Haastattelussa LempiJoe & Murkkumies

Haastattelussa LempiJoe & Murkkumies

Redrum-187: Terve miehet! Mitäs Turkuun kuuluu? Miten meni kesä?

Murkkumies: Kesä meni keittoa ottaessa ja nyt sitten onkin vedetty streittauslinjaa. Kolme kuukautta and still counting!

LempiJoe: Mainiotahan tänne! Liian nopeastihan se aina tuntuu menevän!

Redrum-187: Joko syksyn alku alkaa hiljalleen masentaa pitkän kesän jälkeen vai nautitteko siitä ihan samalla mitalla?

Murkkumies: Yleensä heittaan aika paljon syksyä, mutta nyt on jotenkin fiilistellyt tota sadetta ja kaikkea. Ja kun on ollut suhteellisen lämmin syksy!

LempiJoe: No onhan tämä aika suuri harmaa, mutta en mä silti suostu masentumaan. Keksinyt kaikkia uusia kausia, mistä voi nauttia. Skedehallikausi ehti jo alkaa ja kalatkin alkavat parveutumaan ja tulee lähemmäs rantaa, kun vedet viilenee.

Redrum-187: Julkaisitte kesän aikana MartinMäki – Tietoo ja Meininkii lätyn. Ensin täytyy kysyä, että kuinka juuri te kaksi päädyitte tekemään yhdessä levyä?

LempiJoe: Mulla oli yksi sample ja kun aloin leikkaan sitä, niin siitä tuli taas yksi samanlainen biitti kuin aina muutenkin. Sitten Antin kanssa on ollut kännissä jotain puhetta, että voisi tehdä yhdessä jotain ja mä lähetinkin samplet sille ja puhuttiin, että voisi kai siitä yhdessä jonkun biisinkin sessioida. Ja kun kirjoittaminen ja äänittäminen sujui, niin jatkettiin siitä eteenpäin biisi kerrallaan.

Murkkumies: Jotenkin about noin se meni. Hyvin natsas yhteistyö, kun sitä oltiin opiskeltu tuolla keikkareissuilla muutamaan otteeseen.

Redrum-187: Löytyikö yhteinen linjaus levyn sisällöstä helposti ja kuinka nopeasti Tietoo ja Meininkii lopulta muodostui?

LempiJoe: Se, että mä kaivan kaikki samplet ja että niiden pitää olla kotimaisia ja että Antti ohjelmoi, oli ihan selkeä juttu heti. Jokainen biisi kirjoitettiin ja äänitettiin samassa sessiossa. Koitettiin kirjoittaa siitä mitä oli ihan läsnä sekä näpeissä ja se tavallaan tuotti sisällön. Aikaa meni sitten siihen, kun mä miksailin, masteroin ja harjoittelin uudet softat. Ja tietty tehtii paljon muutakin välissä. Vuosi siihen suunnilleen meni.

Murkkumies: Joo, mulle tämä oli helppoa, kun mä vaan tein biitit, räppäsin ja otin keittoa. Välillä toki Joe sai patistaa baari-illan lopuksi takaisin töihin, kun muutamaan viikkoon ei mitään saanut tehtyä. Kyllä se sieltä sitten tuli!

Redrum-187: Teitte julkaisusta varsin pienen painoksen. Sitä painettiin käsittääkseni vain 200 kpl ja nopeatahan se menikin. Oliko Tietoo ja Meininkii tarkoitus jättää ihan tietoisesti pienen porukan julkaisuksi vai liittyikö tuohon enemmän finanssipuolen ongelmia?

LempiJoe: Mä halusin tehdä tämän ehdottomasti omakustanteena. Koska noi nyt on tuollaisia yhden illan sessioita, niin jotenkin mukavampi tehdä painos sopivaksi sisältöön nähden. Ei se nyt mitään rajatonta taidetta ole, joten ei sovi painosmäärienkään olla.

