Haastattelussa Soppa

Haastattelussa Soppa

Panama Rayon tallissa HCR-Musicilla nykyisin vaikuttava Soppa on artisti, joka ei enää tänä päivänä hirveästi median salamavaloissa keimaile. UG-julkaisuja ilmestyy kuitenkin tasaisin väliajoin ja ainakin pohjoisessa Soppa on onnistunut pitämään vanhat kuuntelijansa tyytyväisenä. Sopalta ilmestyi kesän kynnyksellä vihdoin myös Puukko B edition 1:stä painettu versio, jota saa nyt alan kaupoista ympäri maan. Päätimmekin ottaa nyt albumin ilmestyttyä juttusille vanhan tuttumme ja kysellä tältä oululaistuneelta veteraanilta viimeisimmät kuulumiset ja fiilikset.

Redrum-187: Morjens Soppa. Mitäs miehen elämään kuuluu?

Soppa: Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Tässä hiljattain asettunut muijan kanssa tänne vähän landemmalle, eli seitsemän kilometriä Oulun keskustasta. Asuin tossa ihan kaupungin ytimessä jo tarpeeksi kauan. Isompi kämppä keskustasta meikän kaveriporukalla on yllättävän vittumainen kombo, kun omalle kohdalle kosahtaa…

Redrum-187: Joko Oulussakin alkaa olla kesä?

Soppa: Pikkuhiljaa joo… Aika keväistä fiilistä ilmassa, mutta ottaen huomioon nämä leveysasteet, on vielä pirun kylmä. Päivällä on lämmin, kun on auringossa ja suhteellisen hyvin piilossa tuulelta, mutta öisin kun kriippailee, niin en kyllä sanoisi, että vielä on kesä.

Redrum-187: Sinulta ilmestyi tuossa hiljattain kauan odotettu Puukko-B levy. Mikäs on nyt fiilis kun albumi on vihdoin saatu julkaistua?

Soppa: Hienoahan se aina on julkaista yleensäkin ihan mitä tahansa musaa mihin on tyytyväinen. Fiilis on jollain tavalla vapautunut, kun sai tosiaan vihdoin tehtyä tuon, niin pääsee keskittymään Soppa -matskuun. Tietty tuota Puukko-B levyäkin pitää promottaa ja nakata jokunen keikka. Ja eiköhän tuokin alter-ego jatkossakin pysy jollain tavalla messissä. Mutta joo… kyllä tuo Puuko-B -levy tuli aloitettuakin jo silloin 10 vuotta sitten, että aikakin oli jo kyllä!

Redrum-187: Ymmärtääkseni julkaisitte tuosta LP:stä viime vuonna jonkun ghettoversion, mitä myitte päiksenne netissä ja nyt sitten painettukin CD on ilmeisesti löytänyt kauppojen hyllylle? Mistä moinen kaksiosainen myyntiprosessi?

Soppa: Itse levy myöhästyi karkeasti. Näin helposti käy, kun ei itse tee ihan kaikkea. Sen tässä vuosien varrella olen oppinut, joten oli pakko laittaa parit gettoversiot jengille. Tavallaan ihan jees, kun nyt noista gettoversioista tuli tuollaisia harvinaisempia herkkuja, mitä luonnollisesti enää ei voi myydä, kun itse levykin on kaupoissa…

Redrum-187: Onko noissa versioissa sisällön suhteen jotain eroja? Biisilistoissa eroja?

Soppa: Ei ole mitään muuta eroa paitsi, että levy on käynyt finnvoxilla masteroinnissa vielä meidän/Panaman omakätisen masteroinninkin jälkeen.

Biisit ovat samat. Gettoversioissahan ei ole biisilistoja. Netissä on julkaistu aiemmin ehkä joku biisilista, mistä on sitten pitänyt vähentää biisejä, että kaikki mahtui yhdelle cd:lle.

Redrum-187: Mikä noista levyn kappaleista on itsellesi läheisin tai mieleisin ja mistä syystä?

