King Gordy – King Of Horrorcore Vol. 2

 • Tyylisuunta:
 • Levy-yhtiö:
 • Julkaistu:
 • Arvosana:
 • Henkilöt:
 • Arvostelija:

King Gordy – King Of Horrorcore Vol. 2

 1. Intro/Get It On (Remix)
 2. Jigsaw
 3. Cobain Is Back
 4. King
 5. Move ALong
 6. Come Outside (Feat. Fat Killahz)
 7. Misunderstood
 8. This World
 9. Mr. 187
 10. Scare You
 11. Kelly Osbourne

Horrorcoren kuningas on taas täällä. King Gordy sai jokin aika sitten ulos uuden albuminsa, joka kantaa yllätyksetöntä nimeä King Of Horrorcore Vol. 2. Kyseessä on siis jatko-osa aikaisemmin julkaistulle albumille. Jälleen kerran levy on pukattu pihalle omakustanteena ja painettuna CD-R:nä mustilla slim-kansilla. Mainittakoon, että allekirjoittanut ei ole tällaisten ratkaisujen ylin ystävä, mutta musiikki on pääasia ja siitä seuraavassa lisää.

Levy starttaa totuttuun tyyliin introlla, joka on jälleen kerran lainattua materiaalia. Itse en ainakaan tunnistanut biisiä, mutta se on sivuseikka. Samalle raidalla on miksattu myös levyn ensimmäinen kunnon kappale nimeltään Get It On. Jälleen kerran biisimäärä jää hieman vähäiseksi, kun yhteensä biisejä on vain 11.

Tällä kertaa metsään mennään ainakin biittivalintojen suhteen. Allekirjoittaneelle horrorcore tarkoittaa ahdistavia, synkkiä ja painostavia äänimaailmoja. Näitä King Of Horrorcore Vol. 2:ta on turha hakea. Alakuloisia ja melko yksinkertaisia hiphop-taustoja löytyy sen sijaan sitäkin enemmän. Tuottajista ei ole tälläkään kertaa tietoa, mutta jälleen kerran tuotanto on sen kuuloista, että asialla ovat luultavimmin olleet The Fat Killahz sekä King Gordy itse.

Kuten edellä mainittiin, tällä kertaa taustat eivät ole kovinkaan ihmeellisiä. Muutama pätevä biitti tällekin levylle on kuitenkin löytynyt. Kingin pianomelodia on yllättävänkin koukuttava. Sama pätee myös Jigsawiin, jonka rumpuraita onkin huomattavasti pätevämpi kuin aikaisemmin mainitussa. Misunderstoodin melodiat ovat myös ihan hyvät ja vokaalisamplet sopivat hyvin tunnelmaan. Get It Onin nopeampi tempo ja kertosäkeen hieman muoviselta kuulostava särökitara pelastavat muuten hieman mitäänsanomattoman taustan. Totaalinen ohilyönti taasen on This World, jonka sormien napsuttelu-snare ei sovi biisin melodiaan pätkääkään. Muutenkin rumpuraita kuulostaa amatöörien puuhastelulta ja Mikseri.net-tasoiselta freebeatilta.

Gordyn vokaalisuoritukset ovat jälleen kerran takuuvarmaa suorittamista, jota herralta on totuttu odottamaan. Sopiva annos aggressiivisuutta, laulukertosäkeitä ja omalaatuista ääntä löytyy tälläkin kertaa. Jos taustoista puuttuu horrorcore-elementtejä, niin sama ei todellakaan päde lyriikoihin. Tarpeeksi kauhua löytyy jo levyn päättävästä Kelly Osbournelle omistetusta ”rakkaus”-laulusta. Tämä pistää hieman miettimään, että mitä kannabis-lajiketta Gordy mahtaakaan poltella, kun tällaisista asioista alkaa riimejä vääntämään. Vierailijoina levyllä toimivat The Fat Killahzin herrat, jotka myös hoitavat homman kotiin aivan kuten ennenkin.

Levy on tähän mennessä julkaistuista Gordyn ehdottomasti huonoin. Tämä pätee niin ulkokuoreen kuin sisältöönkin. Tällä kertaa kansipahvi on sentään ihan painatettu läpyskä, eikä normaalille tulostuspaperille väännetty suttuinen kuva kuten edellisellä The Great American Weed Smoker -albumilla. Tätä albumia ei voi silti suositella kuin vannoutuneimmille King Gordy -faneille. Jos etsit uusia ja kovia artisteja joihin tutustua, älä aloita Gordyn tapauksessa tästä levystä. King Of Horrorcore Vol. 2:n voi tilata Gordylta itseltään MySpacen kautta edulliseen 15 dollarin (sisältää postikulut) hintaan. Lisäksi MySpacessa voi kuunnella herran sivuilla kolme maistiaista tältä levyltä.

Arvosana 2-/5
                                                                                                 
Jarno Laaksonen
King Gordy @ MySpace

Jätä kommentti