Huge L – Touché

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Huge L – Touche

01 Intro
02 23 tuntia
03 Maailmanlaidallaan
04 Touché
05 Se menee näin
06 Ns tyly
07 Ränsistynyt talo
08 Matka mun kengissä
09 Vaik ois
10 Muut oksia
11 Pystyä voi f. Asa+Davo
12 Tekotaidetta
13 Lakoninen
14 Jos mul ois m1lj000000na
15 Pelinappula f. Pyhimys
16 Luontoäiti
17 Ristiriita
18 Varmageddon f. Pyhimys+Tommishock+Armomurha
19 Sävyjä f. Tommishock
20 Oon nähnyt
21 Kielimuuri

Suomen tuotteliain räppäri, Huge L sai odotetun ensimmäisen levy-yhtiön kautta julkaistun levynsä ulos 16.4.2008. Kaiken kaikkiaan tämä on järjestyksessään jo Hugen 20. levy, jos ILS (Infernaalinen Lyriikka Säätiö) materiaalit lasketaan mukaan. Levy-yhtiönä toimi tuttu ja turvallinen Monsp Records. Huge on kerännyt kuulijakuntaa aikaisemmin mm. laittamalla musiikkiaan internettiin jakoon ilmaiseksi ja sitä kautta saanut ääntään kuuluviin. Monet olivatkin fiiliksissä, kun kuuli, että Huge L julkaisee Touchen Monspin kautta. Vaikka levyjä onkin tullut ulos helvetin paljon, niin edelleen miehellä näyttää olevan asiaa. Lyriikat on muokkautuneet kauniimmiksi, tyyli hioutunut entistä timanttisemmaksi ja mikistä paistaa edelleenkin Hugen karismaattinen varmuus.

Levyn biisimäärästä huolimatta, se on pystytty pitämään hienona kokonaisuuksena. Tyylit vaihtelevat aina perusräpistä reggaeen ja päästään myös kuulemaan taiteellisempaa puolta mm. ”Sävyjä” nimisessä kappaleessa, joka onkin yksi levyn parhaista biiseistä. Paskoja biisejä ei ole levylle päätynyt, mutta tästäkin levystä kyllä erottuu ne kirkkaimmat helmet vähän haalistunempien joukosta. Vierailijoista jokainen hoitaa hommansa hyvin tutuilla omilla tyyleillään. Varsinkin Davon ja Asan tähdittämä ”Pystyä Voi” on todellinen kolmen artistin taidonnäyte. Asan kuunteleminen ehkä jokseenkin myös näkyy Hugen omissa jutuissa. Ei voi olla huomaamatta yhtäläisyyksiä Hugen ”Muut Oksia” ja Asan ”Anti Olla” biisien meiningissä. Joka tapauksessa Huge onnistuu siinä mitä tekee. Touche tulee kestämään kulutusta, koska biiseistä ei ole tehty liian helppoja ja biisien lukumääräkin on yllättävän suuri.

Suosittelen jengiä menemään Funkiestiin hakemaan omansa pois. Touche on ehdottomasti vuoden 2008 positiivisimpia yllätyksiä ja jos vaan Hugen tyylistä dikkaa, niin levyssä ei pitäisi olla pienintäkään vikaa. Tämä on teos jonka luulisi viimeistään nostamaan Hugen nimen tämän helvetin säätäjäkansan huulille. Kun meno alkaa menemään liian hektiseksi, niin suosittelen rauhoittumaan Touchen parissa ja sippailemaan pari lasia viiniä. Jos ahdistaa liikaa, niin juo vaikka koko pullo.

Parhaat biisit: 23 Tuntia, Matka Mun Kengissä, Muut Oksia, Pystyä Voi, Jos mul ois m1lj000000na ja Sävyjä

www.myspace.com/seministit
www.monsp.com

Arvosana 4/5
                                                                                    Mirlo Hällfors

Jätä kommentti