Soppa: Vaikean pistit. Melkein joka biisistä löytyisi joku juttu, minkä takia se kuulostaa omalle korvalle parhaimmalta… oli siinä sitten joku itselle tärkeä featti, loistava biitti tai yleensä hyvät räpit. Sanotaan nyt vaikka Hyvä Päivä-remix, kun itselle edelleen, niin kuin jo ysärin lopussa, toimii tuo drum`n bass ja räpit siihen päälle. Lisäksi kyseinen biisi Anthemin ohella on keikalla tietty aikamoinen nostattaja.

Redrum-187: Levy ilmestyi A1 Music/HCR Musicilta. Mikäs tuo A1 Music kuvio on?

Soppa: A1 Music on Panama Rayon broidin lafka tuolla Tampereella. Ajateltiin, että kun otetaan se messiin, niin meidän oma duuni vähenee mukavasti. Mielellään pysyisi artistina ja keskittyisi keikkoihin, eikä tarvisi huolehtia muusta. A1:n jengi taitaa olla kuitenkin sen verran kiireistä, että ei tuo muuvi ainakaan nopeuttanut hommia.

Redrum-187: Vieläkö Panama Rayon studiolla humppa pauhaa, kun mies tuntuu olleen pikkuisen hiljaisempi viime kuukausina?

Soppa: No tässä nyt on ollut vähän kaikenlaista, mutta nyt on alettu taas hommiin. Kyllä se humppa koko ajan on pauhannut. Sen verran pienellä volalla välillä, ettei näköjään sinne asti ole kuulunut.

Redrum-187: Oletko ehtinyt yhtään tsekkailla viime aikoina kotimaisia rap-julkaisuja? Onko tullut vastaan jotain semmoista mikä on jäänyt erityisesti mieleen?

Soppa: Pakko myöntää, että ei ole hirveästi tullut tsekkailtua. Ikosen mixtape kuulosti tietty hyvältä, mutta on noita kai tullut muitakin mitkä olen nukkunut ohi.  Hyvät levyt ehtii kyllä vielä löytää myöhemminkin.

Redrum-187: Saako Soppa vielä kävellä rauhassa Oulussa, vai tuleeko nuoriso repimään ahkerasti hihasta?

Soppa: Saa kävellä rauhassa. Sen verran UG:na on julkaisut pysynyt. Ja kieltämättä tuo Booriksen levy sopi tähän väliin hyvin, niin eihän nuoriso uskalla Puukko-B:n hihoista tulla repimäänkään…

Redrum-187: Mitäs sitten tästä eteenpäin musiikkirintamalla? Millaiset ovat suunnitelmat tulevaisuuden suhteen? Vieläkö Soppaa nähdään mikin varressa?

Soppa: Nyt kun sai tuon Puukko -levyn alta pois, niin alkaa Soppa -levyn työstö. Koitetaan nyt Puukko-B keikoille kuitenkin saada aina Puukko-B moodi päälle. Ja keikkaa nakataan niin kauan kun jaksaa. Eiköhän tässä vielä jokunen vuosi…

Redrum-187: Aina tasaisin väliajoin näkee ihmisten haikailevan sinun palaavan Hannibalin kanssa samalle levylle. Mitä luulet, olisiko se mahdollista vielä tulevaisuudessa?

Soppa: Miksi ei… Minun puolesta ainakin, toisaalta aikansa kutakin. Tämän hetkinen systeemi tehdä musiikkia tuntuu vaan niin vapauttavalta… koko prosessi. Että ei hirveästi tule haikailtua vanhoja päiviä. Mutta en koskaan sano ”koskaan”, vaikka just sanoin sen, hehheh. Terveisiä vaan koko Joku Roti -posselle!

Redrum-187: Mitenkäs aiot kesäsi viettää? Onko suunnitelmia jo lyöty lukkoon?

Soppa: Levy tosiaan myöhästyi sen verran, että tällä hetkellä ei ole kuin parit festarit tiedossa, mutta tuleepa erilainen kesä – enemmän studiossa, vähemmän tien päällä. Ja sitten jäänee aikaa myös ehkä vähän skedekruisailuun ja muutenkin auringosta nauttimiseen.

