Adebizi & Konna – Korvia Myöten EP

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:Adebizi & Konna – Korvia myöten EP

1. Korvia myöten
(Intro)
2. Hunoa seuraa feat. Julma-Henri
3. Virastojen varjoissa
4. Statisti
5. Pitkäperjantai
6. Tähän asti opittua
feat Jontti & Shaka
7. Leskenlehtiä feat Shaka & Mirjam
8. Viimeinen päivä

Aamukarstat kauniisti palaneena Redrumin epäpyhä toimittaja otti arvioonsa Adebizin & Konnan debyytin, joka kantaa nimeä Korvia Myöten EP. Adebizi & Konna on tullut tutuksi lähinnä Kallion rataretkujen kappaleista, sekä myspacessa olleista biiseistään. Tiedossa oli siis kahdeksan biisin paketti rehtiä räppiä kaduilta ja kujilta.

Pakollisen Intron jälkeen levyn aloittaa Julma Henrin tähdittämä Huonoa Seuraa. Tausta tarjoilee heti synkän fiiliksen, eikä vähiten kirkuvien naisten ja demonien mörinän takia. Artistit pistävät parastaan ja tästä asetelmasta on hyvä jatkaa levyä. Konnan Virastojen Varjoissa on melkeinpä levyn parasta Konnaa. Tyyleiltään Konna vetää läppänsä erittäin sujuvasti perseelle potkivaan biittiin ja läpät ovat juurikin sieltä virastojen varjoista. Huumeita, huumeita ja lisää huumeita. Ei kuitenkaan ihannoivaan sävyyn, vaan enemmänkin toiveikkaalla asenteella.

Uus päivä käyntiin ja olotila hirvee
Pakko se on myöntää, tein pentuna virheen
Harhaluulot vapaudesta johti mut linnaa
Smackia liikaa, eikä soittanut ees tsirraa

Statisti tarjoilee rivejä kriittisellä otteella ns. yhteiskunnan eliitille ja painottaa miesten omaa asemaa tässä maailmassa. Jälleen läpät on vedetty täytenä tykityksenä läpi biisin ilman suurempia taukoja ja taustat pysyy nopeina ja synkkinä. Levyn kantaaottavinta kamaa. Adebizin Pitkä Perjantai nimisessä biisissä käsitellään lähinnä julkisuudessakin ollutta tapausta Kannelmäessä, missä median mukaan n. 10 miestä yritti kaataa scream-naamarit päässä kyttäautoa. Adebizi kertoo omat näkemyksensä asiasta ja jakaa kritiikkiä siinä sivussa kovalla kädellä sinivuokoille.

Pitkä perjantai, ne rääkkää kun Jeesusta
Virkavalta hiostaa infoa deekusta
Korjaa luusi, illemmalla erä uusi
Kantsus kytän kippaus on koko päivän duuni!

Levyn ehkä paras biisi Tähän Asti Opittua, jolla on mukana myös Jontti & Shaka jättää itse päätekijät varjoon. Vierailijat näyttää, että miksi he ovat tällä hetkellä ehkä koko Suomen arvostetuin kaksikko mikissä. Säkeistöt vedetään putkeen hyvään taustaan ilman sen kummempia säätöjä tai kertosäkeitä. Viimeisenä vuorossa oleva Jontti räjäyttää viimeistään pankin helvetin kovalla verseellään.

Surumielistä osastoa levyllä edustaa Leskenlehtiä feat. Shaka ja Mirjam, jossa pohdiskellaan kevään tuomia negatiivisia puolia. Jos koko levy on ollut sitä raaempaa tykitystä, niin tässä biisissä pääsee vähäksi aikaa rauhoittumaan. Levyn ehdottomia helmiä laulukertseillään ja pohdiskelevilla läpillään. Korviä myöten EP:n viimeinen biisi Viimeinen päivä luo juuri sen maailmanlopun menon, mitä biisiltä on luultavasti haettukkin. Täyttä tykitystä Adebizilta ja Konnalta synkkään biittiin. Loistava biisi lopettamaan tämän levyn.

Korvia Myöten EP tarjoilee hienon paketin tarinoita kaduilta ja onkin raikas piristys suomiräppiin. Taustat ovat aivan saatanan tiukkoja ja niistä onkin huolehtinut hyvä määrä tuottajia (DJ Tatc, Pide, Jahniman, Tupla-A ja Japo). Tatcin scratchit toimii läpi levyn ja miesten läpät sekä ulosanti on hyvää luokkaa. Miinuspuolena voisi pitää ajoittain takkuilevia tyylejä, liian yksinkertaista rytmitystä ja joissain kohti liian ennalta arvattavia läppiä. Tämä on kuitenkin miesten ensimmäinen julkaisu, joten annetakoon ne anteeksi. Jos olet diggaillut Jontista, Shakasta, Petoksesta ja saman piirin artistien levyistä, niin et tule varmasti tähänkään pettymään. Jos taas mielessä pyörii täydelliset flowt, hennessyt, kiesit ja mallitsigut niin Korvia Myöten EP kandee feidata. Muussa tapauksessa juokse jo Redrumin virallisille yhteistyökumppaneille Funkiestiin tai Geezersiin poistamaan kyseinen teos.

Arvosana 4- / 5

Konnan myspace
Adebizin myspace
Lue Konnan ja Adebizin haastattelu syyskuun lopulta täältä.
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

                                                                               Mirlo Hällfors

Jätä kommentti