Haastattelussa Jeijjo ja Nupi + lataa näytebiisit

Haastattelussa Jeijjo ja Nupi + lataa näytebiisit

Redrum-187:n toimitus suuntasi maaliskuisena viikonloppuna Olariin tarkoituksenaan viettää pieni juttutuokio tuota pikaa debyyttialbuminsa julkaisevien Jeijjon ja Nupin kanssa. Matkalla sattui monta kommellusta – muun muassa erittäin huonon kelin aiheuttaman GPS-signaalikatkon vuoksi allekirjoittanut löysi itsensä kruisailemassa jostain Espoon vähemmän merkittävistä lähiöistä. Lopulta kuitenkin elämä voitti ja lahtelainenkin löysi Daviston ja jätkien studion kautta tiensä Nupin kämpille. Luettavissa onkin nyt 3rd Rail Musicin leivissä vaikuttavan duon haastattelu, sekä ladattavana kaksi näytebiisiä kaverusten tulevalta levyltä!

Redrum-187: Hyvää iltaa herrat. Mennään heti suoraan asiaan. Mistä Jeijjo ja Nupi kokoonpano sai alkunsa?

Nupi: Oltiin Olarin lukiossa molemmat. En tiedä miten ollaan päästy sinne, mutta päästiin kumminkin.

Jeijjo: Neroja.

Nupi: Neroja, lyriikoista huomaa. Ei tunnettu entuudestaan, mutta tiedettiin kuitenkin. Sillon me päätettiin ruveta tekemään yhdessä räppiä. Molemmat oli tehnyt jonkun verran räppiä. Mä olin tehnyt vuonna 2000 toisten kavereiden kanssa semmoisen EP:n, mistä ei kannata sen enempää puhua, ainakaan ääneen.

Jeijjo: Koska se on täyttä paskaa.

Nupi: Sen EP:n nimi oli Täyttä Paskaa. Ja Jeijjo oli kanssa himassa väsännyt jotain juttuja. Sillon kelattiin, että aletaan tekemään jotain juttuu. Ei me koko lukioaikana varmaan saatu mitään aikaiseksi, kun me ryypättiin.

Jeijjo: Paitsi oli jotkut vappujuhlat. Vedettiin tietty hirveet pleksit siinä jo aamusta ja koulun juhlissa oli tällainen jonkin näkönen räppiin suuntautunut kilpailu, mihin nyt ei tietenkään oltu ilmottauduttu eikä mitään. Se oli sellanen läppä, mutta käytiin sitten jurrissa vetämässä koko porukalle sellainen keikka siinä. Muistatko tätä?

Nupi: En.

Jeijjo: Et muista?

Nupi: Muistan mä jotenkin hämärästi, että jossain koulun kevätjuhlassa tai jossain on noustu lavalle kännissä.

Jeijjo: Mutta siis se ei ollut mikään show, tai että meidän olisi pitänyt mennä sinne… Me ollaan vaan hypätty sinne räppäämään. Se oli sitten eka keikka.

Redrum-187: Ja varmaan helvetinmoinen menestys?

Nupi: Joo, sen jälkeen ei vissiin moneen vuoteen tehtykään mitään.

Jeijjo: Ei pariin vuoteen. Joskus 2007 oltiin pari kertaa Tampereella Vastavirtaklubilla ja sitten siitä eteenpäin ollaan oltu Espoossa aika paljon. Jokainen näistä Espoon baareista on tullut kierrettyä. Pakko mainita vielä, että ekalla kerralla kun oltiin Vastavirtaklubilla keikalla, soundcheckin aikana joku random jäbä veti itsensä fiiliksissä alasti ja alkoi joraamaan.

Nupi: Siitä se sitten lähti ja levyn on koko ajan pitänyt tulla puolen vuoden sisään ulos vuodesta 2007.

Jeijjo: Oli joku radiohaastis 2010 tai jotain. Nupi lupasi sen sillon kesäksi. Ei ole näkynyt.

Nupi: Luvataan nyt ensi kesäksi.

Jeijjo: On se tulossa, se on melkein valmis nyt.

Nupi: Ihan varmasti, nyt se tulee.

Jeijjo: Aivan varmasti, vapuksi.

Redrum-187: Yhtä varmasti kuin Esham tulee Suomeen?

Nupi: Yhtä varma, jos mun passi on tallella.

Redrum-187: Lawatansseilla oli aikoinaan puhetta siitä, että musiikissa pitää olla huumoria, kun tuntuu että niin moni vetää tänä päivänä juttua turhan tosissaan ja vakavasti. Onko mieli muuttunut vai vieläkö mennään eteenpäin samalla mentaliteetilla?

Nupi: Kyllä me aika huumoripohjalta tätä hommaa tehdään.

