Haastattelussa Tolu-J & Sike Da Sinista

Haastattelussa Tolu-J & Sike Da Sinista

Kesäkuussa kolmatta kertaa järjestetty Pienet Festarit Preerialla -festivaali panosti tänä vuonna erityisesti suomalaiseen riimittelyyn ja toi lavoille useita nousevia nimiä. Spice 1:n tähdittämä festari tarjosi hieman vähälukuisesta yleisöjoukosta huolimatta mukavan viikonlopun mielenkiintoisen artistikattauksen ja lämpimän kaljan kera. Redrum-187:n toimitus poikkesi keikkojen lomassa jututtamassa Oulun poikia Tolu-J:tä ja Sike Da Sinistaa.

Redrum-187: Terve Tolu-J ja Sike Da Sinista! Miltä suunnalta olette tänne Vaasaan saapuneet? Ja mikä on ollut meininki festareilla?

Sike Da Sinista: Ihan jees, ihan jees. Oulusta tulen ja Tuirassa asuin… Itä-Tuirassa koko ikäni. Nyt olen muuttanut… noh, ei sanota sitä. Pientä säätöä oli majapaikan ja lippujen kanssa, mutta kaikki hoitui ihan hyvin. Parhain päin kääntyi. Hauskaa oli katsoa Spice 1:n keikka!

Tolu-J: Joo! Oli mukava nähdä Spice 1. Se on käynyt ennenkin Suomessa ja vitutti silloin niin paljon, kun ei päässyt keikalle. Oulussa on asuttu 20-vuotta. Muutin Helsinkiin kesän alussa, mutta olen siellä vain kesän. Sen jälkeen takaisin pohjoiseen.

Sike: Itselläni on samat suunnitelmat. Varmaan koko kesä menee siellä (Helsingissä) ihan muuten vaan. Siellä on tuttuja tyyppejä ja siistimpi meininki, kun tuolla pohjoisessa.

Tolu-J: Osittain myös musiikin takia, kun ovat nuo Pohjalla-tyypit siellä. Helpompi tehdä yhdessä mussaa. Kun ei ole duunia, eikä ole ollut pitkään aikaan, niin ainoa järkevä harrastus on tuo musiikki.

Redrum-187: Mainitsit Pohjalla-porukan. Onko teillä yhteistyötä tulossa?

Tolu-J: Ollaan siinä Pohjalla. Artistipasseissa luki “records”, mutta se on vain Pohjalla. En tiedä onko se Pohjalla-posse vai Pohjalla-klikki, mutta samapa tuo. Tiiviisti yhdessä tehhään, kesällä varsinkin. Kaikenlaista on tulossa, mutta ei ole vielä mittään varmaa mistään.

Sike: Ei uskalla luvata, mutta todennäköisesti tullee jotain kuitenkin.

Tolu-J: Khettokasmen kasetille ja Sairas T:n tulevalle levylle on tulossa meidän featti. Teen myös jälkimmäiseen biittejä. Ei ole muuta sovittu, mutta jotain tulee varmasti. Tai no… ei välttämättä tule ulos, mutta tulee tehtyä. Ilmoitellaan siitä sitten.

Redrum-187: Kertokaapas jotain teidän aikaisemmista julkaisuista…

Sike: Meidän ensimmäinen EP tuli 2009 muistaakseni, Toluhaukat EP. Se oli ensimmäinen julkaisu.

Tolu-J: Vuonna 2008 alkoi ensimmäisiä räppejä edes miettimään. Ei sitä ole paljon hukkaan tullut tehtyä eli siinä oli aika lailla kaikki biisit, joita oltiin tehty. EP:n lisäksi on tullut Lissää Teippiä vol. 1, 2 ja 3. Ne vaan lähti siitä, että EP oli tosi nuorena väännetty sillä ajatuksella, että on mukava räpätä ja tehdä musiikkia. Sitten Lissää Teipeillä oli sellainen fiilis, että voi tehhä parempaa. Sitten niistä tuli parempaa ja parempaa. En mä oikein edes tykkää…

Sike: …ykkönen oli paska. Kyllä niihin kahteen muuhun voi olla tyytyväinen… joihinkin biiseihin. Lissää Teipeistä pittää se vielä sanoa, että niissä meidän äänet oli pitchshiftattu, Tolu-J:llä ylöspäin ja multa alaspäin. Mutta tuo on menneen talven lumia. Jatkossa mennään ihan omilla äänillä.

Tolu-J: Se oli tavallaan yhtenäinen trilogia. Ja se on mielestäni paras ansio Lissää Teippiä julkaisuista. Kaikissa on muistaakseni kahdeksan biisiä ja punainen lanka.

