Lokin juttunurkassa Thono Slowknow

Lokin juttunurkassa Thono Slowknow

Lokin juttunurkassa lojutaan tällä kertaa tiikkipuisilla tuoleilla savuisen luolan hämärissä. Tunnelma on suoraan menneisyydestä, ajoilta ennen Hong Kongin palautusta, ja luovutusta. Looshimme ulkopuolella makoilee toinen toistaan kummempia kulkijoita. Horteisten kehojen seassa sipsuttelee neitokaisia lohikäärmekuvioiduissa silkkimekoissa. Pöydän toisella puolella istuu suomi-ug-rap erikoismies, Vähäiset Äänet ja Rivot Rakit yhtyeistä ponnistanut ja SMC videoiden myötä koko pohjoisen tuulipukukansan tietoisuuteen kohonnut tyylittelijä.

Jossain taustalla lyödään kongiin kolmasti ja meidän on aika aloittaa keskustelut Tono Slonon kanssa.

No Thoooonthoooo, mitä jätkä? Mitä uutta?

Hommat rullaa normipainolla, nyt ollaan hoidettu Puisto-osaston kanssa oma studio. Musaa tehdään, etenee omalla painolla. Ja niin kuin aina, monta eri prokkista päällekkäin.

Nyt eniten oon fileissä Ghetto tyylit -kokoelmasta, jota oon tässä väsäillyt vuoden ajan. Messissä on vanhoja UG-artisteja, possebiisejä ja jopa yksi julkasematon Ceebro -styge. Julkaisu tulee FJUUn kautta ja se on kasetti. Kokoelma on valmis, enää pitää saada paketti painoon.

Kovvaa. Suomiräpin kuuluu syntyä ryyppäämisen, hämärähommien ja virastokoukun sivutuotteena, sinä tavallaan huijaat käymällä töissä. Teillä on rafla Aleksis Kiven kadulla ja itse olet median moniottelija; kuvaaja, leikkaaja ynnä muuta. Onko tämä räppigeimi vaan harrastus?

Kyllikki, sen takia ei oo tarvetta pyörii tuolla kissanristiäisis heittelees läpyjä ja tekees suomiräppi networkkausta. Ei pygee oleen liian ”syvällä pelissä”, alkaa muuten ahdistaa.

Onhan tää sellasta uppopalloa. Tunnetko julkkiksia?

Joo, duunin kautta, mut en mä niille soittele.

 

Täällä muuten tuoksuu aika aromaattiselta. Ihan nälkää pukkaa. Pikapaistossa aineksia ei kypsennellä ihan muhjuksi ja maut säilyy freesinä. Onko olemassa joku yhteys sun spesiaali räppityyleillä ja kiinalaisella sapuskalla?

Ai ettäkö mitä? Sanotaan näin; jos oot joskus syönyt ’Yuk tsi tsao minh’ annoksen, niin tiiät mistä tyylit purkautuu.

En ole tainnut syödä, mitä siinä on?

Paistettuja Nuudeleita, suikaloitua paahtopossua,  kiinalaisia sieniä ja ituja osterikastikkeessa, ja ronskisti chiliä.

Saako täältä? Tilataan muutama. Ei enää niitä elävänä syötäviä fisuja. Vieläkö jätkä siis kirjottaa kaikki sanat ja rivit yhteen putkeen ja jokainen räppiotto on tyyliltään täysin erilainen?

Khyyl, tyylit tulee tunteella oloista. Sillon syntyy riimipareja, joita ei ehkä olis tullut mieleen suoraan raameihin skriivatessa. Kun oon kirjoittanut muille, siinä pitää kelaa ettei omat tyylit tuu sieltä esille. Ja kun oon tehnyt SMC stygejä, koitan pitää tyylit semi skarppeina, mutta silti orginaalina. Sit taas Loota Kii Projektissa ollaan duunattu sellasta Memphis-tyylistä rakennetta biiseihin, mut siis riippuu ihan prokkiksesta.

Muistan kun nauhotettiin mun kämpillä Vähäiset Äänet vinyyliä ja naapuri tuli puuttumaan huutamiseen. Kello viisi iltapäivällä, yläkerrassa huudetaan 20 minuuttia putkeen ’Paskaacz Däzzä!’ Noista ajoista on jo kotva, onko erilaista olla SMC-Thono kun Vähäiset Äänet -Tonto?

