Hulabaloo – Sirkusteltta

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:


1. Katkerat Savut (feat McVilleKalle)
2. 2.20 dösää (feat. Steen1)
3. Paha Klovni
4. Toinen Klovni
5. Skit
6. Afghanistan (feat. Matinpoika)
7. Rizla
8. Hepusella pääsee
9. Omatunto
10. Pirunsaari
11. Skit
12. Miksteippaa
13. Oppineet ovat oppineet itse, muut ovat opetettuja (feat. Pyhimys, Lasse K & Asa)

Toimittaja sai käsiinsä 3rd Railin uusimman tuotoksen, nuoren Hulabaloon debyyttijulkaisun, joka kantaa nimeä Sirkusteltta. Hulabaloo koostuu kahdesta mc:stä (Juno & Herra KO) ja yhdestä tuottajasta (Puukko-Jere). Lisäksi vieraiksi on saatu suomihiphopin tämän hetken kärkinimiä, joten soppa tuntuu olevan valmis. Pajarivajareissa pistän ceedeen soimaan ja vaihdan päänsärkyni yksinäiseen kaljan juontiin ja Hulabaloohon. Katsotaas mihin nämä jäpät pystyvät!

Hulabaloo tarjoaa tuhdin paketin menevää musiikkia. Puukko-Jeren psykedeelinen konemusiikki tausta näkyy Sirkusteltan tuotannossa positiivisesti. Biitit on taitavasti kasattu yhteen, eikä tuotanto toista liikaa itseään. Levyltä löytyy vaihtelevaa soundia aina freshistä perusmeiningistä häiriintyneempään taustaan, jostapa oiva esimerkki on vaikka Toinen Klovni.

Sirkusteltan tarinankertojat Juno & Herra KO suoriutuvat levyllä hatunnoston arvoisesti. Ainoastaan Juno oli allekirjoittaneelle ennestään tuttu, hänkin lähinnä legendaarisista Kurvin Vauhti bileistä (R.I.P.) , josta toimittajanne ei yleensä mitään seuraavana päivänä muistanutkaan. Nuorten miesten läpät keskittyvät aina pilvenpoltosta yhteiskuntakritiikkiin ja aika-ajoin kuullaankin oivia, nerokkaita ja hauskoja läppiä. Miehet räppäävät mukavasti yhteen, eikä mc:eiden tiputuksessa pahemmin tasoeroja ole huomattavissa. Levyn parasta antia on ehdottomasti kertosäkeet, josta parhaana voi mainita helvetin ”baunssaavan” Afghanistanin. Pirunsaari biisissä päästään puolestaan myös kuulemaan Herra KO:n englanninkielistä räppäämistä, joka sekin vakuuttaa. Vierailevat artistit hoitavat hommat kotiin omalta osaltaan ja selvästikkin huomaa, että viimeisessä biisissä vieraileva Asa, on ollut jonkinsortin vaikuttaja ainakin tyyliltään näillekin herroille. Juuri ehkä liika Asamaisuus paistaa välillä biiseistä turhan paljon läpi ja myös muutamia korneja läppiä on levylle eksynyt sinne tänne, mutta muuten kyllä nuoret miehet vakuuttavat allekirjoittaneen mikrofonissa.

Sirkusteltta on Hulabaloon vahva debyytti, joka kyllä ansaitsee tulla huomioiduksi. Jos miehet vielä uuden levyn jossain vaiheessa tekevät, niin uskon että siitä tulee vieläkin toimivampi paketti. Hulabaloo todisti levyllä olevansa varteenotettavimpia uusia suomalaisia bändejä tämän genren saralla. 3rd Railille iso kunnioitus siitä, että uskaltaa sainata tuntemattomimpiakin posseja ja tyyppejä talliinsa. Tämän levyn myötä nähtiin, että se kannattaa. Käykäähän hakemassa levy The Funkiestista, jos ollenkaan suomenkielinen puhemusiikki natsaa. Toimittaja jatkaa kaljan juontia, odottaa hiessä vihreää lähetystä ja jää taputtelemaan tyytyväisenä tämän levyn jälkeen vatsaansa.

Parhaat biisit: Katkerat Savut, Afghanistan & Miksteippaa

Arvosana 3½/5

Hulabaloon Sirkusteltta nyt kaupoissa!!

Hulabaloo myspace

www.3rdrailmusic.fi

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täälä.

                                                                                    Mirlo Hällfors

Jätä kommentti