Haastattelussa Julma-Henri

Haastattelussa Julma-Henri

Redrum-187: Tervehdys Henri. Mitenkäs olet selvinnyt talvesta tähän mennessä? Ei pahempia paleltumia ole tullut tai lunta katoilta tippunut vielä niskaan?

Julma-Henri: Huomenta. Kylmä on perusmeininki. Ei palele. Tämä on ihan normia, perus jäät.

Redrum-187: Pohjoisen miehiä ei helpolla kangisteta. Mennäänpä sitten suoraan itse asiaan. Sinulta on tulossa ihan näinä päivinä ulos uusi levy Henri RoopeK:n kanssa. Mistä idea tämmöiselle teokselle alun perin tuli? Onko projektia ideoitu kuinka kauan?

Julma-Henri: On tässä nyt vuosi mennyt, kun ollaan väännetty tuota. Kävin imemässä vaikutteita itämaalla ja kirjoitin siellä levyllisen tekstiä Roopen biitteihin. Alun perin oli ajatus äänittää koko paska siellä, mutta se oli sitten liian kunnianhimoista, vaikka mulla olikin jo Bollywood studio varattuna ja hinnat sovittuna, haha. Oon aina diggaillut Roopen biiteistä ja varsinkin tuo grime on ollut se juttu. Otin siihen linkkiä ja hain biitit pois. Ei siinä sen enempää. Murmur…

Redrum-187: Millaista Roopen kanssa on työskennellä ja onko tulevaisuudessa tiedossa mahdollisesti lisääkin yhteisiä juttuja?

Julma-Henri: Roope on pro. Kaikki on viimeisen päälle. Se on aidosti ammattilainen siinä mitä se tekee. Mitään paskaa ei tule ulos. Miksaukset on just niin kuin pitää. Kaikki saatanan megahertsit sun muut ulottuvuudet on katsottu viimeisen päälle. Perfektionisti jätkä mikä passaa mulle, kun en itse jaksa hieroa juttuja niin kauan. On ollut kyllä vitun lepposaa, kun se on noin skarppi.

Vittu, että amikset muuten varmaan diggaa tosta uudesta levystä. Amikset ostakaa se! Vitun hyvät bassot. Ette voi olla siellä autossa.

Redrum-187: Haha, onko kaikki räppisi työstetty erikseen juuri näille biiteille vai onko kyseessä enemmänkin uudelleen sovituksia?

Julma-Henri: Nappasin Roopelta reissuun noin 30 biittiä. Niistä osaan kirjoitin ja osa jäi pois. Jouduin hyllyttään läppiäkin aika vitusti, ettei olisi paisunut tuplaksi. Noihin rytmeihin ne sitten tehtiin. On tossa muutama biitti muuttunut ihan sen takia, kun yhdessä vaiheessa hajosi kaikki vehkeet ja Roope joutui väsäämään biitit uusiksi.

Redrum-187: Mistä ammennat vaikutteet tai ideat räpeillesi tänä päivänä? Mitä Henrin päässä yleensä liikkuu kun lähdet kirjoittamaan uusia biisejä?

Julma-Henri: En mä ole kohta vuoteen kirjoittanut mitään. Oon aika kaukana räpistä tällä hetkellä. Kun kirjoitin tota, niin ei mulla ollut aavistustakaan mitä mä olen tekemässä. Vasta kun se oli valmis, niin sitä huomasi mitä sitä on tehnyt. Tuolla (ulkomailla) oli ihan eri meininki. Ne munkit ja se koko homma saa avautumaan ihan uusia vinkkeleitä.

Redrum-187: Sinulla ei taida olla tällä Henri -albumilla yhtään vierailevia räppäreitä? Et ole harrastanut näitä vierailijoita enää muutenkaan parilla viime levyllä, joka on varsin harvinaislaatuista, jos puhutaan kuitenkin rap-musiikista. Kuinka tämmöiseen ratkaisuun olet päätynyt?

Julma-Henri: Ei ole. On siinä Liigalaiska ja Katri Helena, samplet. Tällä levyllä on 79 minuuttia musiikkia. Ei siihen mahtunut muita.

