Haastattelussa Tipa Hiihtopipo

Haastattelussa Tipa Hiihtopipo

Redrum-187:n haastattelussa on nyt muutaman vuoden tauon jälkeen pitkän linjan DJ ja levykeräilijä Tipa Hiihtopipo. Tällä kertaa keskityimme tiedustelemaan hiljattain lanseeratusta uudesta Kaupunkikulttuurien Tuki yhdistyksestä. Yhdistys järjestää isot julkistusbileet 26.10 Virgin Oil Co:ssa, jolloin lauteille astelee mm. KCMD Mafia ja Tuomio ja Kone. Lisäksi kyselimme Tipan Japanin kuulumiset ja yritimme saada lisäselvyyttä DJ-kirjasta, joka oli syksyllä kaiken kansan rahoitettavana yhteisörahoituspalvelun kautta.

Redrum-187: Terve Tipa Hiihtopipo, kuinka hurisee? Huhujen mukaan olit juuri Japanissa reissussa. Löytyikö mitään mainitsemisen arvoisia uusia kiekkoja?

Hiihtopipo: Näinhän ne huhut pitävät paikkansa. Mukaan tarttui vaikka kuinka paljon levyjä parin viikon aikana, mutta pelkästään funk, jazz ja lattariosastoa. Sevenin sampleri oli ainoa räppilevy mitä ostin koko reissulta. Gangsta-levyjen tarjonta Japanissa on vähentynyt huomattavasti viimeisten viiden vuoden aikana.

Redrum-187: Japani taitaa olla aika tuttu matkakohde teikäläiselle?

Hiihtopipo: Onhan se. Tämä oli viides reissu sinnepäin.

Redrum-187: Käyt edelleen soittamassa levyjä eri tapahtumissa. Onko keikkaa ollut kasvavissa määrin vai joko saat viettää aikaa kotona enemmän?

Hiihtopipo: Pidin tuossa useamman vuoden melko matalaa profiilia kotona hengaillen, mutta nyt lähiaikoina on ollut vähän enemmän soittojuttuja taas. Edelleen mennään kuitenkin parin keikan kuukausivauhtia.

Redrum-187: Olet ilmeisesti mukana ”DJ-KIRJA – Näkökulmia suomalaiseen DJ-kulttuuriin” projektissa jollain tasolla? Kerro hieman tarkemmin kirjasta, jos osaat siitä jotain sanoa. Mitä sieltä on joulukuussa tulossa?

Hiihtopipo: Joo. Valokuvaaja Iina Esko kävi ottamassa meillä muutamia kuvia ja musiikin monitaituri Matti Nives kävi tekemässä pienimuotoisen haastattelun tätä projektia varten. Kirjan tarkoituksena on esitellä tekijöitä DJ-kulttuurissa, jossa pääsääntöisesti porukka pitää suhteellisen pientä ääntä itsestään.

Redrum-187: No sitten on tämmöinen uusi kesäkuussa perustettu yhdistys kuin Kaupunkikulttuurien Tuki Ry eli Katury. Mikäs tämä homma on ja miten olet mukana vaikuttamassa?

Hiihtopipo: Pistettiin pystyyn tällainen yhdistys, koska koettiin, ettei löydy oikeastaan minkäänlaista instanssia joka tarkoituksellisesti edistäisi yhä etenevässä määrin kasvavaa kaupunkikulttuuria ja että aika sellaiselle on juuri oikea. Tarkoituksena on siis tukea, edistää ja mahdollistaa kulttuuritoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Redrum-187: Jos olen ymmärtänyt oikein, niin toimintaa/aktiviteettia olisi tarkoitus kohdistaa myös nuorille?

Hiihtopipo: Kulttuuri ei missään nimessä tunne mitään ikärajoja ja tarkoitus on kohdistaa tulevia aktiviteetteja kaikenikäisille junioreista senioreihin.

Redrum-187: Teillä on julkkari-/tukibileet tulossa kohta. Kerro niistä? Mitä siellä on tiedossa?

Hiihtopipo: Lokakuun 26. päivä on meidän yhdistyksen julkistusbileet Virgin Oil co:ssa ja tulossa on kova kattaus suomiräpin legendoja Olarista Kallion kautta Mellunmäkeen ja siitä edelleen pimeille sivukujille. Lavalle nousevat KCMD Mafia, Tuomio ja Kone Setä Koposen kera, Jontti ja Shaka sekä Mikidi ja Gaiaf.

Print

Redrum-187: Ilmeisesti tarkoitus on kerätä hieman varoja yhdistyksen toimintaa silmällä pitäen ja on tärkeät juhlat siinä mielessä tulossa?

Hiihtopipo: Näillä bileillä on tarkoitus polkaista yhdistyksen toiminta käyntiin ja sitä myöten erittäin tärkeästä tapahtumasta on kyse.

Redrum-187: Mitenkäs muutenkin aktiivisilla puuhamiehillä aika riittää kaikkeen? Millaisin tavoittein lähdette liikenteeseen?

Hiihtopipo: Lähdetään liikkeelle hiljalleen ja laajennetaan toimintaa vähitellen.

Redrum-187: Miten vuosi jatkuu tästä eteenpäin?

Hiihtopipo: Aika pitkälti päivätyön, musiikkihommien ja yhdistystoiminnan merkeissä mennään.

Redrum-187: Loppuun vielä pitkään mieltäni askarruttanut kysymys. Muistelisin, että joskus oltiin Adidaksen liikkeessä Vantaalla ja pähkäilit uusien Sambojen ostoa, josta sinulta löytyi kotoa jo yksi tismalleen samanlainen pari. Tuolloin huolena oli, että tyttöystävä huomaisi jälleen uuden parin ilmestyneen kaappiin. Oletko kovakin sneakerimies ja onko kaapit täynnä Samboja?

Hiihtopipo: Haha. Eihän se nyt ihan noin mennyt… Kaappi on kyllä täynnä erinäisiä Addun sneakereita, mutta Samboja ei taida olla kuin muutama pari.

Toimittanut: Joonas Aromaa

Sivut:
http://www.katury.com

Bileet:
http://www.facebook.com/events/384580205002850

Liput:
http://www.tiketti.fi/Kaupunkikulttuurien-Tuki-Ryn-julkistamisbileet-Virgin-Oil-lippuja/22118

Yksi kommentti artikkeliin “Haastattelussa Tipa Hiihtopipo”

proo kirjoitti klo 27.10.2013 11:07:

Tipa on hieno mies. Ja Japanissa purkitetaan nykyään hikeä?

Jätä kommentti