Laineen Kasperi – Olet tässä / Du är här / You are here

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Laineen Kasperi – Olet tässä / Du är här / You are here

1. Kaupunki Palaa
2. Olet tässä
3. Laittakaa miut hoitoon
4. Vaasankatu
5. Dösäri
6. Ikuisen maanantain maa
7. Henkee
8. Musiikki =Kuollut
9. Tällaine tapaus
10. Suomi-Neito

1. Urut soi
2. Myö
3. Keskiviikko
4. Uuteen aamuun
5. Styditilanne
6. Pulikka
7. Aikuinen
8. Elän liikaa
9. Pelkoa ja inhoa
10. Älä ota ittees
11. Vallankumous

Pitkän odotuksen jälkeen Laineen Kasperi julkaisi uuden levynsä, joka kantaa nimeä Olet tässä / Du är här / You are here. Vajaan vuoden odottamisen ja tuplalevyksi laajentumisen jälkeen levy on vihdoin kaupoissa. Kasperin edelliset soolot Seis ja Saatana saapuu Sörnäisiin loivat kovat odotukset kolmannelle pitkäsoitolle. Kaikeksi onneksi se ei ainakaan edellisistä levyistä pitäneille tuota pettymystä.

Olet tässä tarjoaa karkeasti sanottuna sitä samaa Kasperia mihin edellisillä levyillä totuttiin, mutta eron huomaa silti. Biiseistä paistaa läpi enemmän positiivisuus kuin vainoilu, joka on vähentynyt, mutta ei täysin kadonnut. Positiivisuuden huipentuma albumilla on ilman muuta Uuteen aamuun, jonka lungi biitti ja Kasperin myönteisen maailman menoa ihmettelevät sanoitukset saavat poikkeuksetta hyvälle tuulelle. Tämmöisellä musiikilla pitäisi aloittaa päivä aina. Synkempää tekstiä ja äänimaailmaa löytyy biiseistä Vaasankatu, Myö, sekä vähemmän yllättäen kappaleesta nimeltä Pelkoa & inhoa. Varsinaisesta synkkyydestä ei silti voi näissäkään puhua, vaan lähinnä hieman vakavammista sanoituksista, sekalaisista kannanotoista ja hieman vihaisemmista biiteistä.

Kasperi on tehnyt niin monipuolisen paketin, että montaakaan biisiä ei voi laittaa samaan nippuun. Kaikista biiseistä huomaa Kasperille ominaisen tyylin, mutta silti ne eroavat toisistaan selkeästi. Kääntöpuolena tässä tosin on se, että levyt eivät yksin tai erikseen muodosta selkeää kokonaisuutta. Biisien tunnelma vaihtelee niin paljon, ettei paketti pysy ehjänä. Väkisin tulee sellainn tunne, että tämä on enemmän tai vähemmän vain kokoelma biisejä, jotka kuitenkin jollain tavalla liittyvät toisiinsa. Levyä kuunnellessa on pakko fiiliksen mukaan hyppiä biisistä ja levystä toiseen, koska tunnelma muuttuu radikaalisti melkein jokaisen biisin kohdalla.

Yhteenvetona Olet tässä on iso paketti hyvää musiikkia. Se ei ole täydellinen, mutta muutama hieman heikompi biisi sekä rikkinäinen kokonaisuus eivät ole niin isoja asioita, että levy olisi huono. Laine on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta tuottanut levyn kokonaan itse ja herran tuotantoon tutustuneet tietävät, että mies on taitava biittinikkari. Vierailijat hoitavat hommansa hyvin, mutta eivät hirveästi erotu levyltä. Erikoismaininnan ansaitsee kuitenkin kappaleessa Vallankumous vieraileva Yona. Selkeällä äänellä laulettu kertosäe kruunaa muutenkin parhaan mahdollisen tavan lopettaa toinen levy.

Parhaat biisit levyltä ovat Vaasankatu, Ikuisen maanantain maa, Uuteen aamuun, Stydi tilanne sekä Vallankumous.

Arvosana 3½/5
                                                                                                     I.V
Lataa tästä: Laineen Kasperi – Myö
Biitti: Laineen Kasperi
Räpit: Laineen Kasperi

www.myspace.com/laineenkasperi
www.ahkyrecords.com
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

Jätä kommentti