Arvostelussa Edu Kehäkettunen & DJPP – Hyvän olon konsultit

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:


Edu Kehäkettunen & DJPP – Hyvän olon konsultit

BIISILISTA:
1. Hyvän olon konsultit (intro)
2. Loota kii – Skrätsit: DJ Fiskars & sello: Tuukka Helminen
3. Kolmepiippuinen juttu – Viulu: Jimi Python
4. Hajuton, väritön, mauton (feat. Asa & Davo)
5. Karvattomat koirat (feat. Asa)
6. Saanks mä murista sun muffinssiin (feat. Stig Dogg)
7. Kysy Ketulta skit
8. Ei oo valmis (feat. Davo)
9. Pestään Pyykkiä (feat. Davo)
10. Supershedut (feat. Superjanne)
11. Oi, mitä miehiä (feat. Särki Loost Koosista)
12. Kullii skit
13. Kullii (feat. Stig Dogg)
14. Karvattomat koirat (Gary Peitsamo remix) (feat. Asa)

Edu Kehäkettusen edellisestä kokopitkästä ehti vierähtää jo tovi kunnes vihdoin tällä viikolla uusi albumi, Hyvän olon konsultit näki päivänvalon. DJPP:n kanssa yhdessä pitkään ja hartaasti työstetty julkaisu on samalla Edun Monps Records debyytti. Markkinointikikkana Edu & DJPP ja Monsp laittoivatkin jo Hyvän olon konsultit ennakkokuunteluun viikkoa ennen julkaisua Joku Rotin & Stepan tapaan myspaceen. Nähtäväksi jää millaisiin myyntilukuihin tämä useamman tuhatta kertaa kuunneltu levy yltää tämän melko tuoreen ilmiön siivittämänä.

Hyvän olon konsultit antaa levyn alkupuolella hieman laimean fiiliksen, sillä pari ensimmäistä raitaa ovat melko tyhjänpäiväisiä. Intro ja Loota kii eivät tarjoa varsinaisesti mitään shot outtien huutelua ihmeellisempää. Näiden sijaan ensimmäiseksi raidaksi olisi hyvin voinut laittaa kolmannen biisin nimeltä Kolmepiippuinen juttu, joka taas on ehdottomasti Edun ja DJPP:n yhteistyön hienoimpia näytteitä tuotannon saralta, sillä biitti potkii hyvien rumpujen ja Jimi Python viulujen ansiosta munille. Tämän lisäksi levyn parasta tuotantoa kuullaan ehdottomasti Karvattomat koirat ja Supershedut kappaleissa, vaikka melko erilaisia kukin ovatkin. Edu ja DJPP ovat onnistuneet luomaan muutenkin melko hyvän luuppi/sample pohjaisen ja hieman elektronisemman räpin vaihtelun taustoihinsa, joka tekee kokonaisuudesta melko uniikin soundeiltaan.

Edu Kehäkettunen luottaa edelleen paljon huumorinsa viehätysvoimaan räpeissä ja onnistuukin välillä kiitettävästi tiputtamaan kuulijansa penkiltä hyvillä laineillaan. Kullii toimii tästä oivana esimerkkinä. Vappuna myös testattiin, että biisi toimii oivana päänkääntäjänä autonikkunat auki ajellessa. Ajoittain kuitenkin tuntuu, että mukaan on myös eksynyt hieman väkinäistä sanahelinää. Toisaalta levylle on hankittu antamaan piristysruisketta mm. Asa, Davo, Stig Dogg, Superjanne ja ”Särki”. Näistä varsinkin Davo, Asa ja Stig Dogg onnistuvat kukin hyvin rooleissaan.

Yhteenvetona sanottakoon, että Edun omalaatuisen humoristinen ote räpeissä ja persoonalliset taustat biiseissä tekevät Hyvän olon konsulteista varmasti myös suhteellisen helposti lähestyttävän teoksen muillekin, kuin räpin suurkuluttajille. Näin räppinörtin näkökulmasta taas Hyvän olon konsultit ei ehkä yllä ihan vuoden parhaimpien julkaisujen joukkoon, mutta tyydyttää varmasti kuitenkin uskollisia Kehäkettu faneja perinteisellä otteellaan. Edu ja DJPP ovat onnistuneet luomaan levylle omat hetkensä, joiden varassa levyn kuunteluikä roikkuu. Mielestäni näitä hetkiä olisi voinut olla enemmänkin. Tästä huolimatta lopputulos on vähintäänkin kelvollinen.

Arvosana: 3+/5

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

Edu Kehäkettunen myspace

DJPP myspace

www.monsp.com
                                                               Arvostelija: Joonas Aromaa

Jätä kommentti