Haastattelussa OG Ikonen (+ lataa biisi)

Haastattelussa OG Ikonen (+ lataa biisi)

Redrum-187:n toimitus päätti ottaa pienen tauon jälkeen juttusille kohta uuden mixtapen julkaisevan OG Ikosen. Mies kertoi tietysti uudesta julkaisustaan, mutta myös hieman syvällisemmin maailman menosta. Haastattelun yhteydessä on ladattavana myös näytebiisi pian ilmestyvältä OG mixtapelta. Mafia x 2:lla kuullaan mukana keltaisessa sadetakissa viihtyvä Eevil Stöö. Kappaleen tuottajana on häärinyt Koksukoo.

Redrum-187: Päiviä Ikonen. Siitä onkin hetki aikaa kun ollaan oltu jutuissa. Mitäs mies tietää?

OG Ikonen: All good… Studiossa alkuvuosi ja nyt vaan kitkuillen venataan kesän keikkoja.

Redrum-187: Olet pitänyt viime aikoina kohtuullisen matalaa profiilia Vitun Kova Ääni -julkaisuja lukuun ottamatta. Tietoinen valinta vai muita juttuja ollut menossa?

OG Ikonen: Se on ollut tietoinen valinta siksi, että halusin päivittää koko OG-hahmon ja alkaa kertomaan mitä mieltä olen nyt ympäröivästä maailmasta.

Liigalaiska on ollut mukana alusta asti, niin tuntui luonnolliselta ja helpolta siirtyä kirjoittamaan yhdessä tästä ajasta ja jättää se räppi-alias taakse. OG on nimenä jumittunut ja siitähän tuskin enää mihinkään pääsen… ja se on ihan ok niin kauan, kun se ei sekoita kenenkään käsitystä todellisuudesta.

Redrum-187: Asutkin nykyään kuulemma Jyväskylässä. Mikäs on meininki Jyväskylässä?

OG Ikonen: Täällä on keikkoja ilmeisen tiiviisti mitä olen seuraillut… DIYJKL -posseen olen tutustunut. Sieltä löytyy hyviä tyyppejä. Ne ovat alkaneet järjestämään räppijuttujakin punk-menon lisäksi, mikä on plussaa… enemmän vaan vaihtoehtoisia iltoja. Ghetto partyt takas!

Redrum-187: Sinulta ilmestyy pienen tauon jälkeen jälleen uusi OG-julkaisu. OG mixtape on ovella ja 26 raitaa paketissa. Aikamoinen läjä tavaraa. Kerro vähän millä idealla lättyä on kasattu?

OG Ikonen: Idea oli siinä, että DJ Tatc kasaa siihen mun kaikki fiitit, demot ja sessarit… ja eihän siihen kaikki tietenkään mahtunut, kuten Markku Let-G & Jucci-manen biisi Kaljaa, kyykkää ja kieroilua. Kiitti paidasta Make!

Neljän vuoden ajalta siinä on biisejä. Soundit vaihtelevat niin kuin aidossa räppi-mixtapessa kuuluukin ja meno on ruffia.

Redrum-187: Mixtapenhan piti ilmestyä alun perin jo tosiaan joskus 2008 muistaakseni. Mites tässä nyt sitten näin kävikään?

OG Ikonen: Kyllä sä tiedät… hyvä keitto muhii aina pitkään. Oli mielekkäämpää alkaa duunaamaan Laiskan kanssa Vitun Kovaa Ääntä ja jättää kriippailu vähemmälle. Nänneihin alkaa sattua, jos paukuttelee liian paljon henkseleitä.

Redrum-187: Haha. Kansista täytyy todeta, että muistuttavat kovasti legendaarisen Pen & Pixelin kansia. Oliko kansiin ihan tarkoituksella lähdetty hakemaan tämmöistä nostalgista gangsta vivahdetta?

OG Ikonen: Täysin tarkoituksellisesti. Ali väsäsi.

Redrum-187: Kertooko tuo myös sisällöstä, että soundit menee sinne 90-luvun puolelle?

