Haastattelussa Vitun Kova Ääni (OG Ikonen & Liigalaiska)

Haastattelussa Vitun Kova Ääni (OG Ikonen & Liigalaiska)

Redrum-187: Mitenkäs on äijien kevät lähtenyt liikkeelle? Onko kiirettä pitänyt?

OG Ikonen: Kevät on aina tosi miellyttävää aikaa, jos tosiaan ei liian kiirettä pidä… On tässä joutunut sykkimään niin musajuttujen kuin arkisiempienkin asioiden tiimoilta.

Liigalaiska: Tekemistä riittää, mutta kiire on yksi niistä asioista joita vältän melko onnistuneesti. Malttamattomuus kyllä iskee välillä, varsinkin keväällä.

Redrum-187: Uusi levy Aikatauluis on ilmestymässä ihan näinä päivinä. Mitäs levyn ostajat/kuuntelijat voivat odottaa tältä paketilta? Millaista meininkiä siis luvassa teidän omin sanoin kuvailtuna?

OG Ikonen: Musiikista on aina yhtä vammasta puhua, mut mut… fuck it. Tsekatkaa sampleri.

Liigalaiska: Hmm.. Kai sitä jatkettiin vaan siitä mihin jäätiin.

Redrum-187: Haha, hyvin tiivistetty. Mistä olette ammentaneet inspiraatiota ja soundia tälle levylle? Onko takana jotain tiettyjä tunnetiloja, musiikkivaikutteita tai muuta?

OG Ikonen: Tää on niin ominta kuin pystyy vaan olemaan… tässä vaiheessa. Henkilökohtaisesti päällimmäisenä tunnetilana on ollut vallitseva aika ja sen ilmiöt, sekä ajan ”vääristyminen”. Olkoon sitten substansseilla tai pelkästään ideoimalla saavutettu tila.

Liigalaiska: Tekemällä se inspiraatio oikeastaan syntyi. Pakko myös mainita hyvän ystävämme Hitti-Kain panos tähän proggikseen, joka oli kyllä korvaamaton.

Redrum-187: Uuden 20.4 ilmestyvän levynne nimi on tosiaan Aikatauluis. Mistä tuo nimi juontaa juurensa?

OG Ikonen: Edellinen vastaus selvittänee jo vähän, mutta kyse taitaa olla myös jossain määrin Laiskan addiktiosta etsiä kaksoismerkityksiä.

Liigalaiska: Äkkiseltään luulisi, että sen juuret juontavat johonkin outoon osaan aivoistani, mutta mistä se sinne tuli?

Redrum-187: 420 on varsin suosittu julkaisupäivä räppäreiden keskuudessa. Tuliko 420 teidän tapuksessa sattumalta sopivasti eteen vai tähdättiinkö tähän nimenomaiseen päivään?

OG Ikonen: Mitään tähtäilty… sopivasti sattu.

Liigalaiska: Niin tänhän piti tulla jo ajat sitten.

Redrum-187: Albumin ainoa vierailija on Emmankin pokannut Yona. Mitenkäs saitte hänet huijattua mukaan tuommoisten raggarien levylle? Oliko vaikeaa?

OG Ikonen: Me ollaan Yonan kanssa vanhoja ystäviä ja monta vuotta puhuttu yhteistyöstä. Nyt oli vihdoin sopiva projekti ja mahdollisuus. Ja vaikeaako… ei hommat oo vaikeita jos on aito ja osaa asiansa.

Liigalaiska: Hassua, että me ollaan kaikki oltu samassa koulussa samaan aikaan ja yli kymmenen vuotta sen jälkeen päädytty tekemään musaa pääkaupunkiin. Tuolloin en vielä Ikostakaan tuntenut. Mä oon ihan Yona-fani… Levyä odotellen!

Redrum-187: Levyllä kuullaan myös Ville Kalliosta parilla biisillä, ei räppäämässä vaan soittamassa huuliharppua. Mistäs saitte tietää Villen huuliharppuskilsseistä ja idean pyytää miestä levylle mukaan soittelemaan?

OG Ikonen: Ville tuli äänittämään Monelt Ne Tulee II:lle omaa biisiä ja oli huuliharppu messissä. Eipä siinä sen kummempaa tarinaa.

Liigalaiska: En ollut itse mestoilla kun Ville kävi, mutta kiitosta vaan sinne suuntaan smooteista soundeista.

