Huge L & Mode – Pummien Miljonääri

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Huge L & Mode – Pummien Miljonääri

1. Introineen
2. Pilvet ladontaa
3. Kaupunkiin
4. Getonit
5. Flowfetten syndrooma
6. Datablues
7. Hetekka haze
8. Tunne kuollut
9. Räimettäs
10. Duunijazz (mono)
11. Mitä sä haluut
12. Ajatelmia
13. Don Juon
14. Älä leiki ittelläs
15. Sanatukotus
16. Taantumakasvo
17. Mania
18. Varjosta aurinkoon
19. Lopputekstit

Tuottelias Huge jatkaa tiukkaa julkaisutahtiaan. Tällä kertaa oli aika jälleen uudelle yhteislevylle Infernaalisesta Lyriikkasäätiöstä tutun Moden kanssa. Miehet ovat tehneet yhteistyötä paljon, mutta Hugen viimeisiltä levyiltä Mode on puuttunut lähes kokonaan. Nyt asia korjattiin julkaisemalla yhteislevy. Huge & Mode -kokoonpanolla on julkaistu aikaisemmin myös Seministit niminen teos, joka ilmestyi vuonna 2007.

Mikäli on tutustunut Hugen soolotuotantoon, on jo jokseenkin arvattavissa mistä Pummien Miljonäärillä voisi olla kyse. Sample-pohjaiset biitit, lungi meininki ja nokkela sanailu ovat jälleen asian ydin ja oikeastaan koko touhun idea. Moden läsnäolo tuo biiseihin kuitenkin mukavaa vaihtelua. Herran todella pehmeä ääni ja lähes yhtä pehmeä flow sekä ääntäminen tuovat vaihtelua Hugen laiskalle ja monotoniselle äänelle. Riimien ja sanaleikkien kannalta mennään aika lailla samalla tasolla molempien kohdalla, mutta jos voittaja on valittava, se on Huge. Ero on kuitenkin niin häilyvä, ettei Mode jää missään nimessä varjoon tai kakkoseksi.

Levyn kohokohta on Hetekka haze jossa Moden ääni on pehmeimmillään ja Hugen multiriimit, sanaleikit ja flow osuvat täysin kohdalleen. Biittikin sopii tunnelmallisella kitarallaan juurikin sänkyhommiin joista kappaleessa on kyse. Kunniamaininnan saa myös Duunijazz joka on Hugen sooloraita. Biisi kertoo yllättäen työnteosta, tai oikeastaan sen välttelystä. Työssäkäyvä löytää helposti itsensä letkeän taustan päälle räpätyistä sanoista. Positiivisessa mielessä esiin nousevat myös Flowretten syndrooma, Don Juan, Ajatelmia, sekä videonakin julkaistu Getonit. Suoranaisesti huonoja biisejä levyllä ei oikeastaan ole, mutta hieman heikompia vetoja löytyy. Näitä ovat Pilvet ladontaa, Räimettäs ja Kaupunkiin.

Jonkinlaisena yhteenvetona on sanottava, että Pummien miljonääri ei ole huono levy, mutta Hugen viimeisimmät soolot tarkastaneelle se ei tarjoa oikeastaan juuri mitään uutta. Moden läsnäolo tuo mukavaa vaihtelua ja tasoittaa Hugen monotonisuutta. Mitään mainintaa tuottajista ei ole, mutta melko varmaksi sanottakoon että Huge on tuottanut kaikki biisit itse. Pummien miljonääri on siis loppujen lopuksi sitä samaa mitä Huge on tehnyt ainakin Touchesta asti, mutta tällä kertaa vain Moden kanssa. Pummien Miljonääriä ei voi sanoa kuitenkaan mielikuvituksettomaksi, koska aiheita ja riimejä riittää yhä edelleen. Monella muulla olisi ideat jo loppunut.

Arvosana 3/5

www.myspace.com/ilstrumentals
http://www.monsp.com
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
                                                                                                       I.V

Jätä kommentti