Konna – SEI7SEMÄN

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Konna – SEI7SEMÄN

1. Sei7semän
2. Kateus
3. Ylpeys
4. Ahneus
5. Mässäily ft. OG Ikonen & Shaka
6. Laiskuus
7. Apatia
8. Haureus
9. Himo ft. Shaka
10. Viha
11. Rippituoli ft. Adebizi, Julma-Henri, Jontti, OG Ikonen, Shaka, Petos, Notkea Rotta, Aisti & Emeto
12. Synninpäästö

Melkein kaksi vuotta sitten ilmestynyt Adebizin kanssa tehty Korvia myöten EP teki Konnan ainakin allekirjoittaneelle tutuksi. Kaksikko kertoi levyllä päihteistä, virkavallasta ja edellämainittujen asioiden kanssa painimisesta, sekä kaikesta siihen liittyvästä. Nyt Konna lähti sooloilemaan ja tulos oli kuolemansynneistä kertova teemalevy nimeltä Sei7semän.

Albumi potkaistaan käyntiin introna toimivalla raidalla, joka on myöskin sen nimikkobiisi Sei7semän. Synkkätunnelmainen biisi kuvailee jo itsessään hyvin levyn linjaa. Tätä seuraavat Kateus ja Ylpeys. Tässä vaiheessa mennään vakaalla pohjalla. Konna tykittää sanoituksensa tyylikkäästi ja taustat toimivat erittäin hyvin vakaviin aiheisiin. Valitettavasti Ahneus rikkoo kokonaisuutta, kun Jahnimanin tuotanto vaihtuu OG Ikoseen. Synkät ja vakavat biitit muuttuvat letkeään bassolinjaan ja Konna avautuu. Biisi ei ole missään nimessä edes huono, mutta rikkoo kokonaisuutta ikävästi.

Loput levystä toimiikin sitten aikalailla toivotulla tavalla. Kohokohtia ovat Laiskuus, Haureus ja ryhmärykäisy Rippituoli. Etenkin Haureus onnistuu vangitsemaan aiheensa lähes täydellisesti, eikä vähiten Lizardon tuotannon ansiosta. Rippituolista ei voi nostaa ketään yksittäistä esille, koska kaikki kymmenen miestä hoitavat homman kotiin esimerkillisesti, eikä biisi tunnu missään vaiheessa liian pitkältä vaikka se yli kahdeksan minuuttia kestääkin. Levyn lopettava Synninpäästö on mukavan positiivinen lopetus jopa ahdistavan puolella käyvälle albumille. Tausta olisi ehkä kaivannut vielä jotain pientä.

Sei7semän on läpi levyn kantavasta teemasta johtuen selkeä kokonaisuus, joka suurimman osan ajasta pysyy hyvin kasassa. Konnan tyyli ei ole radikaalisti muuttunut sitten Korvia myöten EP:n. Sanoituksiin on selkeästi panostettu enemmän, kuten mies itsekin on todennut ja tuotanto on kaikin puolin hallinnassa. Parhaiten Konna näyttää sopivan Jahnimanin biitteihin. Ajoittain synneistä kerronta menee aavistuksen saarnaamisen puolelle. Kokonaissanoma sopii kuitenkin hyvin nykyaikaan yleisesti siitäkin huolimatta, että tilitykset kuulostavat välillä hyvinkin henkilökohtaisilta.

Yhteenvetona: jos Korvia myöten EP kuulosti hyvältä tai vakava tilitys onnistuneiden biittien päällä kuulostaa houkuttelevalta, on Sei7semän suositeltava vaihtoehto. Pienistä säröistä huolimatta levy pysyy kasassa loppuun asti ja kuuntelijan mielenkiinto pysyy hyvin yllä.

Arvosana 3½/5
                                                                                                      I.V
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
www.myspace.com/konna1
www.3rdrailmusic.fi

Jätä kommentti