Redrum-187: Materiaalisi on kokenut melko suuren muutoksen Al-Qaida Finlandin ajoista. Joillekin faneistasi tämä on ehkä ollut aika isokin shokki. Oletko pyrkinyt ihan tietoisesti eroon Al-Qaida Finlandin varjoista ja uudistamaan soundia sekä tyyliä? Jos näin on, niin miksi?

Julma-Henri: Kuka jaksaa tehdä samaa biisiä tai levyä uudelleen? Pitäisi leikata puolet aivoista vittuun, että voisi tehdä samaa uudestaan. Jos joku haluaa kuunnella Al Qaida Finlandia, niin sitten se kuuntelee sitä. Kaupoissa sitä on. Jatkuvasti otetaan uusia painoksia. Noi aikoo vissiin laittaa vinyylinkin.

Mä uskon kehittymiseen. Asioihin voi saada uusia näkökulmia. Tämä uusi levy on Al-Qaida Finland plus kaikki muut levyt. Ihmiset kehittyvät. Suosittelen kaikille, jotka on saanut tarpeeksi paskassa vellomisesta. Eikä sieltä ojasta kukaan tule hakemaan. Ihan itse on noustava… Kyllä pystyy.

Redrum-187: Erityisesti Outo nauha ja Psykoterapia saivat yleisesti ottaen varsin nihkeän vastaanoton eri keskustelupalstoilla. Tuntuiko, että ihmiset eivät ymmärtäneet mitä olit tekemässä vai mistä luulet tuon johtuneen?

Julma-Henri: Outonauha oli vitun hyvä. Vittu me naurettiin Kasperin kanssa monta kertaa, kun nauhoitettiin sitä. Vieläkin mua naurattaa nyt kun ajattelen sitä hommaa. Oli se… oli se… Oi niitä aikoja. Nuoruus…

Psykoterapia taas jakoi tietoa. Kriminaalihuollon tutkimuksen mukaan 75–80% vangeista kärsii oppimishäiriöistä, mikä tarkoittaa sitä, että ne ei välttämättä koskaan saa kirjoista tuota psykologista tietoa, eikä pysty ymmärtämään itseään tai mielenterveysongelmiaan. Vittu mä autoin niitä enemmän, kuin kukaan muu räppäri koskaan. Tiedän ettei sitä levyä pysty jatkoilla fiilistelemään tai sen tahtiin ryyppäämään, mutta se ei ole sen tarkoituskaan. Kehitys on homman nimi. Ei kukaan huvikseen ole paskassa olossa, paitsi ehkä ne rikkaat pennut ja tyhmeliinit.

Redrum-187: Lannistiko tämä sinua yhtään? Harkitsitko esimerkiksi missään vaiheessa hanskojen tiskiin heittämistä ja peräti uran lopettamista?

Julma-Henri: Oon aina tehnyt mitä oon tehnyt. Ei siinä ole keltään mielipiteitä kysytty.

Ei… tyyppien pitäisi muutenkin säpsähtää vittuun noista niiden räppielämä fantasioista. Konna sano hyvin siinä yhdessä biisissä niistä nuudeleista, näkkäreistä ja bäkkäreistä, miten se meni?  En mä näe, että mulla on mitään räppiuraa. Enkä todellakaan halua olla mikään vitun räppäri. Hyi vittu.

Redrum-187: Onko Julma-Henri edelleen julma vai joko ne ajat ovat menneet ohitse?

Julma-Henri: On.

Redrum-187: Millä mielellä olet lukenut Panama Rayon ja Universtasin juttuja sinusta netistä viime kuukausina?

Julma-Henri: Surullisin mielin. Molemmilla on mun puhelinnumero. Mut tavoittaa siitä paremmin kuin netistä.

Redrum-187: Haluatko itse vielä kommentoida jotenkin tätä koko episodia lukijoillemme?

Julma-Henri: No on väitetty, että en ole maksanut. Mä kerron nyt, että olen maksanut ja mulla on kuitit.

Redrum-187: Mua henkilökohtaisesti kiinnostaa aika paljon, millaista musiikkia sinä itse kuuntelet vapaa-ajallasi tänä päivänä?

