7 Days Of Funk – 7 Days Of Funk

7 Days Of Funk - 7 Days Of Funk

1. Hit Da Pavement ft. Bootsy Collins
2. Let It Go
3. Faden Away
4. 1Question? ft. Steve Arrington
5. Ride ft. Kurupt
6. Do My Thang
7. I’ll Be There 4U
8. Systematic (Bonus Track) ft. Tha Dogg Pound

Vuosi oli 2011, kun kaksi keski-ikää lähestyvää artistia kohtasivat toisensa Yhdysvaltojen länsirannikolla. Siitä seurasi uuden duon synty, joka sai nimekseen 7 Days Of Funk. Yhteistyö ei tullut yllätyksenä, sillä sekä Snoop Dogg että Dam-Funk ovat kasvaneet funkin parissa. Kuten nimestä voi päätellä, on funk tällä julkaisulla homman nimi. Työjako meni luontevasti: Snoop vastasi julkaisun vokaaleista ja Dam tuotannosta. Ja mikä parasta, muita tuottajia ei mukaan eksynyt, kuten ei Doggystyle-debyytillekään vuonna 1993. Tuloksena syntyi kahdeksan raidan lyhytsoitto, 7 Days Of Funk, joka julkaistiin viime vuoden joulukuussa harvinaisen tyylikkäässä paketissa.

Dam-Funk vakuutti allekirjoittaneen viimeistään kesällä 2012 Flow-festivaaleilla. Karismaattinen ja vannoutunut funk-muusikko näytti miten analogirautaa käsitellään tällä vuosikymmenellä. Kaveri hoitaa myös tämän lyhytsoiton tuotannon varmoin ottein. Multitalentin käsissä basso pörisee ja syntetisaattorit vinkuvat. Rumpukoneen tahdissa pää nyökkyy  ja paikoittainen sähkökitaran vonkuna saa hymyn huulille. Soundi on orgaanista ja läskiä, mikä sopii lähestyvään kesään oikein mainiosti. ITunes tarjoaa edullisesti myös instrumentaaliversion julkaisusta kahdella bonusraidalla eikä ihme, sillä Dam-Funkin taustat ovat erittäin miellyttävää kuunneltavaa.

Rikostoverista poiketen mikrofonityön hoitava Snoop Dogg ei vakuuta, vaikka karismaattisempaa kaveria on vaikea tilalle keksiä. Alterego Snoopzilla pysyy mukavuusalueensa sisäpuolella, eikä yllätyksiä tule. Vanhalla koiralla on vähän sanottavaa, eivätkä laulutaidot päätä huimaa. Välillä tuntuukin, että Snoop on vain pakollisena vieraana. Etenkin kertosäkeiden kohdalla vahvempi suorittaja, kuten Nate Dogg (rip) olisi ollut mies paikallaan. Samaa voi sanoa vierailevasta Dogg Pound -edustuksesta. Kurupt kuulostaa yhtä väsyneeltä kuten aina, eikä Dazin suoritus ole kummoinen. Seitsemän päivän teemat käsittelevät lähinnä makuuhuoneosaston ja funkin ilosanomaa. Tosin rennot taustat eivät painavaa sanaa kaipaa ja vokaalien efektit pysyvät kohtuuden rajoissa.

Seitsemän päivää funkkia on tiivistetty puoleen tuntiin, mikä jättää kuulijan sopivan nälkäiseksi. Hieman vaisusta suorituksesta huolimatta 7 Days Of Funk on Snoopyn mielenkiintoisin julkaisu moneen vuoteen. Vaikka lyhytsoitto rakentuu turhan paljon hienojen musiikkivideoiden saattelemien Hit Da Pavement ja Faden Away –kappaleiden varaan, toimii kokonaisuus mukavasti. Edellä mainitut single-lohkaisut näyttävätkin mihin kaksikon yhteistyö parhaimmillaan pääsee. Ikään kuin länsirannikon kaksi douppia poikaa 64 Impalassa. Jäämme innolla odottamaan tuoreelta duolta tulevaa!

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla.
Dam-Funk Soundcloudissa.
Snoop Dogg Soundcloudissa.

Yksi kommentti artikkeliin “7 Days Of Funk – 7 Days Of Funk”

fileerausveitsi kirjoitti klo 22.04.2014 12:36:

yllättävän kovaa kamaa!

Jätä kommentti