Redrum-187: Joko olet löytänyt kadoksissa olleen karvalakkisi?

Soppa: Karvalakki on edelleen hukassa, perkele! Niitä ei nimittäin taida olla Hoodlambilta enää missään myynnissä, eikä niitä enää tulla tekemäänkään. Kyllä minä sen vielä löydän!

Redrum-187: Kiitos haastattelusta Soppa! Loppuun saa sitten piestä suusta mitä haluaa sivustomme lukijoille. Olkaa hyvä!

Soppa: Ei muuta kuin hyvät kesät kaikille ja jatkakaa hyvän musan kuuntelua!! Älkää nuoriso tehkö niin kuin minä, tai niin kuin minä sanon… Käykää koulut loppuun ihan yleissivistyksenkin takia, ettei teistä tule yhtä tietämättömiä toliskoja, kuin nuo jenkit esimerkiksi on… Kiitokset!

Keskustele Puukko-B levystä Redrum-187 foorumeilla.
Osta Soppa – Puukko B edition 1 esim. Funkiestista tai levykauppa Äx:stä.

Toimittanut: Joonas Aromaa

11 kommenttia artikkeliin “Haastattelussa Soppa”

äRKoo kirjoitti klo 06.06.2012 21:24:

Soppa on kyllä asia jätkä. Toivotaa et Haneki näyttäs yhteistyölle viel vihreetä valoo.

tomipee kirjoitti klo 06.06.2012 22:03:

Todellaki. Jengi tarvii lissää sitä vinkunaa.

Opediode kirjoitti klo 07.06.2012 00:17:

Sopan soolo natsais kyl tähän väliin ton PKB platan kontrastiks. Sit tietty tulevaisuudessa haluis kuulla taas niitä pahoja viinejä!!

Jagezki kirjoitti klo 07.06.2012 02:26:

Hyvä haastis ja Sopalle propsit, paska pysyy kovana niinku pitääkin.

novittuminmä kirjoitti klo 07.06.2012 03:38:

toivottavasti yheiesityö on loppu! ikuiw4e4isesti. nämä kaksi rinkiin jossa seina ainoastaan kivet ja kepit jokta sattuu. hyväk u mnolettmat tekee oma juttuaan ilman toisen höriöttekijöitä. molennat bböyttäneet parhaat puolensa ilman toisen apukeinoja ja kujoiukkoja!!

mutta toivottavasd6ta tulee yhteislevy! HANE JA ÄS TUPla PA!

ee4E¤SELLASTA

olut kirjoitti klo 07.06.2012 13:34:

Asiallinen haastis.

migi kirjoitti klo 07.06.2012 16:45:

Hanen ja Sonen comeback alkaa vaikuttaan jo melkeen realistiselta ajatukselta, Hannibalin vastausta odotellessa

HKI kirjoitti klo 08.06.2012 01:45:

migi totta, nyt hane lukemaan tätä ja levyn tekoon. P.S Hyvä haastattelu, Oululaiset on kovia kolleja. (Y)

clubber lang ceo kirjoitti klo 08.06.2012 22:06:

Soppa levy on tekeillä ja hcr-musicin kaveriporukka ilmaantuu rytinällä muutamalla julkaisulla. Kiirettä ei ole pidetty ja homma alkaa olla kohdillaan. Serefestitkin järjestetään. pipefestissä kunnon kokoonpano.

nniiiiiiii kirjoitti klo 03.07.2012 23:39:

Saako Soppa vielä kävellä rauhassa Oulussa, vai tuleeko nuoriso repimään ahkerasti hihasta?

Soppa: Saa kävellä rauhassa. Sen verran UG:na on julkaisut pysynyt. Ja kieltämättä tuo Booriksen levy sopi tähän väliin hyvin, niin eihän nuoriso uskalla Puukko-B:n hihoista tulla repimäänkään…

tikipoksi kirjoitti klo 29.07.2012 18:52:

Tiukkaa UG-paskaa koko levy.
Pistähän sinne kalenteriin Kuopion keikkaakin välissä.
Tänne vaan rokkaamaan!

Jätä kommentti