OG Ikonen: Mä en oikein ole varma. Tuossa on niin erilaista soundia… ainakin mulle, mutta pääosin ollaan siellä 90-luvun tunnelmissa kyllä… horrorimpaa kyllä kuin edellinen lätty.

Redrum-187: Oliko vaikeaa palata hieman rennommasta Vitun kova ääni Ikosesta takaisin OG Ikonen moodiin kun kasasitte levyä?

OG Ikonen: Ei oikeastaan. Tossa mitä uusia OG-juttuja nauhoittelin, niin oli vaan tosi hyvä fiilis ja ilmeisesti taas paskaa patoutunut sen verran, että oli vaan mukava ja luonnollinen olo päästää höyryjä.

Redrum-187: Teiltä tulee Liigalaiskan kanssa kohta myös uusi Vitun kova ääni. Teille on tullut porukkaan lisäystä ja olette nykyään ihan täysiverinen orkesteri. Oliko helppo koota/löytää mieleisenne kokoonpano, joka löysi samalle aaltopituudelle?

OG Ikonen: Kaikki hyvät jutut mun elämässä on tapahtunut kuin itsestään ja niin kävi tämänkin kanssa… tosin tämän organisoidun kaaoksen ylläpitäminen on se haastavampi osio. Kaikki muusikot bändissä on tällä hetkellä miehiä ja naisia paikallaan ja koen, että ollaan Laiskan kanssa hyvissä käsissä siltä osin.

Redrum-187: Oli varmaan aika erilaista tehdä levyä bändin kanssa? Jouduitteko kiristelemään paljon hampaita keskenänne, että miten hommat tehdään?

OG Ikonen: Ei yhtään. Selvät sävelet olivat kun studioon asteltiin, että miten hommat tehdään ja niin tehtiin.

Redrum-187: Räppäsit ennen myös englanniksi. Ovatko ne ajat jo taakse jääneitä vai onko vielä tehnyt mieli vääntää kappaleita enkuksi? Onko englanninkielinen Ikonen (Snoby) jo haudattu?

OG Ikonen: Mä en tiedä. Kyllä mä tuossa taisin jotain englanniksikin kirjoitella joku päivä. Salaa tietenkin ja pöytälaatikkoon. Ehkä joskus…

Redrum-187: Sinä olet ollut pitkään mukana näissä suomirap kuvioissa. Miten koko kulttuuri on mielestäsi kehittynyt tässä vuosien saatossa? Miltä se meno on näyttänyt sieltä sisäpuolelta katsottuna?

OG Ikonen: Noh… se on ainakin laajentunut huomattavasti. Se, että valtamedia on hyväksynyt suomiräpin viihdemuotona, on sekä siunaus että kirous. Se, että joku ylituotettu pop-kappale on nykyään hyvää räppiä vituttaa henkilökohtaiseesti, mutta toisaalta taas se saa mun biisit kuulostamaan paljon paremmalle ja ehkä jonkun tutustumaan tähän ns. vaihtoehtoiseen rap-musiikkiin. Tuntuu välillä, että musiikki otetaan liian tosissaan, mutta ei tässä maailmassa oikein muutakaan ole mikä olisi lähempänä totta… Mulle henkilökohtaisesti on olemassa kahdenlaista musiikkia – sielulla tai ilman. Ja tulee olemaan.

Redrum-187: Onko räpissä ylipäätänsä enää mielestäsi semmoisia aitoja juttuja joita fiilistelet?

OG Ikonen: On… ainakin suomiräpissä. Siinä kaikuu vielä sellainen intuition torvi. Suomiräp on ihan vakavasti puhuttaessa ainoita elossa olevia tutkivan journalismin kanavia Suomessa.

Redrum-187: Elät käsittääkseni aika täysiveristä muusikon elämää. Muun maailman meno tuntuu varmaan aika hektiseltä noin taiteilijan silmin katsottuna?

