Konvehdinmussuttajat – Älä Mussuta!

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

1. JÄYKKÄ
2. MUSSUTA KONVEHTI
3. ÄLÄ LYÖ NAAMAAN
4. KATUMUSS
Katumassa myös Shaka, Jodarok & Ville Kalliosta
5. MENETETYT KONVEHDIT
6. A.S.T.E.
Kertsin juustottaa Kilari Audio
7. PUHDISTAVA JOGURTTI (deep in there)
8. MOZARTIN KUULAT
9. IDÄN YHDISTETTY
Tsyggelit ritsaa Notkea Rotta
10. REILUN KAUPAN KONVEHDIT
Maailmaa parantamassa Asa & Steen1
11. YHEN IMUN ILTA
Illan omistaa Stig Dogg
12. PINTAHIKI MAYHEM

Aave ja Säkki puskivat 12.9 ulos uutukaisensa. Konvehdinmussuttajat nimellä toimiva duo muistetaan varmasti parhaiten Memmy Possesta, jossa miehet ovat jo vuosia aiheuttanut hämmennystä ja suoltaneet huumoripitoisia tekstejään. Älä Mussuta! on tämän pitkäsoiton nimi, joten tietenkin allekirjoittanut pisti cd:n soittimeen, jos vaikka voisi levystä pari sanaa mussuttaa. Ennen pitkäsoittoa Konvehdinmussuttajat julkaisi A.S.T.E. biisistä 7″singlen, joka nosti levyn odotuksia. Niin kuin single, myös pitkäsoitto tuli ulos Monspilta, joka varmasti oli luontevin vaihtoehto julkaisijaksi, koska Monsp on myös julkaissut Memmy Possen Aina Vanteilla ep:n ja Memmyn toistaiseksi viimeisen levyn Huolestuttavia Merkkejä. Ei muuta kuin sormi playlle ja konvehteja hanuriin jouluksi säästöön!

Heti alkuun pamahtaa vauhdikas aloitus, kun vanha Memmy Possen luottotuottaja, Imatran Voimasta tutun Fresh ’O’ Lexxxin biitti pääsee valloilleen. Vaimo taustalta huuteli, että ”magee biitti!” ja en myöskään itse pistänyt vastaan. Vanhaa pörinäbasso diggaria miellyttää aina, kun pörinät pörisee katoissa ja meininki on hyvä. Meininki onkin tasaisen hyvä läpi levyn, mutta tälläkin levyllä on ne parit erottuvat todella helmet konvehdit. Omaksi suosikikseni nousee vakavamielisempi biisi ”Reilun Kaupan Konvehdit”, jossa myös Asa heittää hienon versen ja Steen1 räppää onnistuneesti kertosäkeen. Olisin toivonut, että levyllä olisi ollut enemmänkin vakavampaa materiaalia, mutta olisiko se sitten ollut Aavetta ja Säkkiä? Ei varmaankaan, mutta hienosti he onnistuvat tässä konvehdissa. Levyn parhaita konvehteja on myös sinkkuna julkaistu A.S.T.E., missä on Suomen ehkä tämän hetken kuumimman tuottajan Kilari Audion todella maukas tausta ja mies paljastaa myös laulajan taitonsa rallattelemalla hienosti kertosäkeen. Aave ja Säkki myös pudottavat läppänsä todella mainiosti yhteen. Kolmantena herkkukonvehtina voisin mainita hienon hitin ”Älä Lyö Naamaan”, jossa läpät on vedetty hyvällä tavalla skidisti övereiksi ja kertosäe on onnistuttu tekemään todella tarttuvaksi. Locc Nezzin biitti potkii persuksille. Futismiehenä pitää antaa plussaa myös Pintahiki Mayhemista. Futisaiheisia biisejä, kun ei ole liikaa Suomiräpissä kuultu. Mieleen tulee näin äkkiseltään tämän lisäksi ainoastaan legendaarisen Pietarin aka Piarun loistava biisi Kurvin Vauhdista.

Levyn ainoa heikko biisi on Katumuss, jossa mukana on myös Shaka, Jodarok ja Ville Kalliosta. Olisin odottanut, että näillä vierailijoilla olisi saatu aikaan levyn kovimpia biisejä, mutta kuitenkin lopputulos oli tylsähkö johtuen siitä, että biisin tausta on selkeästi levyn huonoin. Vierailijoiltakin ollaan totuttu kuulemaan parempia versejä. Ei kuitenkaan paska biisi, mutta ei juuri millään osa-alueella erityisemmin säväytä.

Loppukaneettina voisi sanoa, että levy on HYVÄ. Biittien osalta jokainen biisi Katumussta lukuunottamatta on todella mainio ja oli mukava yllätys kuulla minulle uutta tuottajaa, Locc Nezzia duunaamassa erittäin hyviä taustoja. Toivotaan, että näitä kuullaan lisää. Aaveen ja Säkin jutut biiseissä toimii ja se nyt ei ole yllätys, koska ne läpät eivät kuitenkaan ole Memmy levyistä paljoakaan muuttuneet. Itseäni on lämmittänyt varsinkin Aaveen tyyli aina ja mies kuulostaa jälleen hyvältä hauskoine läppineen. Säkki hoitaa myös hommat kunnialla himaan ja mieheltä kuullaankin erilaisia tyylejä levyn edetessä. Ainoa heikko suoritus on ehkä Stig Doggin featuroima Yhden Imun Ilta, jossa Säkki kuulostaa kuitenkin smoothiudellaan skidisti homoeroottiselta. Tosin sekin voi johtua vaan allekirjoittaneen korvista, jotka ovat enemmän aina diggaillut hooceemmasta räpäytystyylistä. Uskoisin levyn toimivan parhaiten kesällä mankassa, kun puistoissa sitä karhunpoikaa tai Jormaa kälysistä kurkuista alas kittaatte. Levyn miinuspuolena sanoisin, ettei se mielestäni kestä hirveästi kulutusta. Älä Mussuta! ei tarjoa niin paljon mitään uutta, että sitä jaksaisi jatkuvasti soittaa, mutta toimii loistavasti hilpeänä taustamusiikkina. Jos etsit kesäistä suomiraplevyä tai olet aikaisemminkin diggaillut miesten menosta, niin suuntaa sinne Funkiestiin ja osta omasi! Tämä Konvehtirasia sisältää pääosin kuitenkin maukkaita konvehteja.

www.konvehdinmussuttajat.com (kuunneltavissa Älä Lyö Naamaan & Puhdistava Jogurtti)
http://www.myspace.com/konvehdinmussuttajat (kuunneltavissa Älä Lyö Naamaan & Katumuss)
www.monsp.com

Arvosana 3½/5
                                                                      Mirlo Hällfors

Jätä kommentti