Huge L – Laatuaika EP

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:


Huge L – Laatuaika EP

1. Alkusointu
2. Nai sen naisen
3. Mun muija
4. Mies vs nainen
5. Unelma vävy
6. Vuoronumero
7. Tulee yöks
8. Loppusointu

Huge L soi jälleen ihmisten korvissa uuden julkaisun myötä. Tällä kertaa aprillipäivänä julkaistun Laatuaika EP:n kantavana teemana toimii pääosin naiset suomalaisen miehen näkökulmasta. Sinänsä ikivihreä aihe, josta löytyy aina jotain sanottavaa. Se kuinka paljon kukin uskaltaa sanoa ääneen onkin sitten toinen tarina. Huge L uskalsi rakentaa aiheen ympärille kahdeksan biisin EP:n, josta kaksi raitaa menee introlle ja outrolle.

Kansikuvassa nainen hakkaa miestä pullolla päähän, joka kuvaa hyvin levyn lähestymistapaa aiheeseen. Ote on pääsääntöisesti humoristinen, mutta silti suurelta osin varsin osuva. Levyllä Huge L mm. rakastaa biseksuaalia naista, räppää gangstasta muijastaan, hempeilee naisten ja miesten eroista, kertoo millaista on rakastaa sekä äitiä että tytärtä ja kuvailee paria eri naistyyppiä. Varsin persoonallinen paketti siis, vaikka lähtökohtaisesti aiheena nainen onkin melko käytetty.

Laatuaika EP lähtee liikkeelle pätkällä Huge L:n omista häistä. Minuutin intron jälkeen päästään itse asiaan ja Nai sen naisen on levyn varsinaisesti ensimmäinen kunnon kappale. Raita on mielestäni kuitenkin hieman vaisu avaus, eikä pari hyvää läppää onnistu nostamaan sitä klassikoiden joukkoon kohtuullisen hyvästä taustasta huolimatta. Mun muija on puolestaan hauska tarina rankasta naisesta, mutta valitettavasti biitti on suhteellisen tylsä, eikä se riitä kantamaan biisiä tarpeeksi. Sama ongelma on Unelma vävy -kappaleessa, joka sisältää muuten varsin laadukasta lyriikkaa. Silti kuten Huge Nro. 1:n yhteydessä tuli todettua, niin Huge L tarvitsee alleen hyvän biitin, jotta miehen hieman monotoninen flow pääsee oikeuksiinsa. Tylsä tausta ja Huge L riimittelemässä ei ole hyvä yhdistelmä lyriikoiden kuunneltavuuden kannalta.

Mies vs nainen kertoo eri sukupuolten eroista hellyttävään tapaan. Varma naisten suosikkibiisi Laatuaika EP:ltä. Kappaleen lyriikoista tulee auttamatta mieleen Rudyn Vaimo-julkaisu, joka ei kuitenkaan ole mitenkään haitallinen seikka. Biitti on toimiva ja varsin sopiva tähän kohtaan. Levyn kaksi viimeistä biisiä nimeltä Vuoronumero ja Tulee yöks ovat ehdottomasti EP:n parasta antia. Kappaleissa profiloidaan paria eri naistyyppiä hyvin onnistuneesti. Samoin allekirjoittaneen toimesta peräänkuulutetut taustat ovat laadukkaita ja tekevät biiseistä onnistuneet kokonaisuudet. Varsinkin Miami Vice -henkinen Tulee yöks saa pään jammailemaan biitin tahdissa.

Levyn taustat perustavat suurelta osin sampleihin. Osa niistä on hyvin onnistuneita ja osa ei. Kokonaisarvosanaksi muodostuu johdonmukaisesti keskinkertainen kolmonen parin hiukan huonomman, parin keskinkertaisen ja parin hyvän kappaleen rakentaessa Laatuaika EP:n kokonaisuuden. Huge L on edelleen keskivertoa parempi lyyrikko ja omalla kierolla tavalla miehen monotoninen flow on miellyttävä. Gangsta-rap diggarin ja Huge L:n musiikkimaussa on kuitenkin edelleen sen verran suuri kuilu, että en usko miehen materiaalin vielä lähiaikoina kohtaavan täysin allekirjoittaneen intressejä. Laatuaika EP on silti laadukkaampi paketti kuin edeltäjänsä Huge Nro. 1 ja tyydyttänee jälleen Hugen materiaalin ystävien musiikinhimon hetkeksi.

Arvosana 3/5

Huge L myspace
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
                                                                                                            Joonas Aromaa

Jätä kommentti