Haastattelussa Heikki Kuula

Redrum-187: Terve. Mitenkäs sulla on kesä kulkenut eteenpäin?

Heikki Kuula: Ei mitään ihmeitä, ihan iisisti.

Redrum-187: Aloitetaan ihan sun taustoista. Missäpäin sä kasvoit ja mikä sun ensikosketus oli räppiin?

Heikki Kuula: No siinä joskus 95-96 alotettiin yrittelemään jotain, mutta ihan kunnolla sitten siinä 2000. Siinä melkein Finteligenssin varjoissa. Alkoi olemaan jo ikää silleen, että pysty ajattelemaan asioita tarkemmin.

Silloin nuorempana tuli kuunneltua melkein mitä vaan räppiä mitä sai käsiin, varmaan enemmän paskaa ku hyvää. Lapsuudesta muistan kyllä Warren G:n, Public Enemyn ja sellaiset. En mä niitä sanoja tajunnu. Sitä alkoi vaan apinoimaan ja yritti sanoa samalla tavalla miltä se kuulosti.

Redrum-187: Miten sun musamaku on kehittynyt eteenpäin?

Heikki Kuula: En mä tiedä onko se kehittynyt, ehkä nykyään kuuntelee laajemmin kaikkea. Rokkia, reggaeta… Löytää kaikkea uutta, eikä ole niin räppipäissään enää.

Redrum-187: Musiikin lisäksi sä olet graafikko ja olet mm. saanut Kuula-nimisen taideteoksen Roihuvuoren vesitorniin. Miten tämä kuvio meni ja onko sulla näitä taidejuttuja työn alla muuten?

Heikki Kuula: Se on muuten jännä, että sen nimi on Kuula, koska mä en ole sitä nimennyt. Se voi kuulostaa tosi itserakkaalta, mutta mä en nimennyt sitä lainkaan.

Se tuli sellaisen Helsingin Veden kisan kautta ja siinä oli jotain säätöä, että milloin se saadaan sinne… pari pomoa sai sieltä kenkää ja kun multa oli löytyny tota graffititaustaa. Mutta sinne se sitten tuli.

Kyllä mä vähän kaikkea graafista olen tehnyt. Levynkansia ja sitten esimerkiksi just viime viikolla Apu-lehteen kuvitusta.

Redrum-187: Millainen biisin tekemisen prosessi on sulle?

Heikki Kuula: No se heijastaa tosi paljon sitä sen hetkistä fiilistä. Se tulee musiikin kautta ja sitten siirtyy lyriikkaan. Muiden tekemiin biitteihin ei ihan niin helposti löydä sitä fiilistä sitten, että siinä on aina enemmän hakemista. Itse kun on tehnyt biitin, niin se fiilis on jo valmiina. Johonkin hyvään jenkkitaustaan sit voi tehdä vaikka viisi biisiä suoraan kun se fiilis osuu.

Redrum-187: Mennään sun uusimpaan levyyn (Blacksuami). Tuntuu että sun aiheet kumpuavat paljon tuolta Kallion syövereistä… Onko se oikeesti niin paha paikka?

Heikki Kuula: Eiii… Se on ihan hyvä paikka.

Redrum-187: Haittaako sua hirvesti se, että sun levyjä ja yksittäisi biisejäkin yleensä verrataan PLLP-levyyn?

Heikki Kuula: No se on viimeks tullut ulos, niin tuo vertaaminen on ihan luonnollista. Enkä mä nyt sillälailla ole lähtenyt tekemään PLLP kakkosta…

Redrum-187: Yellowmic tuntuu yhteisönä olevan aika yhtenäinen kaveripiiri ja Teflon-possen kanssa  te olette heittäneet paljonkin yhteiskeikkaa. Miten toi kiertue-elämä on mennyt kun joka päivä katselee samoja naamoja?

Heikki Kuula: Me ollaan yks iso perhe ja sitä kautta on sit tutustunut koko Monspin porukkaan ja sai sellaista räppimeininkiä aikaan. Se on nykyään sit melkein ihan sama kenen kanssa siitä porukasta on tekemisissä. Tästä porukasta kaikkien kanssa homma toimii.

Me ollaan ehkä oltu vähän sellainen sisäänpäin kääntynyt kaveriporukka, mutta ollaan päästy siitäkin hiljalleen ulos. Kiertueella ei olla niin paljoa kuitenkaan oltu, että olis ehtinyt kyllästymään. Oli kiva nähdä porukalla Suomea, kun on niin paljon ollut keikkaa Helsingissä.

Redrum-187: Mitenkäs sulla on keikkakesä mennyt, oletko omien keikkojen lisäksi ehtinyt katselemaan muiden konsertteja?

Heikki Kuula: En mä ole ehtinyt ja mä en oikein ole innostunut noista ulkomaisista räppärikeikoista varsinkaan kun tuntuu, että ne tulee niin ylimielisinä tänne.

Redrum-187: Mitäs sulla on seuraavaksi suunnitelmissa?

Heikki Kuula: Aika näyttää. Jotkut miettii monta vuotta eteenpäin mitä ne meinaa tehdä, mutta itse aika fiiliksellä tässä mennään.

Redrum-187: Oisko sulla jotain terkkuja vielä heittää?

Heikki Kuula: Terveisiä kaikille ja kiva jos ootte kuunnellu mun levyä.

Haastattelija: MV

www.myspace.com/heikkikuula
http://www.monsp.com

Jätä kommentti