Musta olisi optimaalisinta, että levyjä on yksi vähemmän, kun halukkaita ostajia, niin CD:lle jäisi jotain arvoakin. Kai niitä olisi voinut sata enemmänkin tehdä, mutta eipä tarvinnut puskea yhtään. Mä en oikein ole myyntimies.

Murkkumies: Mä niitä olisin voinut myydä vähän enemmänkin henkilökohtaisesti, mutta tämä 200 kpl oli niin mukava liikuttaa, että siitä jäi vähän jotain käteenkin niinkin pienellä vaivalla. Omakustanne on kyllä hyvä vaihtoehto. Saa itse päättää miten sitä myydään jne. Ja massit itselle, ei välikäsiä!

Redrum-187: Päätitte kuitenkin levyn myytyä loppuun laittaa sen Internetiin ilmaiseksi kaikkien ladattavaksi. Ideahan on mainio. Oliko tämä ihan alusta asti suunniteltu juttu vai mistä moinen idea?

LempiJoe: Oli ajatus, että heti kun levyt on myyty, laitetaan se jakoon. Mukavampi vetää keikkojakin, kun jengi tietää biisit.

Redrum-187: Miten näette CD- ja vinyyli formaatin noin yleisesti musiikin levityksessä tulevaisuudessa? pelottaako MP3:set?

LempiJoe: Musta on harmi, ettei kaikkia hyviä levyjä enää saa vinyylinä. CD on musta aika turha formaatti paitsi autossa. Ämpyt (MP3) on vaan niin helppoja, eikä se soundikaan niissä parhaissa huono ole.  Ja kyllä musta ainakin moni DJ on parantunut, kun on saanut kaikki biisit Seraton neulan alle ja löytänyt niistä oman tyylin tehdä sarjoja.

Murkkumies: CD-formaatti menee itsellä oikein mukavasti, kun ajan tota duunimatkaa niin perkeleesti päivittäin. Kämpillä sitten pyörivät enemmän vinyylit. Ja harmihan se on, ettei näitä uutuusbiisejä sitten tosiaan löydä muuten kuin MP3 tai CD-formaatissa. Ihmisten tarvis tehdä lisää vahaa! Mutta tuskin vinyylit sentään kuolemaan on ihan heti menossa.

Redrum-187: Kertokaa nyt meille jotka ei tiedä asiasta mitään, että minkälainen paikka se Martinmäki oikein on?

LempiJoe: Martinmäki on kaupunginosa vartin kävelyn päässä Turun keskustasta. Eka paikka missä pystyy lepuuttaan, kun lähtee kyliltä!

Murkkumies: Martti on nistien ja juoppojen välietappi, mutta sitten kun ne pyhiinvaeltajat on parveillut ohi, niin tämä on erittäin kotoisa ja viihtyisä alue! Ilmeisesti joku uusi nouseva trendimesta Turussa? Kunhan eivät noita vuokria enää yhtään enempää kisko ylös.

Redrum-187: Murkkumies, vihaatko omia huudejasi kun reppaat Turkua etkä Kuusamoa?

Murkkumies: En mä vihaa. Mulla ei vaan tosiaan ole Kuusamosta mitään erityisen hyvää sanottavaa, koska ei siellä nyt mitään erityisen hyviä vuosia tullut vietettyä. Perhe ja hyvät ystävät, jotka ovat onneksi muuttaneet muualle Suomeen, on ollut semmoinen ainoa syy olla siellä. Ja meikähän ei ole alunperin Kuusamosta, joten en sen puolestakaan koe tarvetta edustaa sitä mestaa sen enempää.

Redrum-187: Aiotteko vielä tulevaisuudessa viedä MartinMäki projektia eteenpäin vai jääkö se tähän yhteen levyyn?

LempiJoe: Ei ole vielä ehditty ajattelemaankaan asiaa, kun molemmilla on muita projekteja kesken. Yhteistyötä toki on jatkettu näissä tulevissa projekteissa.

Murkkumies: Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Paljon kaikkea säädössä, niin kuin Joe sanoikin.

Redrum-187: Entä mitä noin muuten on odotettavissa tulevaisuudessa musiikkirintamalla omilla tahoillanne?

