Esittelyssä: Aerodome (Malmin lentokenttä 8.-9.6.2018)

Esittelyssä: Aerodome (Malmin lentokenttä 8.-9.6.2018)

Malmin lentokentällä järjestetään ensimmäistä kertaa rap-tapahtuma nimeltään Aerodome. Kesän ensimmäisellä suomiräpfestarilla esiintyy yhteensä n. 20 artistia. Redrum-187 lähti lumien sulaessa Kallioon selvittämään mikä ihme on Aerodome ja keitä sen takana mahtaa olla. Mukana menossa oli Aerodomen Kalle, Ile, Kakezi sekä Taneli. Jutustelun lomassa upposi myös jokunen Jägermeister-shotti, kiitos niistä Olari 21 Musiikille!

Redrum-187: Mistä Aerodome -tapahtuman järjestäminen lähti?

Kakezi: Kalle oli järkänyt noita Askisto-räp tapahtumia ja sit jossain vaiheessa päätettiin että seuraava mahdollinen tapahtuma tehdään mahdollisimman isosti. Tyyliin 3000 hengen keikka. Sitten alettiin kyselemään eri paikkoja mutta ongelmaksi tuli yleensä se ettei me voida sitten hoitaa juomamyyntejä tai oli jotain muita näkemyseroja…

Ile: Joo aluksihan ajatuksena olisi ollut pitää yksi iso keikkapäivä yhdistettynä vapaa-ottelumatseihin tuolla Honka-Areenalla Tapiolassa. Sitten kun kerrottiin että kyseessä olisi räppikeikat niin ei käynytkään. Kaikki muu musa olisi kuulemma käynyt.

Kalle: Alettiin sitten googlettamaan vaan keikkapaikkoja ja tuli vastaan Helsingin kaupungin sivuilta Malmin lentokenttä. Sinne halutaan jatkuvuutta ja loppujen lopuksi siellä on hyvää tilaa järjestää tuon tyyppistä. Helsingin kaupungin kautta kaikki järjestelyt on hoitunut tosi hyvin.

Redrum-187: Oliko haku/lupaprosessi vaikea?

Kalle: Joo kaikenlaisia lupia siihen piti hakea. Ei se sinänsä mikään vaikea prosessi ollut.

Ile: Anniskelualueelta näkee erittäin hyvin lavalle. Löytyy toki myös junnuille toi kaikille sallittu alue.

Redrum-187: Kesän alkaessa on yleensä vähemmän tapahtumia, oliko juuri tarkoitus näin?

Kalle: Joo meillä on vähän elänyt toi tapahtuma-aika ja se oikeastaan sitten määräytyi tässä meidän prosessissa oikeaksi viikonlopuksi. Todettiin et nyt lähtee kesän ensimmäiset festarit ja vedetään hyvä artistikattaus tähän sisään.

Redrum-187: Millainen alue ja lavat teillä on käytössä?

Kakezi: Kiitoradat ei ole just nyt käytössä mutta tosi hyvä tilat muuten.

Kalle: Saatiin lennonjohto -torni backstageksi sieltä. Alun perin yhden hangaarin piti olla keikkalavan sijoituspaikka mutta siirrettiin sitä kuitenkin. Löytyy myyntikojuja, esim. Kolmas Raide ja Katin Tavara.. Sitten on ruokakojuja yms. Kaikki mitä festareilta kuuluukin löytyä.

Ile: Tavoitteena on hakea koko hommalle jatkumoa ja sitä Helsingin kaupunkikin haluaa. Geezers hoitaa paikanpäälle maalausseinän sekä maalaajat niin saadaan sitten graffitia myös paikan päälle. Avointa seinää ei otettu koska todettiin että siitä voi tulla enemmän ongelmia sitten paikan päällä.

Ihan turha muuten yrittää kiivetä aidan yli, kuokkaa tulee! Siellä on tiukka vartiointi, varmaan kymmenen metrin välein.

Kakezi: Eli yksi lava on käytössä, estetään sillä päällekkäiset artistit. Ensi vuodeksi sitten ehkä jotain muuta.

Redrum-187: Mikä teillä on ollut työnjako?

Kalle: Kaikki tekee oikeastaan omien vahvuusalueiden mukaan, Ile toimii artistivastaavana, bäkkärivastaavana ja meikäläisen oikeana kätenä.

Kakezi: Itse esim. kirjoittelen artistiesittelyitä, ideoita.. Taneli toimii kuvaajana ja osaksi markkinoinnissa. Meillä on mukana myös Viviann joka hoitaa pääosin sitten meidän markkinointia ja päättää mitä pistetään ulos. Kalle on tietty päällikkönä!

Redrum-187: Miten artistiprofiili haettiin?

Kalle: No oikeastaan lähti ihan siitä että tein listan artisteista joita haluaisin sinne ja siitä Ile lähti sitten selvittämään.

Ile: Yhtenäistä linjaa haettiin, et olisi joku selkeä teema. Kaikkihan nää natsaa kyllä.

Kakezi: Joo enemmän sellaista underground-tyyppistä artistia, pyritään välttämään sellaisia hupi-artisteja. Pidetään meininki sellaisena että olisi pitkän linjan artisteja, jotka tekevät tätä tosissaan.

Redrum-187: Eli 2 päivää hupia tiedossa sitten kesäkuun alussa?

Ile: Joo perjantaina 8. päivä alkaa, olisikohan ollut siinä kello kolmen maissa portit auki ja ensimmäiset artistit aloittaa klo 17.

Kalle: Lauantaina taisi alkaa jo sitten kello 11, ollaan mietitty siihen ihan alkuun jotain pientä open mic-tyyppistä hommaa. Ei välttämättä täysin avointa mutta ideoidaan vielä..

Ile: Kaikki osallistuvat artistit taitavat olla tällä hetkellä jo julkaistuna.

Kalle: Ja lisäksi tässä alkaa tulemaan näitä etko-klubeja ympäri pääkaupunkiseutuja. Kannattaa seurata meidän facebook-sivuja, instagramia jne. Me ilmoitetaan kyllä niistä kaikista ja näissä on sitten artisteja joita nähdään myös itse festareilla.

Redrum-187: Telttailua ei varmaan alueella ole?

Kalle: Ei tuossa ympäristössä. Meillä on sopimus siinä lähellä olevan hotellin kanssa josta saa sitten festarimajoituksen hoidettua, siitä tulee tietoa sitten myöhemmin.

Kakezi: Joo se ympäristö olisi ollut haasteellinen lentokenttäympäristön vuoksi.

Redrum-187: Entäpä ensi vuonna?

Kalle: Silloin varmaan 2-3 lavaa ja enemmän artisteja.

Ile: Ja silloin on kyllä tavoitteena tuoda myös ulkomaalaisia artisteja paikalle ja tehdään asiat vielä isommin!

Tervetuloa kaikki paikalle!

Haastattelu: 1005

Aerodome artistit

https://www.facebook.com/Aerodome-Festival-782448081947357/

https://www.tiketti.fi/Aerodome-Festival-Malmin-lentoasema-Helsinki-lippuja/52643

https://www.instagram.com/aerodome_festival/

 

 

 

Jätä kommentti