Jeijjo: Rehtiä huumoria, sellasta pientä ironiaa. Kaikella on varmaan kuuntelijansa, mutta itselle ei oikeen noi tekotaiteet, lätkäräpit tai vastaavat uppoa. Semmosta itseironista ratarallia, mikä pohjautuu taas tosielämän asioihin pilke silmäkulmassa. Ei tätä kovin tosissaan väännetä. Ei herätä aamulla kirjoittamaan lyriikoita. Räpit tulee sillon kun on tullakseen ja harvemmin mennään studiolle silleen, että nyt tehdään biisi. Kyllä ne tulee jostain jurriläpistä.

Nupi: Saa jonkun vammaisen idean esim. että nyt me tehdään biisi äidin uudesta miehestä. Krapula on luovin tila.

Redrum-187: Kun jäbät on Olarista ja historian aikana Olarista on tullut paljon suomiräppiä, niin kuuluuko Olari jollain tavalla teidän matskussa?

Jeijjo: Kai siinä jonkin verran. Täällä on kuitenkin tullut pyörittyä niin paljon ja kuunneltua näitä vanhoja starboja. Mukana on fiittaamassakin näitä vanhoja staroja, mikä on helvetin hienoa. Ja samoja naamoja pyörii edelleen Olarissa, jotka täällä on musaa tehneet. Kyllähän toi meidän levy lähiöpohjaisesta elämästä pitkältikin kertoo muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, kuten Mäkiviikko- tai Puumanainen -biisi. Iso arvostus näille jätkille. Jätkät on keksinyt suomiräpin. Nyt on vaan ollut hiljaista ja oikeastaan nyt alkaa taas tippua eli tulee muitakin levyjä.

Nupi: Ja vanhuksetkin on vähän aktivoitunut. Me ollaan nyt saatu niitä houkuteltua tuolta baareista takaisin studioon. Saatiin ne levyllekin mukaan. En tiedä millon viimeksi näistä vanhoista naamoista esim. Tuomio ja Kone on ollut kahdestaan samalla biisillä.

Ei toi mikään Olari -hehkutuslevy ole, vaikka sieltä Olari -aiheisia biisejäkin löytyy. Hyvällä tavalla Olari sieltä kuuluu, koska tyylit ja läpät on kuitenkin sen verran erilaisia, että ei sitä ainakaan vanhojen juttujen kopioinniksi voi sanoa.

Redrum-187: Kertokaa vähän tuosta teidän tulevasta levystä, että mitä sieltä on odotettavissa?

Jeijjo & Nupi: Levyn nimi on Kootut Selitykset ja se on aika pitkälti Seyedin tuottama ja tulee 3rd Rail Musicin kautta ulos. 11 biisiä tällä hetkellä näyttäisi tulevan ja fiiteissä edellä mainittuja vanhoja staroja, sekä uudemman polven porukkaa jos näin voi sanoa. Markku Let G, Kädveyhä, BJD, Raimo, Tuomio, Kone, Latiksen Andy, vanhoja tuttuja… Aika paljon eri aiheista tavaraa. Ei suomiräpissä ole vielä hirveästi puhuttu puumanaisista, mäkiviikoista tai äidin uusista miehistä.

Melkein minkä tahansa suomiräplevyn kun ottaa tänä päivänä ja katsot sitä biisilistaa… Itse tuotokset voi olla ihan hyviä, mutta kun katsot sitä biisilistaa, niin ei ole hirveetä innostusta ostaa niitä, kun ne kaikki näyttää täysin samalta. On meilläkin semmoisia perus dokausbiisejä, mutta koitettiin vähän tuoda jotain muutakin siihen. On siinä toki pari semmoista synkempääkin biisiä, mitkä ei oikeasti ole synkkiä. Vähän rauhallisempaa menoa.

Sanotaan, että sen ei pitäisi olla ainakaan kovin tylsä levy. Omia räppejä on vaikea arvioida, mutta hyviä biittejä ja hyvä meininki siinä omasta mielestä on.

Redrum-187: Mitäs sitten kun levy saadaan vihdoin pihalle? Onko jotain uusia projekteja jo mielessä ja maanlaajuista kiertuetta tiedossa?

Jeijjo & Nupi: Toivottavasti päästäisiin keikkailemaan. Nyt ollaan itse asiassa jouduttu kieltäytymään keikoista, että saadaan toi levy valmiiksi. Mitä noihin uusiin projekteihin tulee, niin tossa on sellaista Olari -mixtapea tekeillä, jossa on mukana vanhoja staroja, Kädveyhää ja muita. Mac Buenon ja DJ Tatcin levylle ollaan tekemässä fiittiä, kuten myös Pikkupirun ja Adebizin levylle. Myös OSW:lta tulee kokoelma, johon meidät pyydettiin tekemään biisiä.

Redrum-187: Ketkä ovat jätkien suurimmat vaikuttajat musiikin saralla?

Jeijjo & Nupi: Suomiräpin saralta suurimmat vaikuttajat on nämä vanhat Olari -räbäyttäjät; SLT -tyypit, Reilukerho, Edu Kehäkettunen… sellaisia mitä kuunneltiin sillon kun oltiin ylä-asteella. Toki myös Notkea Rotta, Petos ja Hannibal. Jos jenkkiräpeistä valitaan, niin suurin vaikuttaja on Esham, unohtamatta Woodieta ja Andre Nickatinaa.

