Festarikatsaus: Blockfest 2015

Festarikatsaus: Blockfest 2015

Pääsemme vielä palaamaan loppukesän lämpöön, kun päivät jo lyhenevät ja illat pimenevät hyvää vauhtia, sillä kävimme jälleen Tampereella Blockfesteillä tekemässä festarikatsauksen.

Blockfest, Suomen suurin hiphop-musiikkiin keskittynyt festivaali järjestettiin nyt jo kahdeksatta kertaa ja meille Redrum-187:n toimitukselle vierailu oli reportaasien merkeissä neljäs. Festivaalialueena toimi jo tutusti Ratinanniemen alue, johon oli lisätty käyttöön myös stadion suosituimpien artistien esiintymistä varten.

Lisäksi erona edelliseen vuoteen oli se, että sisäänkäyntejä oli toteutettu tällä kertaa kaksi. Kaikki jotka muistavat edellisvuoden sulkemisajan tungoksen sillalla, ovat todennäköisesti sitä mieltä, että tämä oli oikea ratkaisu.

blockkartta

Artistikattaus oli jälleen varsin kattava, lähtien uudemmista tulokkaista kuten Korstoraatiosta ja Pajafellasta aina jenkkiräppäreihin Young Thugiin ja T.I.:hin asti. Edellä mainittujen keikat sattuivat olemaan vielä samana päivänä ja koska herroilta löytyy myös yhteistä materiaalia, nähtiin heidät myös vierailemassa toistensa keikoilla. Suomessa tämän tyyppinen ilakointi on aikaisemmin ollut erittäin harvinaista.

Artistikattauksen laajuus ja kolmen lavan käyttö tarkoitti sitä, että keikat menivät osittain toistensa päälle ja tällöin joutui tekemään päätöksiä myös sen mukaan, mitkä keikat halusi nähdä kokonaan. Allekirjoittaneet olivat myös kiinni haastatteluissa, joten pari mielenkiintoista keikkaa jouduttiin jättämään tästä johtuen väliin.

Festarialue oli mukavan väljä, eikä alueella liikkuminen ollut kovinkaan vaikeaa suuresta yleisömäärästä huolimatta. Toisaalta alue on hyvin tiivis verrattuna esim. Flow-festarien useisiin eri esiintymistiloihin. Ruokaa sekä festarivaatteita ja muuta asiaankuuluvaa oli saatavilla kattavasti. Myös juomatelttoja oli tarjolla ns. tarpeeksi, koska rasittavia jonoja ei muodostunut siinä määrin, että olisi alkanut närästämään. Ruokatarjoilussa löytyi myös kivaa vaihtelua, silloin kun oli aikaa jäädä syömään.

Ainoana vähän suurempana negatiivisena havaintona Blockfesteillä oli pitämättä jääneet Graffitin SM-kisat, jotka olisi ollut tarkoitus pitää 25 vuoden tauon jälkeen. Edelliset järjestettiin vuonna 1990 Helsingin legendaarisella Lepakko-klubilla. Kisoja varten pidettiin alkukarsintoja ja muita valmisteluja, mutta itse festareilla ei ollutkaan varsinaista maalausseinää. Tilalle tullut muoviseinä ei toiminut tarkoituksenmukaisesti, jolloin kisat peruttiin. Tosin täytyy mainita, ettei suurin osa festarikansasta tainnut olla kyseisestä kisasta tietoinen, joten hirveästi tämä ei festarien kokonaisilmeeseen tai fiilikseen vaikuttanut. Itse SM-kisat järjestettiin myöhemmin Helsingissä. Olisi silti ollut hienoa nähdä kisojen ”paluu” juuri Suomen suurimilla alan festareilla.

Korstoraatio

Korstoraatio keräsi aikaisesta kellonajasta huolimatta huiman yleisömäärän

Lukkoseppä lavalla

Lukkoseppä ja Nupi Likasen Etelän mukana lavalla

T.I. ja Young Thug. Tuolla kauempana siis.

T.I. ja Young Thug. Tuolla kauempana siis.

Ratinanniemi by night

Ratinanniemi by night

Keikkojen jälkeen ja välillä (ainakin parin päivän lipulla) oli mahdollista käydä myös nauttimassa bileistä itse festarialueen ulkopuolella. Varsinkin afterpartyja oli tarjolla useita. Jopa Young Thug käväisi juhlakansan parissa kreisibailaamassa. Toimitus pyrki lepäämään yöt, joten nämä jäivät osaltamme väliin.

Mustalla makkaralla uuteen nousuun

Mustalla makkaralla uuteen nousuun

Kokonaisuudessaan #Blockfest2015 jätti suuhun erittäin mukavan maun. Toivottavasti kasvun tauti pitää festarit kuitenkin vielä hallinnassa, jotta laatu pysyy jatkossakin mahdollisimman hyvänä. Tapahtumasta on kasvanut merkittävä paitsi Tamperelaisittain, myös koko Suomen mittakaavassa räppiskenen osalta.

Festareilla saatiin tehtyä nippu videohaastatteluita, jotka tullaan julkaisemaan sivuillamme ja päivittämään tähän artikkeliin sitä mukaan kun niitä saadaan julkaistua. Ensimmäisenä eetteriin saadaan kohta Naughty BRGR -ravintolan Helsinkiin avaava Akseli Herlevi ja Kirkkonummen omat pojat Likanen Etelä.

Kirjoittaminen, haastattelut, editointi, kuvat ja videointi: MV & RV

Kiitos Blockfestin tiimille ja kaikille artisteille!

www.blockfest.fi

Yksi kommentti artikkeliin “Festarikatsaus: Blockfest 2015”

Embty kirjoitti klo 19.11.2015 15:34:

Hyvä setti. Seuraavaa osaa ootellessa. Ja kylien jätkille ei vittuilla pt.2kkosta.

Jätä kommentti