Laiska Leppone – HuudiBoogie

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Laiska Leppone – HuudiBoogie

1. Intro
2. Liian wanha clisee
3. Metodit
4. Seteli verenpunainen feat. Lasse K
5. Orginelli tyyli
6. Konna feat. Hannibal & Soppa
7. Aasi
8. Skit
9. Niinkö aina feat. Tykopaatti & Stepa
10. Oodi posselle feat. Olavi Punasilmä
11. Still häslin
12. Vaaleenhaalee
13. Vialla
14. Kultalusikka feat. Julia Kawka

Turengista ponnistava Firma Recordsin artisti Laiska Leppone julkaisi uuden albuminsa nimeltä HuudiBoogie kesän kynnyksellä. Ryminällä parin viime vuoden aikana laajemmin suomirap diggareiden tietoisuuteen noussut artisti on tehnyt nimeä mm. keikkailemalla ahkerasti Joku Roti mafian kanssa ja esiintymällä vuosi sitten ilmestyneellä Redrum-187:n kokoelmalla yhdessä Lasse K:n kanssa. Näiden lisäksi repertuaariin kuuluu toki lisäksi paljon muutakin ja erilaisia projekteja vuosien varrelta jo 90-luvulta saakka. HuudiBoogie on kuitenkin ensimmäinen albumi Laiska Lepposelta joka saavutti jo hieman laajempaa huomiota myös ennakko-odotuksissa ja mehustuksissa erilaisissa pienmedioissa sekä keskustelupalstoilla. Vuosien työ on siis vihdoin kantamassa hedelmää eikä ihme. HuudiBoogie on selkeästi laadukkain julkaisu tähän mennessä itse Laiska Lepposelta kuin Firma Recordsiltakin.

Jo levyn kannet vihjaavat omalla tavallaan julkaisun sisällön tyylistä. Flanellipaitainen Laiska Leppone poseeraa sätkä suussa studion mikrofonin varressa. HoodiBoogie onkin soundeiltaan vuoden tähän mennessä ehkä ehein ja monipuolisin ”suomigangsta” julkaisu. Tuotanto on hyvin gangsta-rap vaikutteisia. Biitit lähentelevät erittäin paljon sitä menoa mikä itseäkin miellyttää eniten rapakon toisella puolella. Hyviä ja fiksusti sumplittuja sampleja siellä täällä, sekä sopivasti pörinäbassoja, vinkunoita ym. pieniä efektejä jotka tekevät biiteistä eläviä. Länsirannikkotyyliset biitit pauhavat vuorotellen eri temmoilla, välillä hieman vauhdikkaammin ja välillä hieman smuutimmin. Erityisesti viime aikaisten näyttöjen perusteella yhdeksi tämän genren pätevimpien tuottajien joukkoon noussut Hemu Gomez vakuuttaa menollaan. Biitit pumppaavat hyvin toinen toisensa perään. Paljon ei tosin tälle kalpene Laiskan oma tuotantokaan.

Räppärinä Laiska Leppone on kehittynyt pari askelta edelliseltä levyltään. Ulosannista on tullut sutjakkaampaa ja läpätkin istuvat entistä paremmin biitteihin. Kertynyt kokemus näkyy kasvaneena itseluottamuksena mikissä ja ote on kaikinpuolin varmempi. Vieläkään ei mielestäni kuitenkaan liikuta taitojen puolesta ihan suomiräppäreiden kärkipäässä, mutta Laiskan oma persoonallinen tyyli tekee vaikutuksen. Laiskan lyriikat käsittelevät sopivan arkisia aiheita varsin laajalla skaalalla ja kriittisellä otteella. Suurimmat neronleimaukset ja monimutkaiset metaforat on jätetty tällä kertaa muille. HoodiBoogie on lyriikoiltaankin varsin tyypillinen gangsta levy siinä mielessä, että läpät ovat ajoittain vähän niitä näitä höpinöitä kuitenkaan ihan turhaksi sanahelinäksi menemättä. Genren tuntevat kuitenkin tietävät, että tärkeintä on usein hyvin soljuva flow sekä biitit joita fiilistellä. Näin mielestäni tässäkin tapauksessa. Vierailijoilla ei albumilla mässäillä. Nimekkäimpinä mukana ovat Laiskalle tutut Joku Roti Records räppärit Hannibal, Soppa, Stepa ja Tykopaatti.

HoodiBoogie sisältää useita mainioita kappaleita jotka nousevat ajan kanssa suosikeiksi toinen toisensa jälkeen. Siksi yksittäisiä suosikkeja levyltä onkin vaikea nimetä. Oodi posselle on kuitenkin mainittava hienosta fiiliksestään. Gangsta-tyylinen kavereiden muistelubiisi sisältää hyvät kitarat, trumpetit ja oikealla otteella tehdyt lyriikat. Myös Olavi Punasilmä featissa tekee vaikutuksen hyvän äänensä kanssa. Muita levyn kliimakseja ovat mm. Orginelli tyyli, Konna, Niinkö aina, Still häslin ja paljon jo ennen julkaisua kehuja saanut Liian wanha clisee. HoodiBoogieta voin suositella kaikille jotka tykkäävät fiilistellä rentoa musiikkia ja hyvää soundia ilman liian syvällistä nollegea. Laiska Leppone on todistanut viimeistään tämän levyn myötä kuuluvansa ehdottomasti sinne suomirap piirien terävimpään kärkeen. HuudiBoogie on alkuvuoden ehdottomasti positiivisin yllätys suomiräpin saralla.

Arvosana 4/5

www.myspace.com/biglazyshit
www.myspace.com/firmarecords
www.myspace.com/liquorstorebeats
www.myspace.com/punasilma
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
                                                                                  Joonas Aromaa

Jätä kommentti