Jonde – Täs on ollu kaikenlaista

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Jonde – Täs on ollu kaikenlaista

1. Täs o ollu kaikenlaista 3:47
2. Kaiken keskellä 4:08
3. Kummituslaakso feat. Puppa J 2:33
4. Liikentees feat. Superjanne 2:42
5. Siunaflipeis 3:47
6. Herätyskellot Soimaan feat. Puppa J 3:27
7. Ihminen vs. luonto 4:14
8. Stoorin kimpus 3:59
9. Myrkytetty kansa feat. Puppa J 3:29
10. Ei ongelmaa 3:28
11. Kolhuja feat. Jontti 2:44
12. Ei jaxa enää feat. Vanda 2:38
13. V*tuille 4:31

”Kansalainen liukastuu loskaan”

Kolmannen raiteen yksi uusimmista sainauksista, Jonde, pukkasi tänä kesänä uusimman pitkäsoittonsa ”Täs o ollu kaikenlaista” ulos ilman sen suurempaa ennakko hypeä. Joonas Saartamo voi olla yleisölle ennakkoon tuttu nimi mm. valkokankailta. Levyn tuottajakööristä löytyy Polar Soulin lisäksi Jake Da Brake, R2, Phat-A-Phat ja Flam sekä vierailijakaartista Superjanne, Puppa J, Vanda ja Jontti.

Saman tien kun levyn laittaa soimaan käy selväksi, että räppärinä Jonde ei erityisesti loista. Herran ulosanti kiteytyy tällä levyllä hieman tökkivään flowhun, pääosin väkisin väännetyn oloiseen, totiseen asenteeseen ja jotenkin oudosti väännettyyn hyperaktiiviseen ääneen (poislukien muutamat leppoisammat biisit). Sanoitusten puolella mennään radotus ja hippimeiningeissä. Varsinkin joidenkin “diipimpien” biisien kohdalla usko kaverin kosmiseen poliittiseen saarnaamiseen kaatuu viimeistään allekirjoittaneen kohdalla siihen outoon banaanifiilikseen, jonka muodostavat biisin outo nimi, tuhat aihetta josta kaveri jauhaa samaan aikaan, paikoittain kaiuttimista lentävät lainit jotka eivät rimmaa ja englanti-suomi jauhanta. Vittu. Todennäköisesti arvostelija ei vain osaa napata universaaleja, ihmistä suurempia viestejä rivien välistä. Kuitenkin taustalta hehkuu omistautuminen ja positiivinen tekemisen into, joka ei kuitenkaan kanavoidu parhaalla mahdollisella tavalla tällä kertaa.

Levyn positiivisempiin vetoihin mahtuvat Superjannen siivittämä Liikentees, jonka nykivä biitti sisältää läskin pörinäsynan ja tarttuvan pianomelodian. Itseäni etukäteen levyn biisilistaa katsellessa kutkutti eniten Kolhuja, jonka perään oli vierailijana mainittu Jontti. Valitettavasti ennakko-odotukset osoittautuivat suuremmiksi, kuin mitä todellisuus oli. Jonde räppää itsemurhapommituksista ja vanhuksista huolettomalla ja välinpitämättömällä viestillä Jontin laukoessa perus inhorealistista paatostaan. Vaikkei kyseinen raita pääse hirveästi vakuuttamaankaan, ei se silti suinkaan lukeudu levyn heikoimpiin vetoihin.

Vaikka yllä oleva teksti voi kalskahtaa hieman negatiiviselta, pitänee kuitenkin selventää että itselläni ei ole mitään henkilökohtaista Jondea vastaan. Fakta on kuitenkin tällä kertaa se, että itse olisin jättänyt tämän levyn suosiolla hyllyyn. Tuotantopuoli loistaa selvästi enemmän kuin Jonde mikissä. Mainintana vielä sellainen seikka, että se punapistetähtäin taitaa olla laser eikä infrapuna.

Arvosana 1½ / 5                                                                 Lauri      

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
www.myspace.com/JONDE1
www.3rdrailmusic.fi/

Jätä kommentti