Kuuro Koira & Panama Rayo – Vuosien varrelta

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Kuuro Koira & Panama Rayo – Vuosien varrelta

1. Bryssel
2. Kyttä ei oo ystävä, se on vihollinen
3. Tuu mukana
4. 112 feat. Efta
5. Ota lisää feat. Jantteri ja Leijona
6. Taistele puolesta
7. Väärää valtaa 555 remix

Kuuro Koira ja Panama Rayo julkaisivat alkuvuodesta yhteislevyn nimeltä Vuosien Varrelta, joka nimensä mukaisesti koostuu pääasiassa herrojen uran aikana roikkumaan jääneistä biiseistä. Levy eli pitkään ja sen piti tulla alkuun Kuuro Koiran soolo-EP:nä ulos, mutta matkalla sisältö muuttui sen verran, että luontevammaksi tuli antaa julkaisulle uusi nimi esittäjiä myöten. Julkaisijakin löydettiin oululaisesta Target Media Recordsista ja näin ollen tämä seitsemän biisin EP näki vihdoin päivänvalonsa tammikuun loppupuolella. Molemmat herrat ovat vaikuttaneet jo pitkään suomirap ympyröissä, mutta varsinaiset julkaisut ovat jääneet varsin vähiin lukuun ottamatta Puukko-Allu -levyjä.

Vuosien varrelta haiskahtaa jo alusta alkaen hieman promo -tyyliseltä kokonaisuudelta, jolla tähdätään varmasti pidemmän päälle jo molempien soolojulkaisuihin ja Haittavaikutuksen tulevaan albumiin. No nimeähän on tehtävä ja varsinkin Kuuro Koiralle on varmasti helpotus saada useiden vuosien puheiden jälkeen vihdoin ulos jotain konkreettistakin. EP:n tuotannosta vastaa luonnollisesti suomituottajien eliittiin kohinalla parin viime vuoden aikana noussut Panama Rayo. Panamaa kuullaan myös räpeissä suurimmalla osasta biiseistä. Kuuro Koira kantaa kuitenkin päävastuun verbaalisesta annista. Lisäksi EP:ltä löytyy vierailemasta Haittavaikutuksen kolmas jäsen Efta, Jantteri sekä Leijona, jonka verse on tosin miksattu jonkunlaisena sisäpiirivitsinä todella hiljaiseksi.

Vuosien varrelta sisältää varsin tiukkaa ja ajoittain raskastakin angstista paatosta vallassa olevaa yhteiskuntamallia ja -koneistoa vastaan. Panama Rayo ja Kuuro Koira ovat molemmat taitavia räppääjiä ja omaavat erittäin persoonallisen tyylin, mistä syystä herroja kuuntelee varsin mielellään. Valitettavasti kuitenkin Kuuro Koiran lyriikat tuntuvat ajoittain vähän eksyvän mitäänsanomattomuuden puolelle, joka saattaa himmentää muuten hyvin alkaneiden versejen hohtoa. Levyn kohokohtiin kuuluu ehdottomasti jo kauan Internetissä pyörinyt avausraita Bryssel, joka toimii kokonaisuutena loistavasti erinomaisen samplevalinnan ja osuvien läppien johdosta. Tämän lisäksi toinen ns. vanha hitti eli Eftalla höystetty 112 on erinomainen osoitus siitä, kuinka Panama Rayo osaa luoda hienon tunnelman taustallaan koko biisiin. EP:n uudemmat vedotkaan eivät ole heikkoja, mutta eivät varsinaisesti pomppaa esille.

Vuosien Varrelta on tyypillinen promo-EP, jolta löytyy varsin sekalaista tavaraa. Haittavaikutuksen ystäviä levy ei varmasti petä, mutta toisaalta herrojen sooloilta ja tulevalta Haittavaikutuksen kokopitkältä on lupa odottaa huomattavasti parempaa. Tällaisenaan se ei jää klassikoiden joukkoon, mutta toimii oivana Kuuro Koiran ja Panama Rayon musiikin ystävien janon sammuttajana.

Arvosana: 3-/5
                                                                             Arvostelija: Joonas Aromaa

www.myspace.com/kuurokoira
www.myspace.com/panamarayotheproducer
www.myspace.com/targetmr
www.myspace.com/haittavaikutusmusic
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

Jätä kommentti