Haastattelussa Sairas T ja SLS

Haastattelussa Sairas T ja SLS

Redrum-187:n vakionaamoihin nykyisin lukeutuvat Pohjalla-ryhmittymän Sairas T ja SLS ovat molemmat julkaisseet juuri uusia tuotoksia. Sairas T:n etukäteen pientä kuhinaa aiheuttanut Delirium albumi ampaisi Suomen virallisella albumilistalla ensimmäisellä viikollaan suoraan toiseksi ollen näin myös 3rd Rail Musicin historian paras listasijoitus. Myös SLS:ltä on tulossa vielä pian oma soololevy. Toimituksemme ottikin miehiin yhteyttä ja kävimme läpi eri julkaisujen taustoja sekä tilannetta.

Redrum-187: Miten jätkien talvi on mennyt?

Sairas T: Vihaan talvea, niin ei pysty sanomaan, että ”ihan ok”. Aika lailla masennuspäissäänhän tämä on mennyt. Kesää odotellessa.

SLS: Ihan lepposasti on mennyt! Aloitettiin iltalenkkeily vaimon ja koirien kanssa.

Redrum-187: Otetaan heti tyhjät pois eli tartutaan tähän kuuluisaan Delirium-arvosteluun. Millaisia fiiliksiä toi keissi kokonaisuudessaan herätti T:ssä tai muussa Pohjalla-porukassa?

Sairas T: Olin sporassa sillä hetkellä, kun Steve laittoi mulle kuvan tosta arvostelusta. 0,0 arvosana on sen verran kova suoritus, että hymyhän siinä tuli ja jouduin hieman hillitsemään mun höhöttelyä, ettei jengi tsiigaa ja pidä mua ihan sekopäänä… Toisaalta ihan sama vaikka pitäisikin. Olisi pitänyt vaan nauraa kurkku suorana. Mutta joo, paska arvosteluhan se oli ihan vaan sen takia, että takerruttiin yhteen stygeen kiinni, eikä puhuttu levyn muista biiseistä mitään. Oon silti tosi ylpee tästä 0,0 suorituksesta. On se vitusti parempi kuin joku 3/10, se olis vituttanut.

SLS: Olihan toi ihan överi huvittava juttu, että lytätään levy yhden biisin perusteella. Ammattilainen selvästi ollut arvostelemassa.

Redrum-187: Millainen fiilis alkaa olemaan T? olet päässyt livenäkin vetämään biisejä jo?

Sairas T: Hyvä fiilis tietty. On tätä sen verran pitkään väännetty, että mukava saada vihdoin tämä proggis pois harteilta. Kelasin, että säästelen noita uusia stygejä julkkaribileitä varten, niin en ole hirveästi uusia biisejä keikoilla vedellyt.

Redrum-187: Muuttuiko levy tuossa välillä vielä johonkin suuntaan? 

Sairas T: Ei ainakaan tarpeeksi. Olisi kiva duunata välillä muunkinlaista musaa, mutta kai mun jalat on aika syvällä tässä masentavassa rataräppi paskassa.

Redrum-187: Steveltä tuli nyt viimeksi Vetelä Helsinki 2 kassujulkaisu. Avaapas vähän tätä pläjäystä, mistä Vetelä Helsinki aikoinaan lähti käyntiin?

SLS: Vetelä Helsinki lähti noin viisi vuotta sitten käyntiin Rantatien dungeonissa Olemuksen kanssa. Oli niin mahdottoman vetelää menoa, että alettiin äänittää biisejä kasaan. Meikä hoiti myös tuottamispuolta, niin ykkösessä kuin kakkosessakin.

Redrum-187: Sitten on myös nämä Bemböle Cassettes tai BMXT? 

SLS: BMXT ! PHO PHO ! BMXT ! Kantsii olla varovainen noitten bemski kasettien kans…

Redrum-187: Ja nyt on tulossa K-kerros -levy? Millainen kokonaisuus se on verrattuna esim. näihin Vetelä Helsinki julkaisuihin? Millaista soundia on tulossa ja ketä kaikkia tullaan kuulemaan levyllä sun lisäksi?

SLS: Joo K-kerros on valmis ja kassu tippuu ulos tässä huhtikuussa. Levy itsessään on perus släsä menoa ja soundipuoli on tietty tuota soul/funk pohjaista meininkiä tietyillä uusilla mausteilla.

En lähtisi välttämättä tätä edes vertaamaan Vetelä Helsinki meininkiin. Messissä levyllä on Käsipuoli, Sipsipussipasi, Sairas T, Toluhaukat, BMXT gang, Painajainen ja Mikidi & Gaiaf. DJ L8 raaputti myös muutamat skrätsit!

Redrum-187: SLS sanoi aikoinaan, että ”kassu for life”. Mitenkäs K-kerros?

SLS: Haha, onhan sitä yli kymmenen kasettia ainakin tullu julkaistua tuonkin sanomisen jälkeen. K-kerroksestakin tulee pieni määrä kasettia. En ole vieläkään saanut selville, että mikä siinä viehättää.

Redrum-187: Digiformaatit on varmaan nykypäivänä kuitenkin ihan must?

SLS: En tiedä, suurimmalle osalle varmasti on.

Redrum-187: Onko Sairas T ehtinyt tehdä jo jotain uutta materiaalia?

Sairas T: Jotenkin sitä on mennyt lukkoon ton jälkeen, kun sai ”Delirium”- lätyn biisit valmiiksi, niin uutta matskua ei ole valitettavasti syntynyt. Pollen tuottajalätylle väänsin Sipulijaskan kanssa yhden stygen ja Maskille heitin yhden fiitin, josta tulikin jo musavideo ulos. Pitää ottaa itseäni niskasta kiinni ja skarpata.

Redrum-187: Milloin koko Pohjalla-porukan yhteislevy tai mikä tilanne on video-julkaisuissa? Tai onko muilta tulossa julkaisuja lähiaikoina?

Sairas T: Me ollaan kelailtu tota Pohjalla-lättyä ihan helvetin kauan. Sitä on vaan vaikee saada koko porukkaa samaan aikaan saman katon alle vääntämään, niin eiköhän tässä vielä tovi vierähdä. Multa pitäis tulla ainakin Huudit-biisin musavideo nyt ennen levyjulkkareita, se on vähän byginyt tässä.

SLS: ODK & Malleyn ”Klassikot Dekis” ja Toluhaukkojen levyt isossa odotuksessa!  Ja joo mietitty on tosiaan tota Pohjalla lättyä ikuisuus. Sain nyt vihdoin laitettua sentäs ton dropbox kansionkin ilmoille, johon ollaan alettu keräämään biittejä. Se tulee varmasti niinkö kuolema. K-kerrokselta ainakin tulossa ehkä vielä video, saas nähdä!

Haastattelu: MV & Julius Jäntti

Yksi kommentti artikkeliin “Haastattelussa Sairas T ja SLS”

Mustanaamio-G kirjoitti klo 08.04.2016 17:29:

Hyvä haastattelu jälleen kerran. Hatunnosto 1005:lle että duunaat näitä.

Jätä kommentti