Onhan se. Vähärit aikana ei suomiräppikuvio ollut yhtä iso kuin nyt. Tosi lyhyessä ajassa hommat on kasvanut ja kehittynyt. Vähäri-Tontolta tultiin kyseleen pitkii papereita ja kerran piti antaa nimmarit pitkiin papereihin, mut SMC-Thonolle tulee 10-vuotiaat kyselee ”ootsä siin yhel videolla, ootsä se laulaja?” Ja keikoilla on noin 5-10 kertaa enemmän jengii tsekkaa, kuin Vähärit keikoilla yleensä.

Muistan että ton porukan yhteisraitaa on puitu jo vuosia, jostain Avionin ammoisista räppibileistä asti. Joskus taisi olla jopa joku studiopäiväkin sovittuna ja peruttuna. Nyt kun se viimein syntyi, oliko teillä mitään hajua miten iso juttu siitä tulee?

Ei todellakaan, kuten sä tiiät se tehtiin skedeleffaan introks. Jengi jauhaa netis batulaa, et videoilla on sponsoreita ja ne on täynnä piilomainontaa. What you know about that! Ei pitäs julistaa asioista, joista ei tiiä mitään, varsinkaan netissä. On tullut juttuja vastaan, jota on aina yrittänyt väistää musa-alalla. Se hilusti syö fiilareita, mutta eihän siin, eihä siin.

Tossa on joku yli miljoona hittiä. Metkaa. Vähemmän tunnetusta tuotannostasi ’Tää on sitä fiilistä’ on yks mun ehdoton suomiräppisuosikki. Missäs viilettää usean EP:n verran Touka Smoukan kanssa samoja raitoja leissannut Dena-Hena?

Henan alteregot Kinkiskininigi, Denzo Hennessy ja DenaHena teki sellasen hostile takeoverin Henan elämässä ja Hena joutu/pääty tekeen valinnan miten sen elämä etenee. Hena otti ja jätti alteregot ja ottaa iisisti. Sieltä ois tulos ehkä levy Henry Who? nimellä.

Mites Project Loota Kii, palaako vielä?

Sitku tehään taas Fosforin Kivennäiset levy, jossain vaihees.

Niin tosiaan teillä on myös vakuuttava urheilujoukkio Fosforin Kivennäiset. Mitä helvetin järkeä on frisbeegolfissa? Tuleeko siinä ees hiki?

Disc Golf on lepponen olopeli eli ei tuu hiki, mut jano ja makeannälkä yllättää aika usein.

Toimiskohan pingis-kroketti?

Kuulostaa eksoottiselta.

Nyt nämä neitoset alkaa nähtävästi kattaa apetta pöytään, laitetaas jupinat nippuun. Kysy vielä itseltäsi jotain, mitä kukaan ei ole ikinä kysynyt. Ole hyvä.

Ootsä heittänyt hole in onea?

Joo pari, laitoin tossa viime juhannuksena Karjalohjan Päiväkummun kylpylän fribaradalla sellasen 70 m kirurgin. Viiltävän tarkasti kehareiden hiuksia hivellen kuppiin. Siinä oli sit huhhahit ja lunastukset paikallaan.

Ja sehän on kuin perhonen laskeutumassa rullatuolipotilaan otsalle! Tikkakosken Mustat Pantterit jaoston kunniajäsenenä vedän oman evääni tofulla, mutta toimii takuulla. Kilauttakaamme Tsingtaot, kiitos Tono! Lukijoille suosittelen Ravintola Pekingiä, Ghetto tyylit -kasettia, noita mainittuja projekteja ja malttamatonta odottelua, että mitä SMC keksii seuraavaksi.

Toimittaja: Helmut Lokki

http://www.myspace.com/thonoslowknow

5 kommenttia artikkeliin “Lokin juttunurkassa Thono Slowknow”

weedie kirjoitti klo 09.03.2011 07:31:

Hyvä haastis, mukava lukee välillä tämmöstä kevyempää läpyskää!

1005 kirjoitti klo 09.03.2011 08:15:

Hauska setti!

dikki nenä kirjoitti klo 09.03.2011 08:22:

oli kyl ilo lukea. vaikka oli huumorilla väännetty nii kaikki oleellinen tuli silti esille!

migi kirjoitti klo 10.03.2011 06:33:

Tono on ygöne! tosi jees vihdoin saada sen haastattelu

HalliCas kirjoitti klo 12.03.2011 19:05:

Mukava haastis välil tälläsissä lepposissa merkeissä, toivotaa et näitä ny puskee lisää. Tonolle vahva käsi sekä toki myös haastiksen tekijälle, Lokki

Jätä kommentti