Haastattelussa Soppa & LiikalestiRedrum-187: Tervehdys äijät! Mitä kuuluu? Joko on pimeät syysilmat ruvennut masentamaan?

Soppa: Näillä leveysasteilla on syysilmat mennyt jo aikoja sitten. Nyt on jo lumi ollut maassa ties kuin kauan. Kyllähän tuo paisteenpuute aina vähän masentaa, mutta täällä tuo syksy ei onneksi kestä koko talvea niinkö Etelä-Suomessa… Eli nyt on taas hyvä mieli. Pääsee laskeen ja kaikkee…

Liikalesti: Kaikkeen tottuu. Kesän riennoista toipuminen vie aina aikansa, mutta onneksi tuo pahin sysimusta syysvaihe on mennyt jo ohi. Nykyään jaksaa jo herätä aamulla, kun on lunta maassa.

Redrum-187: Teiltä on tulossa tässä ilmeisesti vielä ennen joulua Oulu-Ug – Hifistely Vittuun niminen julkaisu. Kertokaahan vähän mistä on kyse ja mitä levy pitää sisällään?

Soppa: Kyseessä on purtiloitua hauskanpitoa kesästä aina loppukesään, eli aina kun iski räppinitkut, hyökättiin Lintulan kotistudiolle, valittiin biitti, kirjoitettiin läpät ja ygösellä purkkiin. Sessarimeininkiä, freestyle-tyyppistä paskaa, vaikkakaan sitä täysin off tha dome -biisiä ei sitten saatukaan enää aikaiseksi levylle asti. Kai se unohtui tai jotakin, en muista…

Ideana levyllä on myös se, että melkein joka biisissä on meikän ja Liikalestin lisäksi joku Oulun ug-jäbä feattina. Niitä tuli yhteensä kuusi; Dima, Getto-Otto, Efta (Haittavaikutus) , Anemia (Osasto-78), Tuke & Puukko-B eli levyllä on sitten vielä pari biisiä joissa ollaan Masan kanssa kahdestaan…

Liikalesti: Mullehan tuo on ihan debyyttijulkaisu, kun olen itse työskennellyt pidempään raskaamman musan parissa, mutta diggaillut pidempään myös räppiä. Joskus kesällä sitten käytiin meillä sessailemassa ja tajuttiin, että tässähän voisi olla jotain. Sitten iskeydyttiin aina jollain porukalla mun kämpille, rec päälle ja siitä synty Oulu-UG –paketti. Levyltä löytyy monenlaista biisiä, lyriikat aaltoilee semmoisesta henkilökohtaisesta tilityksestä ihan random basaan, mutta hauskaa on ollut!

Redrum-187: Mistä saitte idean tämmöiselle julkaisulle?

Soppa: Alettiin tekemään aluksi biisejä ihan huvikseen ja jossain vaiheessa biisi biisiltä alkoi muodostumaan idea julkaisusta useammalla featilla, jotka kuitenkin kaikki on eri biiseissä… Vähän Oulun ug-jäbiä ug-diggareitten kuultaviin…

Liikalesti: Tuntu vähän, että tämmöset ug-sessailujulkasut on jäänyt aika vähälle Oulun korkeudella, se oli hyvä lähtökohta. Kaveripiiristä löytyi myös kovia nimiä, niin pitihän ne tälle levylle saada mukaan.

Redrum-187: Mitenkäs Hifistely Vittuun tuotanto on hoidettu? Eli ketä löytyy tuotantotiimistä vai mennäänkö mixtape hengessä lainabiiteillä?

Soppa: Lainabiittejähän tässä ollaan ryövätty ja raiskattu…

Redrum-187: Koska tälle on kaavailtu julkaisua?

Soppa: Levy tulee painosta ihan näinä päivinä. Julkaisupäiväksi ollaan kaavailtu marraskuun loppua, vaikkakin vedettiin täällä Oulun Nuclearissa eka ”julkkarikeikka” jo viime viikolla. Joulumarkkinoille… eli julkaisupäiväksi tullee Marraskuun vika perjantai tai jotain sellaista. On niin jouluiset kannetkin ja vika biisi on nimeltänsäkin ”Kirje Joulupukille”. Tässä biisissä Puukko-B päästettiin valloilleen.

Redrum-187: Soppa on varmasti kaikille suomirapin ystäville tuttu nimi, mutta kuka on Liikalesti? Kerro hieman jotain itsestäsi ja millaista taustaa löytyy musiikin parista?

Liikalesti: Niin kuin tuossa aiemmin sanoin, niin kyseessä on debyyttijulkaisu. Musiikkia olen harrastanut lähestulkoon koko elämäni ja soittanut erilaisia soittimia eri kokoonpanoissa. Tällä hetkellä on ehkä kaksi aktiivista projektia, jossa jotain soitan. Metallimusan parissa olen touhunnut varmaan vuodesta 2004 ja soitan edelleen yhdessä kovassa mättöbändissä rumpuja.

Joskus penskana diggailin jenkkiräppiä paljon ja nyt ihan viimevuosina olen alkanut tekemään myös itsekseni. Ehkä sitä halusi saada omaa ääntäkin kuuluviin. Sitten tutustuin Soppaan ja alettiin työstään keskenään Oulu-UG:ta. Nyt on parhaillaan vireillä yksi tiukka räppiprojekti Heinäpään kovimman biittinikkarin ja parin kaverin kanssa. Siitä myöhemmin lisää.

Redrum-187: Mitenkäs se on, vituttaako liika hifistely kun levyn nimikin on ”Hifistely Vittuun”?