OG Ikonen: Hektiseltähän se näyttää, mutta kuka käski mennä kattelemaan. Elämä on sitä miksi sen tekee. Ei mua kiinnosta tietää mitä muut tekee. Kaikki valittaminen on melko turhaa ja väärin, koska kaikilla on oma päätösvalta elämäämme… jos sitä ei tajua, niin voi jatkaa valittamista. Niinhän täällä suurin osa on aina tehnyt hamaan kuolemaansa saakka. Se on vähän niin kuin se tyyli… kunhan ei tarvitse katsoa peiliin. Mä kyllästyin valittamaan. Jos ei ihmiset miellytä, niin sitten vaihtaa seuraa tai on yksin.

Redrum-187: Eletään vuotta 2012 ja hätäisimmät jo olettavat, että maailmanloppu tulee. Jos vakavasti ajatellaan, niin uskotko että tämän planeetan asukeilla on vielä jotain toivoa selvitä täällä pitkään ja mitä tulisi mielestäsi ensimmäisenä muuttaa nykyisestä?

OG Ikonen: Aika monet asiat pitäisi muuttaa, mutta ensin pitäisi muuttaa vallitseva ajatusmalli siitä mikä on tavoittelemisen arvoista. Kaikki me ollaan koettu, että raha se ei ole. Jos ei ole kokenut, niin sitten luultavasti nähnyt. Jos ei kumpaakaan, niin luultavasti vielä tavoittelee sitä. Mun mielestä olisi ihan ok, jos se maailmanloppu nyt sitten tarkoittaisikin taas vedenpaisumusta ja suurin osa delaisi. Täällä on luultavasti enemmän ignorantteja mulkkuja kun hyviä tyyppejä, joten samapa tuo. Maailma ei mihinkään lopu, ihminen ehkä.

Redrum-187: Taidat viihtyä nykyään paremmin luonnon rauhassa kuin kaupungin vilinässä? Joko oma piilopirtti on hankittu?

OG Ikonen: En mä nyt tiedä miten piilossa tämä tönö on, mutta täällä voi olla rauhassa… Saa luukuttaa yöllä Menace Clanii täysillä ja yskii hitin jälkeen ihan niin lujaa kun tekee mieli… That’s what I call life – the ultimate driveby!

Redrum-187: Kiitos haastattelusta OG Ikonen. Onko loppuun vielä jotain terveisiä sivustomme lukijoille?

OG Ikonen: Always a pleasure. Mankkoihin pattereita, OG mixtape soittimeen ja nurtsille!!

OG Ikonen – OG mixtape kaupoissa 16.5!

Lataa:OG Ikonen – Mafia x 2 m. Eevil Stöö
Räpit: OG Ikonen, Eevil Stöö
Biitti: Koksukoo

Tilaa mixtape 3rd Rail Musicin nettikaupasta täältä.
Keskustele OG mixtapesta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

Toimittanut: Joonas Aromaa

9 kommenttia artikkeliin “Haastattelussa OG Ikonen (+ lataa biisi)”

Jadveni kirjoitti klo 11.05.2012 07:28:

Hyvä haastattelu!

Embty kirjoitti klo 11.05.2012 14:15:

Suomiräp on ihan vakavasti puhuttaessa ainoita elossa olevia tutkivan journalismin kanavia Suomessa. Hyvää tekstiä. =) Nyt on paita ja levy tilattu. Ei ikosta voi missata

Volumereino kirjoitti klo 11.05.2012 16:44:

Kiitos tästä!

Sleep Tight MLG kirjoitti klo 11.05.2012 16:57:

hahhahaha

Sleep Tight MLG kirjoitti klo 11.05.2012 16:58:

ps. ole hyvä!

vaiski- kirjoitti klo 11.05.2012 17:53:

Kpo !! Biisi iski heti ykkösel ! Og taskut vaa oli viimeks tyhjät dänkist ku koitin pummaa :D.

HalliCas kirjoitti klo 12.05.2012 10:47:

Jälleen kerran haastattelu jota on ilo lukea hyvän kontekstin ansiosta!!

migi kirjoitti klo 02.06.2012 22:27:

Mixtape muuten kova mut liikaa kuultuja biisejä. Onko odotettavissa arvostelua?

Valttu kirjoitti klo 20.06.2012 22:46:

Pidän tästä miehestä.

Jätä kommentti