Festarikatsaus: Blockfest 2014

Festarikatsaus: Blockfest 2014

Muutaman vuoden tauon jälkeen Redrum-187:n toimitus kävi elokuussa tutkimassa millä tavoin tamperelainen kaupunkifestivaali Blockfest on kehittynyt ajan saatossa. Edellinen Blockfest-reportaasi tehtiin vuonna 2010.

Edellisellä käynnillä festarien tapahtumapaikkana olivat Klubin sekä Pakkahuoneen tilat, joista ollaan nyt muutettu huomattavasti laajempaan Ratinanniemen ympäristöön. Nykyinen järjestely antaa tilaa huomattavasti isommalle väkimäärälle ja tarjosi erilaisia tapoja viihtyä ravintola-laivoista erilaisiin lounge-tiloihin. Varsinaisia ryysiksiä ei tullut alueella havaittua kuin perjantaina Snoop Doggin keikan jälkeen, jolloin poistumisväylänä toiminut silta oli aikamoisen täynnä. Olisi voinut kuvitella, että nykyiseen järjestämispaikkaan mahtuisi paljonkin enemmän yleisöä, mutta toisaalta nyt ryysikset esim. Lakesiden puolella olivat hyvin hallinnassa.

Varsinaisia esiintymislavoja oli tarjolla kaksi; Lakeside-stage ja YLEX-stage. Tietynlainen linjanveto oli, että tuoreemmat  ja hieman ”uugeemmat” -esiintyjät oli asetettu Lakeside-lavalle ja Rähinä/Cheek -tyyppiset artistit isommalle YLEX-lavalle. Molemmat lavarakennelmat olivat tehty fiksusti niin, että näkyvyyttä riitti erittäin mainiosti anniskelualueilta sekä myös alaikäisten katsomoista, eikä näin ollen ollut varsinaista tarvetta lavan eteen ryysäämiselle.

Festarialueella oli anniskelu- ja ruokakojujen lisäksi tarjolla musiikki-, vaate- yms. liikkeiden valikoimaa. Erityisplussat siitä, ettei näille juuri tarvinnut jonotella. Muilla festareilla/keikoilla tämä on nykyisin ennemminkin sääntö.

Kokonaisuudessaan tapahtuma tuntui erittäin hiotulta ja toimivalta kokonaisuudelta, joka tarjosi yleisölle räppiä laidasta laitaan. Verrattuna edelliseen käyntiimme tapahtuma tuntuu tietyllä tavalla ”aikuistuneelta”. Sijaintina Ratinanniemi on erinomainen tämäntyyppiselle tapahtumalle.

Ulkomaiset pääartistit, Snoop Dogg ja Rick Ross olivat tapahtumaa varten osuneita valintoja, vaikka Snoopin vetämä keikka jäikin toimituksen mielestä esim. Hartwall -areenan keikkaan verrattuna hieman köppäiseksi. Rick Ross otti yleisön haltuun oikealla asenteella ja biisivalinnoilla.

 

Snoop <3 Ilves

Snoop

Blockfest + Rick Ross

Blockfest + Rick Ross

Nuori Kukko Tippa-T

Nuori Kukko Tippa-T

Blockfestin veteraanit, Teflon Brothers
Blockfestin veteraanit, Teflon Brothers

Spitaali Possen Ruma kolikkosateessa

Spitaali Possen Ruma kolikkosateessa

Meillä oli mahdollisuus tehdä useita haastatteluita viikonlopun aikana ja näitä tuotoksia voitte katsoa seuraavalta videolta. Mukana menossa nähdään mm. MajuriDJ Kridlokk, Tuuttimörkö, Lommo, Kasmir, Kalle Kinos, Otto Martikainen, Tippa-T, Hans Välimäki, Mäkki, Kube, Adi L Hasla, Tapani Kansalainen, Stepa, Are, Gettomasa, DJ Polarsoul ja Asa.

Toimittanut: MV
Kuvaus: RV

Kiitoksia Blockfestin organisaatiolle sekä artisteille!

https://www.facebook.com/Blockfest
http://www.blockfest.fi

Keskustele tapahtumasta Redrum-187:n foorumeilla.

Jätä kommentti