Soppa: Joskus vituttaa vähän kaikki… Mutta ei, tuo hifistely vittuun on vähän niinkö ihan vaan hifistely pois noin niinkö suomeksi sanottuna. Mutta joo, liika hifistely ei vaan ole ainakaan mun juttu ja kun tämä platta tehtiin tälleen getosti ja tollasella freestyle-tyyppisellä meiningillä, niin oli osuvaa liittää läppä levyn nimeen…

Liikalesti: En ole koskaan ollut minkään mainstreamin tai väkisellä väännetyn musan ystävä, vaan kyllä joku aitous ja pallit pitää säilyttää. Liika hifistely ja nyplääminen monesti latistaa sitä tunnelmaa, mikä pitää kuulua tuotoksissa. Turha suosio ja fanit ei ole musiikin tekemisessä mitään prioriteetteja. Sitä kai sillä hifistelyllä yritetään saavuttaa?

Redrum-187: Kuinka Soppa on kotiutunut sinne Panama Rayon hoiviin HCR-musicille? Onko Rayo kova äijä potkimaan perseelle ja hommiin?

Soppa: Keijolla tuntuisi nykyään olevan niin monta rautaa tulessa, että ei se paljon kerkiä perseelle potkia… Hyvä puoli meidän yhteistyössä on kuis se, että kun tehdään, niin kanssa tehdään. Tehdään biisi alusta loppuun ihan valmiiksi. Se hullu vielä miksaa ne aina saman tien valmiiksi… ei voi valittaa.

Redrum-187: Ahkera mies. Sulta on tulossa ilmeisesti hiljalleen myös Puukko-B julkaisu. Miltä sen suhteen näyttää? Mitä voimme odottaa siltä levyltä?

Soppa: Sellaista mitä ei ole tehty. Ja totta kai perusmurhaläppää perusräppimeinigillä…

Redrum-187: Mikäs on meininki Oulussa tänä päivänä?

Soppa: Raaka. Armoton. Vaikea löytää hyviä puolia, mutta kait tämä nyt näyttäisi olevan soppelia meininkiä meikäläiselle. Ystävät pelastaa kaiken tämän paskan keskellä… eli loppupeleissä ihan vitun sjeba!

Liikalesti: Täällä koko ikänsä asuneena voisi sanoa, että alkaa käydä aika ahtaaksi, mutta sekin on ihan miten siihen suhtautuu. Vähän kyllä kyrpii tunnistaa melkein joka naama kun tuolla raitilla kuleksii. Välillä on ihan jees, välillä ihan perseestä. Pitäisi päästä hetkeksi vähän eri maisemiin, mutta vois kuitenkin aina palata takasin.

Redrum-187: Soppakin on kierrellyt ymmärtääkseni ihan kiitettävästi ympäri Suomea. Onko Oulusta löytynyt nyt koti?

Soppa: Väliaikaistahan tämä on, mutta joo. Täällä olin vuoden 10-vuotta sitten ja tässähän sitä taas ollaan…

Redrum-187: Meillä oli tuossa hiljattain Sopan vanha bändikaveri Hannibal haastattelussa ja hän vähän kommentoi tuota teidän välirikkoa. Olet varmasti nähnytkin herran kommentit. Haluatko itse sanoa asiaan jotain?

Soppa: Eipä tuohon juuri lisättävää ole. Narkkasin firman rahat…

Redrum-187: Kaduttaako?

Soppa: Kyllähän tuo kaduttaa, mutta ei se auta jäähä itsesääliinkään rämpimään…

Redrum-187: Näin on. Tuliko tuo ratkaisu sinulle silloin yllätyksenä, että tie lähtee nyt eri suuntaan teidän kahden osalta?

Soppa: No kieltämättä vähän hämärää aikaahan se on ollut, näin kävi… Jälkeenpäin ajateltuna en yhtään ihmettele…

Redrum-187: Mitkäs teillä on tulevaisuuden suunnitelmat tästä eteenpäin? Soppa varmaan puuhailee ainakin Puukko-B julkaisun kanssa? Entäs Liikalesti?

Soppa: Juu ja pittäähän se koko ajan jotain prokkista päällä olla. Näyttäisi Oulustakin löytyvän yllättävän paljon taitoa räppisaralla, olokaa kuulolla!

Liikalesti: Mainitsinkin jo tossa aiemmin jotain, mutta siis kyllähän näitä projekteja tässä on vireillä muutamia. Joistakin tulee jotain ja jotkut jää puolitiehen, mutta meininki pyssyy samana. Olisi tarkoitus tossa ensi vuonna lähteä taas opiskelemaan, niin saa nähdä mihin tiet vie. Ei tässä huvita vielä lopettaa, kun on kerran alkuun päästy.

Redrum-187: Kiitoksia kovasti haastattelusta. Loppuun saa sitten taas lähetellä vapaasti terveisiä lukijoillemme, olkaa hyvä!

Soppa: Terveiset Raimolle ja muille räpäkollegoille ympäri Suomen maan. Nähhään keikoilla! Ja Ässää lainaten; ”Nuoret, älkää dokatko, mutta jos dokaatte, niin polttakaa tasasin väliajoin paukut, niin ei mene kontrolli…”

Liikalesti: Pitäkää meininki aitona. Älkääkä kyräilkö mitään paskaa kavereiden niskaan. Carnatoryn jäbille terkut jos tätä lukevat!

Keskustele Oulu-UG julkaisusta ja anna palautetta haastattelusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
http://www.myspace.com/ouluug

Haastattelija: Joonas Aromaa

Yksi kommentti artikkeliin “Haastattelussa Soppa & Liikalesti”

SKRI-P kirjoitti klo 18.08.2013 20:41:

Vitun sipedisoppa.. pirinisti sais tulla chainatuksi.

Jätä kommentti