Redrum-187 siirtyy uudelle omistajalle

Redrum-187 siirtyy uudelle omistajalle

Foorumiaktiivien piireissä on pyörinyt jo jonkin aikaa huhuja Redrum-187:n lopettamisesta. Nuo huhut olivat kuitenkin ennenaikaisia ja toiminta jatkuu tulevaisuudessakin. Redrum-187.com siirtyy uudelle omistajalle ja sen pyörittämisestä kantaa vastuun jatkossa SAY, joka on tehnyt omalla tahollaan jo pitkään laadukasta työtä eri kanavien kautta.

Redrum-187 ei vaihdoksen myötä fuusioidu Saysite.fi -sivustoon vaan jatkaa samassa osoitteessa vahvana itsenäisenä toimijana. SAY:n johtoon kuuluva KesoilinKunkku on innoissaan ja huojentunut Redrum-187:n säilyessä kotimaisella foorumikartalla:

– Seuraan Redrumia aktiivisesti, ja lopettamishuhuista kuullessani huolena oli tietysti keskusteluiden ja käyttäjien lisäämien levyesittelyiden katoaminen. Redrum-187 on tärkeä pitkäaikainen ja yhteisöllinen musiikkitoimija, josta löytyy älytön määrä tietoutta. Emme halunneet sen päätyvän pelkästään pöytälaatikkoon, vaan jatkaa sivuston ylläpitämistä jotta tekstit olisivat vapaasti luettavissa ja sisällön tuottaminen mahdollista myös jatkossa kaikille aiheista kiinnostuneille.

Pidimme tärkeänä, että ylläpitäjän vaihtuessa ja sivuston siirron yhteydessä Redrumiin tuotetusta sisällöstä mitään ei katoaisi. Sivustolla tehdään myöhemmin pieniä päivityksiä, ja niissä otamme huomioon käyttäjien toiveet sekä palautteet. Vaikka jotkut saattavat pitää meitä edelleen loputtoman ironisina hassuttelijoina, ei aikomuksemme Redrum-187:n suhteen ole viedä sitä ”kieli poskella”-pelleilyksi, vaan jatkaa asiantuntevaa musiikkiin keskittyvää sisällöntuotantoa vuorovaikutteisesti käyttäjien kanssa.

Myös sivuston perustaja ja pitkäaikainen päätoimittaja Joonas Aromaa jää syrjään aktiivitoiminnasta.

– Redrum oli alun perin allekirjoittaneen ja Ollin perustama foorumi reilu 11-vuotta sitten. Vuotta myöhemmin foorumia laajennettiin sivustoksi ja linjoille alkoi tulla arvosteluja, haastatteluita, artikkeleita, uutisia ym. sisältöä. Siitä alkoi oikeastaan yllättävänkin iso ja pitkä tarina, johon on mahtunut matkan varrelle kaikenlaista mielenkiintoista aina tapahtumista omaan kokoelma-julkaisuun asti. Meillä on ollut tässä vuosien saatossa mahtavaa aktiivista porukkaa mukana tekemässä vapaaehtoistoimin sisältöä sivuille ja aktiivinen foorumiyhteisö. Iso käsi kaikille teille.

Alkuperäisporukka on luonnollisesti ikääntynyt vuosien saatossa ja useimpien elämään on tullut muita tärkeämpiä ja aikaa vieviä asioita, joiden takia panostus Redrumiin on jäänyt, eikä uusiakaan tekijöitä ole oikein löytynyt. Allekirjoittaneelle on käynyt myös näin, eikä panostus sivustoon ole ollut enää muutamaan vuoteen omalta osaltani sillä tasolla, että olisin siihen itse tyytyväinen. Aktiivisen nettisivuston pyörittäminen on kokopäivätyötä, eikä se oikein onnistu tulonlähteenä olevan päivätyön ja perheen kanssa yhdessä.

Toivottavasti sivusto sekä foorumit saavat uutta elämää tämän muutoksen siivittämänä. Foorumeilla on todella paljon legendaarisia nimimerkkejä ja juttuja, jotka tunnetaan pitkin bittimaailmaa. Onhan se myös hitonmoinen tietopankki, jollaista ei toista 100-varmasti löydy Suomesta, eikä tule koskaan löytymäänkään. Itse jään edelleen sivustolle käyttäjäksi ja kerryttämään uusia tarinoita, joten siellä tavataan!

Keskustele aiheesta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

Jätä kommentti