Haastattelussa Hannibal

Redrum-187: Morjens Hannibal! Oletkin tuttu vieras Redrumin haastatteluissa. Viime kerran olit jututettavana reilu vuosi sitten. Mitäs sinun kesäsi meni?

Hannibal: Kesähän meni oikein hyvin, keikkoja oli paljon ja lämmintä riitti. Kertaakaan en kyllä ehtinyt uimaan.

Redrum-187: Sinulta ilmestyi tossa keväällä uusi albumi Ad Portas. Mitkäs ovat fiilikset näin julkaisun jälkeen?

Hannibal: No mie olen tyytyväinen siihen levyyn. Se on paras levy, mitä mie oon koskaan ollut tekemässä. Meillä oli loistava tiimi tekemässä sitä mun ja Ilari Aution johdolla.

Redrum-187: Mukana oli myös K-Rino varsin ajankohtaisella katolista kirkkoa käsittelevällä raidalla. Ilmeisesti ihan tuore versekin vielä? Kuinkas saitte idean tähän feattiin ja oliko helppo saada kaveri raidalle mukaan?

Hannibal: Mulla on tapana pistää viestiä ja kaveripyyntöjä kaikille suosikkiartisteille Myspacen kautta ja K-Rinolta tuli sitten takasin samalla tarjous 16 -tahtisesta värssystä. Kun on kuunnellut sen 15-vuotta kyseistä artistia ja kuului omiin suosikkeihin, niin kyselin heti että onko tarjous vielä voimassa. Halusin vaan, että pitää tehdä aihebiisi ja ehdotin tuota (Katolinen kirkko) aihetta, niin sehän oli mukana. Olin siinä just kuunnellut ”Kill the Preacher”-biisiä, jossa tuli paljon samaa aihepiiriä. Olihan tuo tällaisen räppinörtin unelma!

Redrum-187: Miten versen saaminen noin käytännössä sitten tapahtui?

Hannibal: Me lähetettiin biitti K-Rinolle ja alle viikossa meillä oli biisi kasassa eli toimi helvetin nopeasti. Käänsin eka oman versen sinnepäin mukaan. Sitten kun saatiin K-Rinon verse takasin, niin se olikin niin kova, että piti tehdä vielä oma osuus uusiksi. Ei sovi pistää leväperäisesti enää siinä vaiheessa!

Redrum-187: Monia on harmittanut Raimon eläkepäivät, mutta Ad Portasilla on mahdollisuus kuulla myös tätä Olarin veteraania…

Hannibal: Itse asiassa edelliseen liittyen. Ekat c-kassut K-Rinolta mitä mie olen joskus saanut, on tullut Raimolta. Me ollaan tunnettu 15-vuotta. Se on hemmetin hyvä tyyppi ja ollaanhan me tehty aikaisemminkin juttuja yhdessä. Kyllä se lähtee mukaan jos biitti ja meininki on hyvä. Se on hieno suomiräppäri.

Redrum-187: Tiedätkö onko Raimolta tulossa mahdollisesti jotain muutakin vielä?

Hannibal: Teidän pitää mennä Kuitinmäen ostarille ja etsiä sieltä sellainen iso jätkä, jolla on lippis oikeinpäin päässä ja kysyä siltä. Tuohon en osaa vastata sen enempää.

Redrum-187: Reilu vuosi sitten kesällä kuultiin myös ehkä vähän yllättäviä uutisia kun tiedotitte, että Soppa tallaa tulevaisuudessa eri poluilla ja ei kuulu enää Pahoihin Viineihin. Haluatko kommentoida tätä jotenkin? Mitä tämän ratkaisun takana oli?

Hannibal: Joo, häneltä meni vähän omat ja firman rahat sekaisin ja jätti meidät aika kusiseen tilanteeseen… Noustiin siitä sitten ilman häntä ja on vähän hankala kuvitella, että hetkeen mitään yhdessä tehtäisiin. Harmi juttu, mutta näin se elämä joskus menee.

Redrum-187: Mitäs Hannibalin kotistereo rintamalle kuuluu? Minkälaisia räppilevyjä olet pyöritellyt viime aikoina soittimissa?

Hannibal: No itse asiassa bongasin ”eräältä saitilta” linkin tällaiseen artistiin kuin Lil Loco. Sellaista vanhaa Memphis-soundia ja se on tosi tiukkaa meininkiä. Muuten olen sitten höyrähtänyt countryyn ihan huolella. Merle Haggardia, Townes Van Zandtia, Waylon Jenningsiä ja sellaista.

Kyllä suomiräppiäkin on ollut soitossa jonkin verran. Mie surffailen netissä ja etsin uusia artisteja… Suomiräppi on tuolla lailla biisi kerrallaan oikein hyvää. Petoksen pitkäsoitto on ollut kova. Näitä omia artisteja tulee luonnollisesti kuunneltua, Tapani Kansalaista, Stepaa, OlliPa ja Funksonsia… sitten sellainen artisti kuin Ilkka Kalevi Tillanen on hyvä. En silloin eka kuullutkaan sitä levyä, vaikka otettiin Ilen kautta ”Viidakon Valkea Pongo” myyntiin ja innostuin sitten myöhemmin kuuntelemaan. Se on loistava suomiräp-levy, Suomen best kept secret.