LempiJoe: Just sain ton Chydeone Kuilun partaalla äänitykset ja miksauksen mun osalta valmiiksi. Se on nyt Didierin masterointipöydällä ja tulossa Monspin kautta ulos.

Jotain featteja oon tehnyt ja luvannut tehdä vähän sinne tänne, mutta mitään suurempaa kokonaisuutta en ole vielä ajatellut. Jotain biisejä varmaan kuitenkin jossain vaiheessa, kun taas jaksaa.

Murkkumies: Tässä tullut väännettyä tasaiseen tahtiin Haamu & Vieläki Lepposaa yhteislevyä, joka alkaa olemaan jo pikku hiljaa paketissa. Ja tullut oltua mukana myös tuossa Chyden levyllä, Haamun tulevalla soololla yms. Kaikkea hyvää on tulossa!

Redrum-187: Vieläkö Ritarikunta aikoo tehdä musiikkia yhdessä?

LempiJoe: Ritarikunta nimellä tuskin mitään uutta enää tehdään. Eiköhän ne biisit ole jo ainakin kertaalleen tehty.

Redrum-187: LempiJoe oli tuossa muutaman vuoden aika hiljaa, mutta nyt parin viime vuoden aikana on taas alkanut onneksi hiljalleen paukkua eri juttuja ilmoille. Elätkö uutta nuoruuden räppikautta elämässäsi?

LempiJoe: Ei tässä mitään nuoruutta enää eletä. Ikä tekee teksteille ja asenteelle ihan hyvää! Sain kämpän hoidettua alle ja siirrettyä musakamat takaisin kotiin, niin on taas voinut musisoida aina kun on fiilis.

Redrum-187: Yleisesti tiedetään, että LempiJoe on ainakin kova levyjen keräilijä. Mitäs helmiä viime aikoina on eksynyt sinne omaan levyhyllyyn?

LempiJoe: Viimeisin ostos taitaa olla toi Eero Koivistoisen Wahoo Lp. En ole nyt ihan just ehtinyt kaupoille, enkä jaksanut yleensäkään kauheasti vaan kuunnella musaa, kun oon tehnyt noita Chyden miksauksia korvat puurossa. Toki noita levyjä tulee osteltua, joskus jopa soiteltua julkisesti ja luuppailtuakin.

Redrum-187: Mikä on kaikkien aikojen paras suomiseiska?

LempiJoe: Toivottavasti joku mistä en o vielä kuullutkaan!

Redrum-187: Kestääkö Joen paikat vielä skeittausta?

LempiJoe: Se nyt on ainut urheilua muistuttava asia mikä kiinnostaa, joten se on myös ainoa mikä sekä pitää, että innostaa pitämään paikat kunnossa. Mä otan kyllä sen kanssa rennosti ja nautiskelen, kun en ole siinäkään kaikkein lahjakkain. Mutta onhan tuolla nyt mun ikäisiä ja vanhempiakin taitajia, jotka yhä vaan haastaa, eikä ikä tunnu paljoa painavan.

Redrum-187: Aivan. Tämä oli tässä. Kiitos molemmille haastattelusta! Loppuun vielä mahdollisuus heittää terveiset lukijoillemme tai sanoa sen mitä jäi sanomatta.

LempiJoe: Kiitos haastattelusta ja ladatkaa levy!

Murkkumies: Kiitosta teille, jotka olette levyn ostaneet ja ladanneet!

 

Toimittaja: Joonas Aromaa

Keskustele MartinMäkiTietoo ja meininkii” albumista Redrum-187:n foorumeilla täällä.
Lataa MartinMäkiTietoo ja meininkii”  itsellesi ilmaiseksi täältä.
Lataa SivuLuisus sivuiltamme täältä.
Kuuntele MartinMäki “Kromii ja Roinaa” LempiJoen soundcloudissa.
Tsekkaa Kyllä! -livenä vimeossa.
MartinMäki facebookissa.

Jätä kommentti