Festarikatsaus: Flow 2014

Festarikatsaus: Flow 2014

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten palatkaamme vielä hetkeksi loppukesään ja yhteen Suomen suurimmista tapahtumista, Flow Festivaaleille. Redrum-187:n toimitus lähti jälleen tänä vuonna tarkastelemaan millainen tarjonta kyseisillä festareilla oli vuonna 2014.

Räppifaneille oli tänä kesänä tarjolla harvinaista nannaa, kun sunnuntain pääartistiksi oli buukattu legendaarinen Outkast. Genren edustajia oli muutoinkin varsin runsaasti tarjolla, mm. Khid & Paperi TPusha T, AksimMos DefJoey Bad A$$, Pyhä RauhaEuroCrack, Nyt Kolisee -liveAction Bronson sekä Die Antwoord.

Flow järjestettiin perinteikkäästi Suvilahden alueella, joka oli jaettu teltoilla yms tavoin eri esiintymisareenoiksi. Järjestely on todettu jo edellisinä vuosina toimivaksi, ja vaikka eri puolilla on samaan aikaan useampi esiintyjä tulilla, on musiikin sekoittuminen harvemmin ongelma.

Flow tarjoaa musiikillisesti esiintyjiä laidasta laitaan ja välillä onkin vaikeaa valita, mihin telttaan suunnistaisi fiilistelemään tarjontaa. Toimituksemme pyrki kuitenkin luonnollisesti keskittymään räppi-genren edustajiin.

Pusha T toimitti hyvin tiiviin festarikeikan, jolta olisi ehkä toivonut hieman enemmän kosketusta yleisöön. Sinänsä esiintymisessä tai energiassa ei ollut mitään vikaa. Joey BadA$$ taas nuorempana esiintyjänä sortui hieman liikaa tähän ja kun esiintymisaikaa on yleensä tarjolla vain se 45 minuuttia, jäi itse musiikillinen anti hieman kevyeksi.

Kotimaiset artistit vetivät musiikillisesti ja visuaalisesti erinomaiset keikat energiallaan. Euro€rackin sekä Khid & Paperi T:n keikat voisivat toimia oppimateriaaleina myös rapakon takaisille artisteille.

Action Bronson toteutti jälleen juoksunsa yleisöön ja hetken aikaa olikin huvittava ilmiö, kun osa yleisöstä edelleen kuvasi tyhjänä olevaa lavaa ilmeisesti tajuamatta, että itse artisti oli jo teltan ulkopuolella. Myös Bronsonin keikkaa vaivasi tietyllä tapaa se, ettei yleisöön tämän lisäksi juuri otettu ”tatsia”, musiikillisesti veto oli kuitenkin hyvä.

Päälavan artisteista Mos Def.. eikun Yasiin Bey oli suoraan sanottuna huono. Toimitus ei jaksanut seurata sekavaa keikkaa edes loppuun asti. Outkast taas oli toisaalta erinomainen, kaksikon energia ja yleinen lavameininki oli mahtavaa seurattavaa. Duo oli myös osannut kasata settiinsä oikeat biisit, joilla yleisö saatiin bilettämään kuin viimeistä (Flow) päivää.

Outkastin jälkeen oli vielä esiintymässä pienemmällä stagella Die Antwoord, joka ei musiikillisesti aivan osu toimituksen makuun, mutta visuaalisuutensa ja energiansa vuoksi oli mielenkiintoinen esiintyjä nähdä. Tämä nousi osaksi jopa Outkastia kovemmaksi live-esiintymiseksi ja yleisössä tuntui olevan myös suuri määrä yhtyeen faneja.

Ruoka- ja juomatarjonnan osalta Flow oli parantanut tarjontaa edelleen ja molempia oli tarjolla useissa pisteissä ympäri festarialuetta. Juomia joutui harvemmin pidempään jonottelemaan ja panttijärjestelmä toimi erittäin hyvin. Jos tältä osin pitäisi jotain vielä parantaa, niin pari ylimääräistä vesipistettä ei olisi pahitteeksi.

Kokonaisuudessaan Flow Festival 2014 oli erittäin hyvä kokemus ja musiikillinen tarjonta varsinkin räppipäille varsin kova.

Die Antwoord

Die Antwoord

Pusha T

Pusha T

Kube, Julma-Henri ja RPK

Kube, Julma-Henri ja RPK

Action Bronson

Action Bronson

Outkastin visuaalit

Outkastin visuaalit

Festarimättöä

Festarimättöä

Saimme tehtyä festareilla tuttuun tapaan myös pari haastattelua. Tällä kertaa kameran eteen raahattiin Paperi T & Khid, Rauhatäti ja Pyhä Lehmä, sekä Paleface, X23 ja Kevin Tandu.

Kiitoksia järjestäjille!

Editointi ja teksti: MV
Kuvaus ja teksti: RV

Keskustele tapahtumasta Redrum-187:n foorumeilla.
www.flowfestival.com

Yksi kommentti artikkeliin “Festarikatsaus: Flow 2014”

qekka2 kirjoitti klo 14.04.2016 00:42:

video ei toimi..

Jätä kommentti