roti Mafian kanssa. Onko tänä päivänä kylmä fakta se, että keikkailulla hankitaan se juusto leivän päälle, eikä levyillä ole ihan niin suurta merkitystä enää taloudellisesti?

Hannibal: Keikkailu on tuottavampaa kuin levyjenmyynti. Levyt toimivat enemmän promoina kuin hillontuojina. Näin se homma vaan mennee.

Redrum-187: Onko mielestäsi omakustanneartistien liian vaikea saada näkyvyyttä tänä päivänä Suomessa? Aikaisemmin jo sivuttiinkin tätä aihetta, mutta huomioiko media mielestäsi ylipäätänsä tarpeeksi esimerkiksi teidän juttuja?

Hannibal: Mediaan on menny usko jo aikaa sitten. Varsinaisia kyitä. Kai ne pakon eessä ottaa huomioon ns. ug-paskan etteivät leimautuisi täysin isojen korporaatioitten sätkynukeiksi. Mutta kun päivä on ohi, niin sitä ne edelleen ovat. Pahinta on nää valtion omat kanavat, jotka selkeästi raidaavat kaupallisten NRJ:den tapaan monikansallisten yhtiöitten dikkiä. Modernia korruptiota jotta saahaan tyhmälle kansalle sopivaa viihdettä ettei me alettas aatella asioita liikaa.

Redrum-187: Yleisesti ottaen vuosi 2008 ja vuoden 2009 alku oli kuitenkin varsin hyvä suomirap julkaisuiden osalta. Onko uutta pientä tulemista jälleen haisteltavissa?

Hannibal: Täällä ollaan koko ajan oltu ja täällä pysytään. Aivan sama mitä trendejä pukkaa. Ja vaikka tuliski jonkisortin uus tuleminen, niin 10-15 vuotta ja taas palataan urpoiluun. Homma mennee sykleissä ja meissä muisti pätkii.

Redrum-187: Monet artistit ovat jälleen viime aikoina alkaneet ottaa melko tiukoin sanoin kantaa näiden poppiräppäreiden edesottamuksista. OG Ikonen, Lasse K ja mm. Julma-Henri & Panama Rayo ovat julkaisseet melko kovasanaisia dissibiisejä viime aikoina.

Mitä mieltä Hannibal on eräiden artistien suomirap-musavideoilla vilahtelevasta rahan romantisoinnista ja suorastaan metroseksuaalisesta olemuksesta? Kuuluuko se jo mielestäsi tämän päivän suomirappiin?

Hannibal: Se kuuluu jenkkiapinointiin. Se ei oo enää suomiräppiä vaan pop-saastaa, jota suuremman massan huijaamisessa kutsutaan suomiräpiksi. Sen verran ikää on tullu jo mittariin Public Enemyn tahtiin kasvaneelle Baalille, että en ois uskonu näkeväni tämän päivän. Stepa sanoo hyvin Tyhmä saa olla-biisissä: ”Rahan myötä hiphopilleki tuli syöpä”. 

Mutta pakko sanoa, että sarkasmi ja ironia ovat yksi tärkeimmät työkalut jota meikä tykkää käyttää. Ja kuten eräs kaveri sano: ”Se on aina surullista kun sarkasmi ei uppoa.” Esimerkkinä Meiän Asia-levyltä biisi nimeltä Voin paksusti. Nauroin ääneen ku jollain näistä nörttifoorumeista joku selitti ”Ettei fiilaa nyt ku jätkillä menee paremmin, on rahaa, autoja ja ne ei valita enää kuinka Kela vittuilee, on persaukinen jne.” Viesti perille? Tuskin. Vittu, pitääkö se vääntää joka asia rautalangasta. Biisit on biisejä ja lyriikka on lyriikkaa. Sen ei tarvi aina olla mustavalkosta. Ei me kukaan olla niin yksiselitteisiä, että puhuttas samaa lausetta koko elämämme.

Redrum-187: Teikäläistä kuultiin viimeksi mm. OG Ikosen tuoreella Mieron tiellä -albumilla. Onko sinulta tulossa lähitulevaisuudessa vielä jotain muita vierailuja muiden julkaisuille?

Hannibal: Huonot Vaikutteet -featti possebiisiin nimeltä Kohti auringonlaskuu pitäis vääntää. Samoin Roitown INK-featti on työn alla. Laiska Lepposen tulevalle tehtiin Sopan kans vierailu. Siinä mitä nyt tähän hättään tullee mieleen.

Redrum-187: Olen kysynyt aina jokaisessa meidän haastattelussa sinulta jotain jalkapallosta ja olet tunnetusti kova Liverpool fani. Tänä vuonna Liverpool on vihdoin pelannut melko hyvin. Nyt kuitenkin näyttää, että Manchester United on lähdössä karkuteille valioliigassa. Vieläkö uskot mestaruuteen?

Hannibal: Joo, nuo tammi- ja helmikuu meni kyllä meillä ihan vituilleen. Pakko siihen mestaruuteen on uskoa. Ei ois tosifani jossei niin tekis. Vitun ManU ja vitun Ronaldo!! Sen vois joku lahdata… Miten ne pystyy oleen niin spede-jengi? Niinkö Beckham ei ois ollu jo tarpeeksi ärsyttävä, niin hommaavat vielä kuvottavamman fruittarin siihen tilalle. No, se on ”The dogs of ManU”. Me ollaan ”The Mighty Reds”. Suurin ja kaunein. Fuck the rest!

Mutta silti terveiset tutuille jotka diggaa muita jengejä. Etenki Pulmalle, vaikka onki Liverpoolin sinisten mies ja Chydelle, joka diggaa Arsua. Ei sitä jengiä lennosta vaiheta vaan sitä kannatetaan hautaan asti.

Redrum-187: Kiitoksia paljon haastattelusta ja ajastasi jälleen Hannibal! Loppuun vielä tuttuun tapaan vapaa sana. Haluatko lähettää vielä jotain terveisiä sivujemme lukijoille?

Hannibal: Tukekaa hyvää suomiräppiä jatkossakin! Käykää poistaan Hannibal & Joku Roti Mafian Streets of Nekala. 16 raitaa sitä hyvää paskaa, joka tässä maassa ei päädy radioitten soittolistoille. Lukekaa enemmän ja olkaa välissä selvinpäin. Tieni oon valinnu ja sillä pysyn kunnes kuolo korjaa. Peace!

Lataa tästä: Hannibal – Ruohikossa sihisee feat. OG Ikonen & Soppa

http://www.myspace.com/bigbaali
http://www.myspace.com/pahatviinit
http://www.myspace.com/jokurotirecords
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla
täällä.

Hannibal & Joku Roti Mafia: Streets of Nekala kaupoissa 25.3.2009

                                                                                        Haastattelija: Joonas Aromaa

Jätä kommentti