Flow 2013 – Videohaastattelussa Paperi T, Edu Kehäkettunen, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki sekä Pää Kii

Flow 2013 - Videohaastattelussa Paperi T, Edu Kehäkettunen, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki sekä Pää Kii

Redrum-187 pääsi tarkastelamaan aikuistunutta vuoden festivaaliksi valittua Flowta elokuun alussa. Mukaan tarttui myös useampi haastattelu eri artisteilta. Lue seuraavasta millainen maku meiningistä jäi ja katso videolta mitä mieltä Paperi T oli Kendrick Lamarin live-menosta, mitä Pää Kii -yhtyeen Teemu näki Tanskassa sekä Kaucaksen kuulumiset. Tämän lisäksi kuulet Edu Kehäkettusen kertomana, miksi Njassa poistettiin festarialueelta.

Vuoden parhaaksi festariksi valittu Flow järjestettiin jälleen Suvilahden alueella, jonka vuokra on ilmeisesti festivaalin kasvaessa noussut 100-kertaiseksi. Ehkä johtuen edellisvuoden kokemuksista ja palautteesta, tänä vuonna pitkälti koko festarialue oli anniskelualuetta ja juomien kanssa liikkuminen alueella oli tehty erittäin helpoksi. Kustannustasokin oli normaalifestareiden tasolla, joten tältä osin ei ollut valitettavaa.

Artistikattaus oli erittäin laaja ja Flow:n suuntausta on oikeastaan vaikea asettaa millekään tietylle genrelle. Toki artisteissa on esillä paljon ”tulevaisuuden lupauksia” ja indie-nimiä, mutta toisaalta tämän vuoden isoimmat artistit olivat kuitenkin veteraanit Alicia Keys, Nick Cave & Bad Seeds sekä Public Enemy, joilla on maileja mittarissa vaikka muille jakaa. Tässä mielessä Flow on pätevä vaihtoehto Provinssirockin tai Ilosaaren tyyppisille festareille.

IMG_1035Ruokailujärjestelyt oli tehty fiksusti niin, että suurin osa palveluntarjoajista oli keskitetty yhdelle alueella, josta pystyi hakemaan eri kioskeista juuri sitä mitä halusi ja jos oli isommalla porukalla liikenteessä, ei tarvinnut juoksennella ympäri aluetta.

Anniskelutoiminnassa on edelleen parantamisen varaa, erityisesti tämän vuotisen Heineken O.S.S. lavan vieressä sijainneen teltan osalta. Jonoja oli huimasti, kassatoiminta hyvin vaihtelevaa ja vaikutti, että tölkkien palautus kassoille sekoitti toimintaa entisestään. Suosittelisin, että pullot ja tölkit palauttettaisiin vain ja ainoastaan niille varattuihin paikkoihin. Baarijonojen ohi palauttelu johti usein siihen, että palauttaja päättikin samalla tilata itselleen ja 10 kaverille jonon ohi. Samalla kohtaa muodostui tietysti uusi jono.

Anniskelusta päästäänkin vessajonoihin joita allekirjoittanut ei yllätykseksi havainnut ainoatakaan. Erinomaista!

IMG_1036

Summa summarum, Redrum-187 toimitus nautti festareista erittäin paljon ja  tarjonnassa oli käytännössä jokaiselle jotain. Nick Cave sekä Uprising: Hiphpo & LA Riots -dokkari ansaitsivat erityismaininnat tämän vuoden tarjonnasta. Oli myös mahtavaa nähdä Public Enemy livenä. Flava Flav jaksaa iästään huolimatta heilua lavalla kuin mielipuoli. Redrum-187 toivoo, että sijainnin mahdollisesti muuttuessa ei lähdettäisi kuitenkaan kovin pitkälle keskustasta.

pnenemy

Alueella pyöriessämme pääsimme tekemään haastatteluja suomiräp-edustajien kanssa. Katso alta mitä haaviin jäi:

Koska festareilla oli esillä myös useita muita genrejä, pääsimme keskustelemaan hiphop-piirien ulkopuolelta punk-yhtye Pää Kiin jäsenten kanssa. Yhtyeellä on ollut koko vuoden kiuas kuumana median hehkutuksen vuoksi. Tsekkaa tästä viihdyttävästä videohaastattelusta mm. yhtyeen taustoja ja keikkakokemuksia.

Kiitos Flow:n järjestäjille ja artisteille!

Haastattelut ja editointi: MV
Kuvaus: RV

Keskustele tapahtumasta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
www.flowfestival.com

4 kommenttia artikkeliin “Flow 2013 – Videohaastattelussa Paperi T, Edu Kehäkettunen, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki sekä Pää Kii”

asGu96 kirjoitti klo 08.11.2013 00:33:

VARSINKI TEEMUN HAASTIS MIELLYTTI.. PEUKKUA

P. Kotila kirjoitti klo 08.11.2013 14:08:

Vittu saatana.

orko kirjoitti klo 08.11.2013 21:24:

Oukkidouppi oli festarin kovin.

weedie kirjoitti klo 16.11.2013 13:10:

Nyt vasta tuli katottua haastikset läpi. Asiallista matskua!

Jätä kommentti