Julma-Henri: Nyt on tullut kuunneltua biittejä. Vitusti biittejä. Ja tuottajat jos on biittejä, niin lähettäkää ne mulle. Oon kuunnellut aika paljon noita Roopen hommia. Se on heittänyt mulle kaikkia sen tuotoksia. Michael Black Electroa kuuntelin pitkään. Cool Kidsiä fiilistelin äsken. Aika vähän itse asiassa kuuntelen musaa…

Redrum-187: Olet yksi suomirapin mystisimmistä ja arvaamattomimmista hahmoista. Mitä Henrin tulevaisuus tuo tullessaan musiikin saralla? Onko sinulla minkälaisia suunnitelmia tulevaisuuden varalle, jotain uusia projekteja jo kenties ideoitu tai työstössä?

Julma-Henri: Kaikenlaista… Ajattelin opetella surffaan ja tehdä lisää lapsia. Nyt kun mulla on koulutus, pääsen duuniinkin. Joogaakin on hyvä treenata ja Kisiksellä nyrkkeilyä. Meditaatio on myös mielenkiinnossa. Maailmalla on niin paljon erilaisia mielenkiintoisia juttuja. Kaikkea uutta. Uutta tulee.

Redrum-187: Haluaisitko välittää vielä jotain terveisiä sivujemme lukijoille tai sanoa jotain muuta mitä unohtui aikaisemmin mainita?

Julma-Henri: Jou. HENRI kaupoissa 16.2! Kontio, Sortti, Efta, Teemu, Jere, Paska Kaupunni Boys, Paksu, Hempsteri, Oulu187, Kuuki, Oijo, Locksteady, Ac Esa, SSS posse, Pähkinä, Maija53, Ähky, Silvio, KCS, Cashberg, Aztra, Jontti & Raide, Illuminati Films, Rusto & Otto, Painajainen, Alkula, Jeppe, Konna, Pikkupiru, As, Syöpä, Pena, Stenkka ja kaikki. MORO!

Haastattelija: Joonas Aromaa


Keskustele tänään 16.2 kauppoihin ilmestyvästä Henri -albumista Redrum-187:n foorumeilla täällä.

http://www.myspace.com/julmahenrisyrjaytyneet

http://www.myspace.com/rumpukone

22 kommenttia artikkeliin “Haastattelussa Julma-Henri”

paini-make kirjoitti klo 16.02.2011 13:15:

Jos olet niin julma niin miks hiivit säikkynä oulun nurkissa?? Suu käy mutta hiirtä ei näy !

keksi kirjoitti klo 16.02.2011 17:26:

ei se täällä oo. se on hesassa.

migi kirjoitti klo 16.02.2011 19:20:

Hyvä haastis! paljon selkeempi ku se basson.

teizku kirjoitti klo 16.02.2011 19:41:

mix tollakin on toi h******n pipo naamalla

atte kirjoitti klo 16.02.2011 20:07:

henri<3

jyrki kirjoitti klo 17.02.2011 19:33:

kyllähä näillä keleillä pipoa tarvii

totuus kirjoitti klo 19.02.2011 01:33:

lol

harmaa kirjoitti klo 20.02.2011 03:41:

alqaida finlandi olisi ollut hyvä levy,jos siinä olisi ollut parempi räppäri.

Complacencia kirjoitti klo 23.02.2011 01:57:

Niin aivan. Selkeä haastattelu kyllä, mutta itse taidan kuulua näihin Julma-Henrin vanhemman tuotannon kuuntelijoihin. Al-Qaida Finland mahtava plätty ja SRJTNT vol. 1 erittäin hieno seuraaja, joten pakko sanoa että harmittaa vähäsen tämän Julma-Henrin uus tyylisuunta.. eipä sille voi mitään 😐

VauhtiHannu kirjoitti klo 03.03.2011 14:37:

Mielenkiintoinen haastis..

samppa kirjoitti klo 06.03.2011 23:39:

Paini maken kanssa samaa mieltä…henkan ääneen alkaa kyllästyy

Nala kirjoitti klo 08.03.2011 17:53:

Henkan äänee ei voi kyllästyy, se on niin omalaatunen, erottaa ihan kaikista. Psykoterapia oli joo vähän outo, mutta sitäki oppii kuuntelee, jos löytyy aivot sieltä oikeesta päästä ruumista. Ja ne jotka on kuullu Kutsun ja Jumala on kuollu:n, ei voi väittää että Henkka ois ”menny pilalle” tai mitä vittua nyt höpisevätkää.

vk emcii kirjoitti klo 15.03.2011 10:34:

loistava haastattelu ja itse uskoin noitten juttujen olevan just jotenkin noi…en yleensä kirjottele mihkään foorumeille mut koska pidän paljon henri musiikista (kaikista levyistä) halusin ilmata mieli piteeni. Olen ammentanut paljon voimaa henrin musiikista koska olen kokenut vahvaa samaitumista ja henri musiikki on selviytymistarina ja aidon kuulonen semmonen koska mitä olen ymmärtäny hän on vienyt nämä asiat toiminan tasolle (perheen lisäys asiat ja ammatin hankkimis jtut)tekee musiikista helvetin uskottavaa minun korviin …olen kyllästyny itsekin niihin pelleihin kenen musiikista paistaa läpi paikalla rykemminen ja se että ollaan henkisesti jääty johkin vitun 15 vuotiaan poreen vedosta bissen varastamisesta inostuneen lapsen tasolle (ymmärän kyllä näitäkin ihmisiä ja hyväksyn heidän valintansa/kohtalon mutta en sitä että sitä ei edes olla valmiita menee eteenpäin tai näkemään eteen päi) ymmärän myös nämä skenessä olevat juorut ja riidat se on selvä et niitä tulee koska skenessä on paljon huumeriippuvuudesta kärsiviä ihmisiä ja juuri tommosii vitun iliöitä tulee kun näin on….en misään nimes sano et mun näkemys on totuus mutta ehkäpä näitten foorumeitten pointti onkin se et ihmiset jakaa sitä omaa näkö kulmaa ……aion muuten hankkia henrin levyn!

RbSf kirjoitti klo 29.03.2011 09:52:

Tietääkö kukaan missä/milloin seuraava keikka henrillä?

jason z kirjoitti klo 30.03.2011 03:04:

kaikki jutut mitä panama ja jere sanoivat olivat totta,mutta asiat ovat nyt sovittu ja ehkä henkka otti opikseen asiasta jotain. ei tuo panama mitään kummempaa avautunut, mutta jere avautui senkin eestä ja liikaakin.
hyvä,että hommat ovat sovittu panama kanssa, koska odotan vielä sitä jotain josta olen kuullut huhuja.

SuuriTyhjiö kirjoitti klo 09.04.2011 13:53:

Henrille kunnioitusta ja kiintymystä, uudet plätyt vaan varmistaa omia fiiliksiä täst kollektiivisen yksilökehityksen suunnasta. suinpäin kohti tuntematonta hypätään. <3

influenssa kirjoitti klo 20.05.2011 13:54:

Julma-Henri & RPK @ Kuudes Linja, Helsinki 28.5.

ouluroksiti kirjoitti klo 18.08.2011 03:20:

Ehkä teijän teinejen ja pikku jonnejen pitäs änkee muualle vikisee… Julma henri on voittoa!

Hannu kirjoitti klo 25.08.2011 16:45:

pakko tykätä henrin kamasta. jopa psykoterapiasta. toivottavasti ”kehittyminen” jatkuu ja henri pysyy skenessä mukana aina yhtä iskussa!

joo kirjoitti klo 30.09.2011 22:25:

Miks te homot tuutte tänne valittaa`?

Elättäjä kirjoitti klo 28.10.2012 13:52:

MItä te teinit täällä huutelette? Tottakai se pitää maskia! Se on kuitenki sosiologi ammatiltansa! Ja mitennii piilossa oulussa? 😀 Te ootte nyt lievästi sanottuna vähän hakoteillä.
Ja näin btw. ”Ou_to_nau_ha” on vitun mahtava plätty, kuunnelkaa sitä ja yrittäkää ymmärtää syvempää tarkotusta. Mut jeah ottakaa asioista selvää ennenku huutelette.
Loistava haastattelu

Jonne kirjoitti klo 06.12.2015 19:08:

Lol ihan paskea äksdee!

Jätä kommentti