Redrum-187: Teillä on tällä julkaisulla ymmärtääkseni paljon ns. ”oikeita” instrumentteja käytössä. Miten tämmöisen levyn teko eroaa pääpiirteittäin perinteisemmän ”koneellisen” räppilevyn teosta? Kuluuko aikaa esim. enemmän, kun itse soittaa suurimman osan eri instrumenteista?

OG Ikonen: Se eroaa siten, että soitettu pätkä on aina oma ja samplatty samplatty. Enemmän on ollut fiilistä duunata, kun on päässyt taas soittamisen makuun pitkästä aikaa. Varsinaisesti aikaa en tiedä meneekö sen enempää, tapauskohtaista tietenkin…

Liigalaiska: Tavallaan se on kai nopeempaa, kun ei joudu etsimään sampleja. Vuosi kuitenkin vierähti tätä tehdessä, että ei se liukuhihnallakaan tule.

Redrum-187: Ymmärtääkseni olette viihtyneet varsin tiiviisti studiolla kuluneen vuoden aikana uutta levyä työstäessä. Joko studiosta on tullut enemmän koti kuin omasta kämpästä?

OG Ikonen: Tavallaan, tai ainakin tietynlainen henkinen koti.

Liigalaiska: Tulihan sitä istuttua 30-40 tuntiakin viikossa talven pimeinä tunteina sen kolme kuukautta. Lähipizzeriakebabille ruoista kiitos.

Redrum-187: Kuuleman mukaan uuttakin albumia on jo ainakin ideoitu. Erikoismeininkiä ilmeisesti luvassa? Mitäs tässä on nyt seuraavaksi lupa odotella teiltä?

OG Ikonen: Jotain erilaista joo… ei pidetä kiirettä nyt kun Laiska on lähdössä reissuun ja mä alan hahmottelemaan uutta Ikonen-levyy. OG Mixtapekin ois holleilla. Saa odottaa, mutta ei liian hiessä.

Liigalaiska: Keikkasettiin kesäksi saattaa tipahdella biisejä, joita ei ole vielä tällä uudella levyllä, mutta jää nähtäväksi. Oon ajatellut myös soolon tehdä… someday.

Redrum-187: Aivan. Mistä teidän kahden ystävyys ja tämä yhteisprojekti on alun alkaen saanut kipinänsä? Miten Vitun kova ääni aikanaan muodostui?

OG Ikonen: 10-vuotta sitten Kuopiossa tutustuttiin. Perus räppiskidei, freestylee ja kuosausta.

Liigalaiska: Tämä Vitun Kova Äänihän on aika uusi juttu, jos miettii koko yhteistyötä. Parempi kysymys on mitä siitä muodostuu…

Redrum-187: Ainakin Ikonen on kierrellyt tässä viime aikoina paljon keikoilla ympäri Suomea. Missäs teikäläisten keikoista on yleensä kovin meininki? Onko se kotikaupunki Kuopio, josta löytyy vauhdikkain ja uskollisin yleisö vai mistä on jäänyt parhaat kokemukset mieleen?

OG Ikonen: Virginistä on muodostunu ainakin stadin päässä sellainen tietynlainen kotikenttä. Ja joo kyllä Kuopion keikat on aina tietyllä tapaa läheisiä Ikoselle tietenkin ja Sawo yleensä.

Liigalaiska: Kuopioon terveiset.

Redrum-187: Mitenkäs herrat aikovat kesänsä viettää? Onko mitään suunnitelmia lyöty lukkoon?

OG Ikonen: Mä oon mahdollisimman paljon pimeässä yksin.

Liigalaiska: Sama ilman sarkasmia.

Redrum-187: Haha, kiitos haastattelusta! Näin loppuun vielä jälleen mahdollisuus sanoa jotain mitä en tullut kysyneeksi ja lähettää terveiset lukijoille…

OG Ikonen: Ottakaa iisisti ja aikaa itsellenne.

Liigalaiska: Bless!

Haastattelija: Joonas Aromaa

Keskustele uudesta Aikatauluis-albumista Redrum-187:n foorumeilla täällä.

http://soundcloud.com/vitun-kova-aani

http://www.3rdrailmusic.fi

Yksi kommentti artikkeliin “Haastattelussa Vitun Kova Ääni (OG Ikonen & Liigalaiska)”

Dnhr kirjoitti klo 20.04.2011 09:55:

Vaikka useimmiten lataan musiikkini laittomaa tietä niin kuunneltuani pari biisiä kyseiseltä levyltä olen todennut, että pakkohan tämä on ostaa.

Aivan tajuttoman hyvää settiä!

Hyvää 20.4 kaikille ja poistakaa tämä levy!

Jätä kommentti