Redrum-187: Onko suunnitteilla Rapoflexin tavoin jo omaa country-julkaisuakin?

Hannibal: Meillä onkin tuossa Ad Portasilla ekassa biisissä (Viimeset Päivät) käytetty dobroa, jota käytetään paljon tuolla bluesissa ja amerikkalaisessa folk-musassa. Kyllä mie tuollaisia elementtejä voin käyttää, mutta ehkä vierastan sellaista ”maailman musiikkia”, että lähtisin enemmän tekemään. Siinä määrin purismia minussa on. Tietty jos joku Willie Nelson ja Merle Haggard haluaisi tehdä mun kanssa biisin, niin kyllähän minä tekisin ihan mistä vaan aiheesta!

Redrum-187: Julkaisitte Joku Rotin kanssa tossa kesällä OlliPAn & Funksonsin lätyn Laiva lasipullossa. Mitenkäs OlliPA päätyi Joku Rotille?

Hannibal: Olli otti itse meihin yhteyttä, että meiltä ei ollut suoraan lähestytty sinnepäin. Kyllähän me lähdettiin julkaisemaan. Siinä on sellainen bändi, johon pystyy pohjoisen poikana samaistumaan.

Redrum-187: Onko tulevaisuudessa mahdollisesti tulossa vielä lisääkin OlliPa:n materiaalia Joku Rotilta?

Hannibal: OlliPa:lta on tulossa soolojulkaisu meidän kautta. Se tulee tällä kertaa ilman bändiä.

Redrum-187: Mitäs Joku Rotille noin muuten kuuluu? Onko tälle vuodelle vielä luvassa uusia julkaisuja?

Hannibal: No Tykopaatille tapahtui tuotantoteknisiä ongelmia, että se soolojulkaisu on tulossa kyllä, mutta siinä kestää vielä. Sen levyn nimi tulee olemaan ”Bäk in Business”. Edorfin julkaisu on tulossa seuraavaksi. Se ei välttämättä ole sellainen levy mitä Redrumilla hirveästi fanitellaan, mutta hyvin persoonallista, hyvin räpättyä ja runollista on tulossa.

Redrum-187: Teillä on myös tulossa ihan koko Joku Rotin levy?

Hannibal: Joo, se menee kyllä tuonne vuoden päähän, mutta ollaan me biisiaihioita tehty jo. Meillä on niin aktiivinen porukka; minä, Stepa, Tapani Kansalainen, Tykopaatti, Edorf, Massimo, Ilari Autio, Lauri Räpping Vantaanjoki. Meidän pitää vaan saada porukka kokoon ja tehdä sitä. Se on niin mahtavaa, että meillä on kaksi loistavaa biitintekijää ja lisäksi 10th Wonder, 6-Mäen Ville sekä Lahden Samppa tekemässä sitä levyn soundia. Mulle on ihan kysymysmerkki, että miltä se tulee kuulostamaan, mutta varmasti pirun kovalta!

Mutta ennen kuin päästään sinne asti, niin Roitown Inkin Pioneeri, nykyinen Tomigun ja minä tehdään yhdessä sellainen kesäinen g-funk -levy ”Funkkia Raidiin” talven keskelle. Me ollaan puhuttu yhteisprojektista niin kauan kun ollaan tunnettu ja on mahtavaa tehdä musaa sellaisen kaverin kanssa, joka on yhtä aktiivinen kuin itsekin. Mie olen aina digannut Tomin lyriikoista ja tyylistä räpätä. Tuolla Balan studiolla ollaan pitkälti tehty äänityksiä. Viimeiset nauhoitukset olisi nyt viikon päästä Tampereella, kun Tomigun tulee käymään.

Redrum-187: Hypätäänpäs lopuksi aivan eri aiheeseen. Viime futiskausi oli aika surkea Liverpoolin miehelle, eikä tämän kauden alkukaan näytä todellakaan kovin ruusuiselta. Mitenkäs nyt näin on päässyt käymään?

Hannibal: No lyhyesti niin, että oli ilouutinen kun nämä omistajat vaihtuivat ja niistä kahdesta idiootista päästiin eroon. Niiden tekemiset ja sanomiset vaikuttivat niin paljon pelaajiin ja pelaajien käsittelyyn ja siihen mitä kentällä tapahtui. Mua vitutti miten siellä käsiteltiin esimerkiksi Hyypiää ja Robbie Keaneä. Toistaiseksi ollaan kuivilla, ainakin niistä jenkeistä päästiin eroon.

Redrum-187: Haluatko vielä lähettää loppuun terveisiä lukijoillemme tai muihin suuntiin?

Hannibal: Rapoflex, mitä jätkä?

Keskustele Hanen Ad Portas -levystä ja anna palautetta haastattelusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
www.myspace.com/bigbaali
www.jokurotirecords.com
Haastattelu: MV

Jätä kommentti