Jos pittää jotain noista vielä sanoa, niin olen tehnyt lähes kaikki taustat, paitsi ensimmäisellä ja toisella Lissää Teipillä oli kummassakin yksi Iisiveen biitti. Ja uusimmalla, eli vol kolmosella oli yksi OD Kokemuksen biitti.

Noiden jälkeen ollaan tehty biisejä ja niihin on vielä enemmän tyytyväinen. Tuntuu, että tässä vaan kehittyy koko ajan, kun vähän runkkailee Fruity Loopsia ja tekkee vaan lissää.

Redrum-187: Onko noista tulossa uusintapainosta?

Sike: Ei me varmaan tuollaiseen lähdetä. Kyllä naisillekin tulee kyselyä, että myyvätkö he persettä, mutta ei siihen tarvi lähteä. Uutta odotellessa… Redrumilla meni kaikki levyt yli seitsemällä kympillä. Mä haluan oman siivuni, haha! Se joka myi anna minun rahani…

Tolu-J: Toisaalta kyselyä on tullut niin paljon, että ehkä voisi. Vituttaa kun ei ole enää yhtään jäljellä, kun jengi maksaa kovia niistä. Sellaisiin rahoihin kun 70€ pääsisi joskus räpillä käsiksi, niin sitten voisi lopettaa huipulla.

toluhaukat2toluhaukat4

Redrum-187: Veditte juuri keikan ilman maskeja. Oliko tuo oikeasti teidän ensimmäinen keikka ja jäävätkö hiihtopipot tulevaisuudessa myös kotiin?

Sike: Semmoista kansigrafiikkaa, ei sen kummempaa…

Tolu-J: Ei olla aikaisemmin vedetty keikkaa, mutta on tullut paljon pyyntöjä. Osaan ei ole kehdannut lähteä ja osa sovituista on peruuntunut. Tultiin sen takia, että Spice 1 oli täällä. Myös suomiräppi-puolelta kaikki ketkä haluaisi nähdä tällä hetkellä, ovat täällä. Paljon tuttuja ja kiinnostavia esiintyjiä.

Redrum-187: Onko toivoa saada teidät etelään keikalle?

Sike: Todellakin! Ottakaa yhteyttä. Noh, sanotaanko näin, että ottakaa yhteyttä, niin katotaan. Kyllähän tuo keikka meni paremmin kuin odotti. Hyvä maku jäi suuhun. Mikäs siinä jos keikkaa tarjotaan.

Tolu-J: Jos tuo oli ensimmäinen keikka ja jengi tuli sen jälkeen onnittelemaan, niin miksipä ei tehhä lissääkin? Yllättävän mukavaa oli tuo keikkailupuuha. Silloin kun noita ensimmäisiä vitun biisejä väänsi meikän makkarissa, niin ei olisi osannut yhtään ajatella, että keikkaa tulee tekkee.

Redrum-187: Synkkää inspiraatiota teille antaa…? 

Tolu-J: Toistuvasti tulee kuunneltua vanhoja synkkiä Memphis-kassuja. Raider Klanin jutut… tosin ei enää nykyään. Kaikki parhaat ovat sieltä jo lähteneet. Mutta kyllä räppiä tulee kuunneltua laidasta laitaan. Vaikea sanoa kuka olisi suurin vaikuttaja. Ehkä DJ Paul ja Scarecrow. Nykyään mielestäni “siisteimmät” räppärit, sellaiset joita kuuntelee ja joilta odottaa uutta musiikkia, ovat Xavier Wulf ja Denzel Curry. Tuotantopuolelta DJ Smokey, joka on vissiin lopettanut.

Sike: DJ Smokey on kova! J-Greenin jutuista olen myös tykäännyt. Se on kyllä loistava tuottaja. Totta kai nuo Three Six Mafian meingit on kolahtanut kovaa. Sitten Hyptonize Mindsin tyypit, Skinny Pimp ja muut klassikot… mitä näitä kaikkia nyt on.

Redrum-187: Onko terveisiä Redrum-187:n lukijoille?

Sike: Jos meillä tässä keikkaa on, niin tulkaa ihmeessä kattomaan jos kiinnostaa. Jos oli Redrumin lukijoita keikalla, niin kiitos teille, että tulitte paikalle!

Tolu-J: Pysykää kartalla Pohjalla-klikin julkaisuista paremmin kuin me itse. Kaikenlaista on varmasti tulossa!

 

Toimittanut: Daniel Rieder

Tolu-J & Sike Da Sinista Facebookissa.
Tolu-J & Sike Da Sinista Soundcloudissa.

Jätä kommentti