Festarikatsaus: Hustle HKI (osa 1)

Festarikatsaus: Hustle HKI (osa 1)

Redrum-187:n toimitus oli heinäkuussa paikalla tarkastelemassa ensimmäistä kertaa järjestettävän kaupunkifestari Hustle HKI:n tarjontaa. Festarin oli tarkoitus sijoittua alkuperäisen suunnitelman mukaan Suvilahden alueelle, mutta johtuen hitaanlaisesta ennakkolippujen myynnistä, tapahtuma siirrettiin lopulta Kamppiin, Henry’s Pubin sekä Circuksen tiloihin. Siinä missä Henry’s:n tarjonta oli underground-tyyppistä, Circuksessa esiintyjät olivat enemmän ”koko kansan suosikit” -linjalla. Circuksen puolella oli myös alaikäisten mahdollista saada kosketus nykyräppiin siinä missä ”Henkka” oli k-18.

Viime hetken muutoksista johtuen osa kotimaisista artisteista oli jouduttu jättämään rannalle, mutta toimitusta harmitti enemmän ruokatarjonnan muuttuminen Kampin paikallisiin. Toisaalta, sää ei  tapahtumaviikonloppuna ollut varsinaisesti järjettömän hyvä, joten musiikista sai nauttia rauhassa sisällä.

Tapahtumapaikoista toimitusta miellytti selkeästi enemmän Henkka, johtuen toimivammasta äänentoistosta sekä yleisestä siisteydestä. Circuksen puolella erityisesti vokaalien suttuisuus toistui artistista toiseen, vaikka olisi kuinka hakenut paikkaa miksauskopin luota. Samoin baarit olivat jokseenkin alimitoitetut ja jonottaminen tuli tutuksi. Myös Circuksen miestenvessa vaikutti lauantai-iltana siltä, että jonkinlainen kusihurrikaani olisi iskenyt keskelle klubia. Tämän haistoi jo muutamaa metriä ennen toalettialuetta. Toistaalta molemmissa paikoissa pääsi kuulemaan ja katselemaan artisteja hyvinkin läheltä lavaa näin halutessaan.

IMG_0848

Artistitarjontaa oli erittäin mukavasti erityisesti suomirap-osastolta, vaikka toki kaukomaiden vahvistukset toivat piristettä tapahtumaan. Näistä ainoana Action Bronson oli ehtinytkin käväisemään pari kertaa aikaisemmin Suomessa. Muut ottivat ensikosketuksensa suomalaiseen yleisöön. Riff Raffin sekoilu oli varsin viihdyttävää siinä missä Bronson loisti mikissä omalla tavallaan. Danny Brown oli suorastaan hyperaktiivisen oloinen räpätessään ja vaikutti keränneen huomattavan määrän tosifaneja lavan eteen. Big K.R.I.T. toimitti eteläisen tuulahduksensa yleisölle, tosin muihin artisteihin verrattuna yleisöllä ei tuntunut olevan kosketuspintaa ihan yhtä paljoa.

Vaikka Suomen kesäfestareilla onkin räppiä tarjolla jo entuudestaankin laidasta laitaan, näkisin että varsinkin raikkaalla ”uusien” räppärien tarjonnallaan Hustle HKI:llä on oma paikkansa festarikartalla. Toivottavasti tulemme näkemään tapahtuman myös seuraavina vuosina.

Tapahtumasta saatiin koottua laaja skaala haastatteluita sekä katsausta yleiseen festarisekoiluun. Tässä ensimmäinen osa videon muodossa. Ensimmäiseen päivään mahtui haastattelut duolta Ghettonen & Nurminen, keskustelua Sairas T:n, OD Kokemuksen ja SLS:n kanssa, syvällistä mietintää sosiaalisesta mediasta Aistin, Jeijjon ja Nupin kanssa, Bullen kesäkuulumiset, Pyhimyksen festaritunnelmat sekä Junon ja Mustan Barbaarin tilannetiedot. Kuvissa vilahtelee lisäksi mm. Davo ja muita tuttuja naamoja.

Kiitokset Hustle HKI -järjestäjille sekä esiintyjille. Toinen osa haastatteluista pärähtää ilmoille myöhemmin.

Haastattelut: MV & Daniel Rieder
Editointi: MV

Keskustele tapahtumasta Redrum-187:n foorumeilla.
http://www.hustlehki.fi

6 kommenttia artikkeliin “Festarikatsaus: Hustle HKI (osa 1)”

UncleSam kirjoitti klo 23.08.2013 15:22:

Omia suosikkeja Davon haliterveiset Ouluun ja Aistin aktiivinen olemus. Toki Junon keski-ikäiset fanit myös laittoi naurattamaan. Jos haluaa katsoa ei niin asiapitoisen pöhinäosuuden pelkästään, suosittelen kelaamaan videon kohtaan 8:15 ja katselemaan pätkän siitä eteenpäin.

jalopieru kirjoitti klo 24.08.2013 14:07:

Dogi tuu ouluun sieltä jedasta nyt saatana

zimbagwe kirjoitti klo 26.08.2013 23:20:

voi vittu ton pallopää pyhimyksen ja bullen kanssa!! aisti, jeijjo & nupi spect!

zimbagwe kirjoitti klo 27.08.2013 02:06:

ja mitä toi sairas t esittää? vittuun toi maski!!

sairast kirjoitti klo 27.08.2013 23:13:

Tollanen mä valitettavasti oon muutaman tuopin jälkeen.
Aistin täällä samanlaista vihaa ku Arhinmäen ja Cheekin välillä.

derpo kirjoitti klo 01.09.2013 07:41:

Monta kertaa zimbagwe katoit ton videon 23:20-02:06 ajalla päätyes moiseen kommenttiin X – D

Jätä kommentti