Heavy Metal Kings saapuu Suomeen toukokuussa

Heavy Metal Kings saapuu Suomeen toukokuussa

Lukemattomat hardcore-hiphopin fanit voivat valmistautua Suomessa ennen näkemättömään esitykseen, kun underground-hiphopin kenties ajankohtaisin kokoonpano Heavy Metal Kings, eli Jedi Mind Tricksin ja Army Of The Pharaohs -kollektiivin perustaja Vinnie Paz sekä Non Phixionista sekä La Coka Nostrasta tutuksi tullut Ill Bill, saapuu Suomeen. Kauan odotetun esikoisalbuminsa 5. huhtikuuta julkaiseva konkari-kaksikko esiintyy Tavastialla 14. toukokuuta. Ennakkoliput ovat saatavilla 10.3. alkaen Tiketistä, Geezersistä ja Funkiestista.

Heavy Metal Kings on hiphop-kokoonpano, jonka muodostavat kaksi Yhdysvaltojen itärannikolta kotoisin olevaa pitkän linjan hiphop-veteraania Vinnie Paz, oikealta nimeltään Vincenzo Luvineri sekä Ill Bill eli William Braunstein. Jo ennen yhteistyötään miehet ovat tulleet tahoillaan tutuiksi laajemmalle hiphop-yleisölle. Karkeaääninen Vinnie Paz tunnetaan legendaarisesta, 400 000 levyä maailmanlaajuisesti myyneestä Jedi Mind Tricksistä sekä hiphopin superryhmä Army of the Pharaohsista. Ill Bill puolestaan tunnetaan Non Phixion sekä La Coka Nostra -kokoonpanojen lisäksi tuottajana sekä Uncle Howie Records -levymerkin perustajana.

Heavy Metal Kings sai alkunsa vuonna 2006, kun Ill Bill esiintyi Jedi Mind Tricksin ”Heavy Metal Kings” -singlellä, josta tuli LP:nä keräilyharvinaisuus sekä JMT:n viidennen Servants in Heaven, Kings in Hell -albumin ykkössingle. Tämän jälkeen Vinnie Paz ja Ill Bill halusivat syventää yhteistyötään ja Heavy Metal Kings -kokoonpano perustettiin. 5. huhtikuuta ilmestyy kaksikon odotettu debyyttilevy, kokoonpanon nimeä kantava ”Heavy Metal Kings”. Levyn tekoon on osallistunut suuri joukko genren kärkituottajia mm. legendaarisesta Cypress Hillistä tunnettu DJ Muggs. Heavy Metal Kingsin sekä muiden kokoonpanojen lisäksi miehet ovat tunnettuja lisäksi sooloprojekteistaan. Vinnie Paz julkaisi viime vuonna debyyttisooloalbuminsa ”Season of the Assassin”. Ill Billin uusin tuotos on puolestaan yhteistyössä DJ Muggsin kanssa viime elokuussa julkaistu Kill Devil Hills -albumi.

Lauantai 14.5.2011
Helsinki, Tavastia-Klubi
Ovet: 20:00–04:00
Showtime: 21:30
K-18

26 eur + mahd. toimituskulut Tiketistä, Geezersistä ja Funkiestista. Ennakkoliput tulevat myyntiin 10.3.

28 eur ovelta.

Jätä kommentti