Metsäfestiwal 2012 (Koivuniemen Herrat videohaastattelu)

Metsäfestiwal 2012 (Koivuniemen Herrat videohaastattelu)

Syksyn synkkinä iltoina muistellaan menneen kesän rientoja. Heinäkuun lopussa Redrum-187:n toimitus suuntasi Mäntyharjulle, missä Metsäfestiwal tarjosi neljän lavan edestä vaihtoehtomusiikkia nimensä mukaisesti metsän ytimessä. Musiikkipuolesta huolehti tällä kertaa yli 60:n esiintyjän kaarti aina live-bändeistä mertentakaisiin tiskijukkiin. Monipuolisesta tarjonnasta huolimatta Syvä Stage oli lava numero uuno tarjoten laajan katsauksen suomalaiseen rap-musiikkiin.

Perusteellista ohjelmakatsausta on turha kirjoittaa, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan todettakoon, että Syvä Stage lunasti kaikki odotukset. Hieman kömpelön parkkijärjestelyn takia allekirjoittanut ehti paikalle valitettavan myöhään. Meininki oli kuitenkin korkealla ja Petoksen sekä Jontin live upposi vahvasti yleisöön. Illan viimeiset Syvä Stagen tarjoilut eli Hannibal & Joku Roti Mafia sekä Laineen Kasperi & Palava kaupunki kuuluivat festivaalin parhaimmistoon. Kenttä oli yleisöä täynnä ja livebändit pitivät tunnelman katossa pikkutunneille saakka.

Festarialueen toiselta puolelta, heti perinteisten kojujen ja nakkikioskien takaa, löytyi psytrance painotteinen Flowers Stage. Lumoavat uv-dekoraatiot, massiivinen äänentoisto sekä tietysti nimekkäät esiintyjät saivat porukan hyvin liikkeelle. Mm. festarille Uudesta-Seelannista poikennut Grouch toi mukavasti kovassa nosteessa olevaa progepsykeä paikalliselle tanssikansalle. Vaikka allekirjoittaneen tanssijalka ei tällä kertaa vipattanut, on Juno Reactorin Suomeen tuomisesta nostettava hattua järjestäjille.

Live Stagella ja leppoisalla Arc of Carnival telttalavalla oli myös paljon tarjottavaa, mutta herättyäni jalat ohjasivat kuin itsestään kohti biittien pauketta. Vaikka Eevil Stöö ja Kridlokk esiintyivät tällä kertaa Kuudennessa Aistissa, oli toisen illan tarjonta yhtä maittavaa kuin ensimmäisenkin. Suoraan Pipefesteiltä saapunut Kemmuru veti tutun varmasti ja hämärän tultua oli jälleen livebändien aika. Yllättävän hyvä äänentoisto kruunasi illan viimeiset hitaat. Vitun Kova Ääni, Koivuniemen Herrat ja Notkea Rotta saivat jengin paikoittain paremmin liikkeelle kuin naapurilavan piripolkat. Tässä vaiheessa kamera sai jäädä suosiolla autoon.

Kotimatka menikin sitten univelkoja kirotessa. Perinteisistä festarien epämukavuuksista huolimatta Metsäfestiwalin seuraaja on seuraavan kesän ehdoton pakkovisiitti. Viikonloppu metsässä ylitti kaikki odotukset. Jopa järjestyksenvalvojat olivat leppoisalla asenteella liikkeellä ja festarista välittyi aito tekemisen meininki. Viime vuodesta ollaan kuulemma paljon opittu ja sen voi kyllä uskoa, vaikka parantamisen varaa on vielä parkkeerausratkaisuissa, kasvisruokatarjonnassa sekä roskapanttisysteemissä. Porukka ei tosin pienestä välittänyt vaan oli all in. Osa oli sekaisin ja toinen osa taas vähemmän, mutta yhteisymmärryksen ja positiivisen asenteen voimin kaikki näytti menevän euforiahöyryissä läpi viikonlopun. Ensi kesänä uusiksi, oli tiellä este mikä tahansa!

Järjestäjille, artisteille ja kaikille vierailijoille kiitos ja kumarrus! 5/5

Tarkista tästä vielä Koivuniemen Herrojen videohaastattelu sekä Kuningas Pähkinän, Setä Tamun, LempiJoen ja Olli-PA:n terveiset!

Toimittanut: Daniel Rieder
Leikkaus: Mika Virkki

Keskustele Metsäfestiwaaleista Redrum-187:n foorumeilla.
Keskustele Koivuniemen Herrojen Jotain uutta auringon alla albumista Redrum-187:n foorumeilla.
Lue Koivuniemen Herrojen Jotain uutta auringon alla levyarvostelu Redrum-187:n sivuilta.
www.metsafestiwal.fi
www.koivuniemenherrat.com

3 kommenttia artikkeliin “Metsäfestiwal 2012 (Koivuniemen Herrat videohaastattelu)”

Adolf Einstein kirjoitti klo 07.11.2012 01:05:

Hohhoijjaa. Metsäfestiwaleilla esiintyä 60 artistia ja niistä mainitaan tekstissä nämä joista kirjoitetaan joka vitun paikassa. Ei aina jaksa lukea näistä samoista esiintyjistä. Nytkin avasin reportaasin sillä ajatuksella, että olisikohan jotain mainintaa edes esim. Lossi T:n keikasta jne. Mutta ei, notkea rotta, kemmuru, laineen kasperi, jontti pälä pälä. Ei siinä sinänsä mitään sen kummempia, mutta välillä olisi mukava kuulla näistä hieman vähemmällekkin huomiolle jäävistä artisteista.

Metsäfestareille arvostusta!

asemies kirjoitti klo 07.11.2012 11:43:

Olipahan väsynyt reportaasi. 17 minuuttia blaablaata ja lopussa muutama pätkä eri mestoista. Kaippa sitä editointia/leikkausta voisi vähän harkita…

UncleSam kirjoitti klo 07.11.2012 13:25:

Videon ei ollut tarkoituskaan olla reportaasi, vaan erillinen Koivuniemen Herrojen haastis, mihin vähän loppuun lisättiin pieniä bonareita.

Jätä kommentti