Koivuniemen herrat – Sokeat johdattaa

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:Koivuniemen herrat – Sokeat johdattaa

1. Perusteemat
2. Ropoja (ft. MacBueno)
3. Magista Ja Gambinaa
4. Istu Alas
5. Pullotettu (The Bottle)
6. Herrat Avautuu
7. Alennustilassa (ft. Konna)
8. Ikuisesti Nuoria
9. Musta Mieli (ft. Adebizi & Konna)
10. Linnut
11. Sokeat Johdattaa (ft. Masa Halme)

3rd Rail Music on ollut keväällä kiireinen yhtiö. Petoksen ja Konnan levyjen ohella vapun kynnyksellä on julkaistu Shakan tähdittämän Koivuniemen Herrojen debyyttijulkaisu Sokeat johdattaa. Shaka on parhaiten tunnettu yhteistyöstään salaliittoräppäri Jontin kanssa. Parivaljakko on aiemmin julkaissut loistavan Vittuun koko sakki -EP:n ja rata-apinoiden maailmaa järisyttäneen Rata-äänitteen. Jontin siirryttyä avaruusaiheisiin tunnelmiin, on Shakan vuoro kokeilla siipiensä kantavuutta ilman aisapariaan. Koivuniemen herrojen vuonna 2008 alkanut urakka Jontin ja Shakan taustabändinä poiki herroille pidempää yhteistyöprojektia. Instrumentteja yhtyeessä soittavat Speakeasy, Kassu Kapanen, Jouni Viitala ja Jussi Peevo. Levylle on otettu vierailevia lyyrikoita lähinnä Shakan lähipiiristä. Pulloja reputtamassa ovat MacBueno, Adebizi, Konna ja Masa Halme.

Sokeat johdattaa -levyllä on virallisia raitoja 11 kappaletta ja semipakollinen bonusraita. Heti ensiminuuteista käy selville mistä on kyse. Shaka on mikrofonin varressa totutun kova, eikä oikeilla instrumenteilla soitetut taustat häviä yhtään vertailussa MPC-velhojen tuotoksille. Shakan aiemmin melko skarppi tyyli saa levyllä vierelleen hieman vapautuneemman laulumaisen esiintymismuodon. Tuttujen rataisten tarinoiden lisäksi Shaka käsittelee kuuntelijaa koskettavia aiheita perheväkivallasta lähtien.

Viime aikoina useampi kotimainen rap-artisti on julkaissut levyn livebändin kera. Näistä yhteistyöprojekteista tämä on kuitenkin ehdotonta eliittiä. Koivuniemen herrat on sopiva sekoitus vapautunutta ghettoprogea ja kellarifunkia. Bändi onnistuu maalaamaan kuuntelijan alitajuntaan hienoja maisemia. Erityismaininnan ansaitsee useammalla raidalla mukana oleva trumpetisti Olli Rautiainen. Levyn tuotannosta on Koivuniemen herrojen lisäksi vastannut Soul Investigatorsinkin takaa tuttu Didier Selin.

Albumi toimii parhaiten kokonaisuutena, mutta jos yksittäisiä tähtihetkiä lähtee hakemaan, on pakko nostaa esiin MacBuenon tähdittämä Ropoja, svengaava Pullotettu sekä rauhallisempi Ikuisesti nuoria. Jälkimmäisenä mainitulla hienon laulusuorituksen esittää Riikka Selja.

Levyä tehdessä on tähtimerkit osuneet oikeaan asentoon ja kaikki tuntuu natsaavan hyvin. Sokeat johdattaa on mainio albumi keväisiin tunnelmiin ja suosittelen kaikkia hakemaan oman levynsä tulevia lämpimiä puistoiltoja varten.

Arvosana 4½ / 5
                                                                                                    T.M
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
http://www.myspace.com/koivuniemenherrat
http://www.3rdrailmusic.fi

Jätä kommentti