Redrum-187: Mitenkäs herrojen tämän hetkinen musiikkimaku? Onko sekalaista seurakuntaa vai pelkkää räppiä?

Nupi: Mulla nykyään riippuu oikeastaan päivästä. Nuorempana oli aina pelkkää räppiä, mutta näin vanhemmiten ei ole mitään genreä, mitä ei pystyisi kuuntelemaan. Jokaisessa on ne omat helmet.

Jeijjo: Meikä tykkäsi jo junnuna räpin ohella Rage Against The Machinesta, Oasiksesta ym. Se on ihan fiiliksestä kiinni. Viime aikoina on tullu kuunneltua vanhoja räppilevyjä ja uudet on jäänyt vähemmälle. Nykyään muutenkin tulee ostettua vähän levyjä, kun ne mitä kuuntelee on jo hyllyssä.

Jeijjo & Nupi: Suomireggae vituttaa. Ei sanota nimiä. Ei se ole meiltä pois, että miten porukka säätää massinsa. Jokainen tavallaan.

Redrum-187: Onko omista keikoista mitään sellaista, mikä olisi noussut yli muiden?

Jeijjo & Nupi: Yhdeltä keikalta ollaan lennetty keikan jälkeen pihalle ja yksi keikka on keskeytetty. Eikä kovin moni artisti voi sanoa, että olisi lentänyt ulos omalta keikaltaan. Ollu lupa läikyttää.

Semmonen biisi ku Lupa Läikyttää… kertsin kohalla jengi heittää bissee niin paljon kattoon kun pystyy. Muutamassa paikassa on tullu vähän sanomista, koska sitä on läikyttänyt ihan vitusti ja paikat on ollut ihan paskana. Ja yhteen paikkaan on tullut porttikielto sen biisin myötä. Nykyään ei olla voitu esittää sitä biisiä keikoilla.

Mutta ylivoimaisesti siistein kokemus on ollut viime kesän Lawatanssit Mäntyharjulla. Oli siistiä olla kerrankin yleisön yläpuolella, kun oli ihan lava tehty, eikä olla 20 senttii alempana kuin yleisö.

Redrum-187: Kiitokset haastattelusta. Nyt saa lähettää terveisiä.

Jeijjo: Ostakaa levy, tukekaa Olari -soundia, käykää keikoilla. Pitäkää hauskaa. Olkaa hunsvotteja. Välillä saa olla hunsvotti.

Nupi: Tulkaa Eshamin keikalle. Se mies on jumala.

Jeijjo: Tulkaa joskus meidänkin keikalle.

Nupi: Sen jälkeen te voitte tulla meidän keikalle. Ja todeta, että me ollaan kaikkea muuta kuin jumalia.

Jeijjo: Meillä on keikalla hyvä meininki. Uskaltakaa tulla Olariin räppikeikoille. Lähiölauantaita kannattaa tukea.

Jeijjo ja Nupi  – Kootut Selitykset kaupoissa 2012!

Lataa: Jeijjo & Nupi – Äidin uus mies
Räpit: Jeijjo & Nupi
Biitti: Ricardo Espiritu

Nupi löysi duunikaverinsa jammailemasta tätä biittiä duunissa jo pari vuotta sitten. Siinä sitten paljastui, että se oli itse väsännyt sen. Mutta itse biisi tehtiin tähän vasta viime syksynä ja väsäystä hieman hankaloitti se, että asuttiin eri maissa tällöin! Mutta sanoma on selvä ja legendaarinen Ässä heittää tähän alku- ja loppuläpät!

Lataa: Jeijjo & Nupi – Hunsvotti
Räpit: Jeijjo & Nupi
Biitti: Seyed Sami

Tämä on vanhin levylle tuleva kappale, joka on duunattu jo joskus kolme vuotta sitten! Tästä paistaa rehti Olari-meininki ja Tatc on dusannut siistit skrätsit tähän. Levylle tästä tulee vielä hieman pidempi versio.

Jeijjo ja Nupi Facebookissa.

Toimittanut: Jarno Laaksonen

5 kommenttia artikkeliin “Haastattelussa Jeijjo ja Nupi + lataa näytebiisit”

UncleSam kirjoitti klo 25.05.2012 22:57:

Hauska biisi tuo Äidin uus mies.

1005 kirjoitti klo 26.05.2012 13:36:

Hyvä haastis, ei oikeastaan ollut kummempaa tietoa näistä jäbistä aikaisemmin.

JeijjoT kirjoitti klo 27.05.2012 14:16:

Levy ei tainnut tulla ihan vapuksi! Noh aikalailla miksausta vaille valmista kauraa.. Eiköhä se kohta saada ulostettua!

perse kirjoitti klo 03.07.2012 23:50:

olari on hyvissä käsissä

kukkis kirjoitti klo 12.07.2012 19:34:

Hyvä ja hienot vastaukset!

Jätä kommentti