Lasse K – Katupaskaa

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:


Lasse K – Katupaskaa

1. Intro
2. Ei oo säkää kommentoimassa Hannibal
3. Anna mulle se biitti
4. Syy ja seuraus ft. KPV & Laiska Leppone
5. Skitti
6. Ile – Ela dissi freestyle
7. Kunnioita ittees ft. Ile
8. Pilvenpoltosta ft. Ile
9. Virkamiessääty
10. Budustudio-freestyle ft. Sepe Ht, Ile & Dr. Sykerö
11. Lyön läpi
12. Katupaskaa
13. Skitti
14. Niille jotka dikkaa
15. ABC
16. Vastavirtaviihdettä
17. Vitun nilkki, ime hiisit ft. Dr.sykerö
18. Rajatapaus
19. Outro

Tänä vuonna Hämeenlinnalaisen omakustannelevy-yhtiön, Firma Recordsin kautta reikäpään lailla ulos pamahtanut Lasse K:n aka Los K:n uusin pitkäsoitto nimeltään ”Katupaskaa” kolahti allekirjoittaneen postilaatikkoon viikkoja sitten, mutta aika on vain ihmisten luoma käsite. Yli tunnin mittainen pläjäys sisältää 19 raitaa ja bonarina myspacebiisin. Muutamien skittien lisäksi pakettiin on ladattu pari vähintäänkin mielenkiintoista freestylepätkää.

Tuotantopuolella on tämän pitkäsoiton kohdalla vaikuttaneet sellaiset nimet kuten KPV, Maximus, Sepe HT, Tuke Tuottaja, Pga sekä DJ Gleam. Taustojen välillä on erittäin paljon eroa ja muutamien hieman laimeampien tuotosten vastapainoksi settiin on uponnut erittäin koviakin biittejä. Lähtökohtaisesti saundi hailaa ainakin jollain asteella sinne klassisen g-räpin suuntaan. Esimerkiksi Comptons Most Wantedia kuunnelleet saattavat todennäköisesti tunnistavaa joitain sämplejä. Funkahtavan saundin lisäksi äänimaailmaa hallitsee ajoittan melankoliset pimputukset ja jopa nopeahkot haikat sekä synavinguttelut.

”Pamahtaa mondeostas otsaas luoti läpi tuulilasin”

Lassen ulosanti on pääosin varsin skarppia; ääni on karismaattinen ja sen takaa kuuluu neandertalinihmisen eläimellinen itsevarmuus ja meininki on tältä osin samankaltaista kuin nyttemmin netissä ilmaisiksi julkaistulla Nro. 13 lätyllä. Biisien aiheet pyörivät usein laittomien substanssien, sekä niiden nauttimisen ja distribuution ympärillä. Myös kosketuksia Suomen pintaliitomeininkien sekä hyväksikäytön, virkavallan ja muun ankean paskan kanssa koetaan. Artisti tilittää kiitettävästi suurimman osan ajasta, mutta osaa läpistä ei allekirjoittanut pysty käsittämään (tätä nyt ei kuitenkaan tapahdu häiritsevissä määrin). Epäilen kuitenkin, että tuskin tätä koko levyä on hirveän syvällisellä otteella lähdetty kirjoittamaan. Erityistä hehkutusta ansaitsevat tiputtava pelimiesraita, Niille jotka dikkaa, joka sisältää erittäin härskiä läppää, Virkamiessääty joka liikkuu hieman väkivaltaisemmissa sfääreissä, sekä Syy & Seuraus ja ABC.

Vierailijakaarti on varsin laaja, ja tähän settiin lukeutuvat varsin mieleenpainuvan Elastista disauttavan freestylepätkän heittävä Ile Idästä, freestyleä tiputtavat Sepe Ht ja Dr. Sykerö joka debytoi myös loppupuolen Vitun nilkki, ime hiisit raidalla. Messiin mahtuvat vielä mm. Laiska Leppone, joka tiputtaa ehdottomasti kovimmat räpit neljännellä raidalla, sekä tuottaja/mc KPV.

Heikkoina puolina mainittakoon tyhjä fiilis jonka läpikuuntelu aiheuttaa joka kerta meikäläisessä. Soppaan mahtuu nimittäin ”perustylsiä” biisejä, joista ei jää käteen oikein mitään, mutta kovemmat rykäisyt jaksavat pitää silti mielenkiintoa tätä äänitettä kohtaan pidempään. Katupaskaa kestää soittoa kyllä useamman kymmenen kerran helposti, ja tämä kannattaa ehdottomasti tarkastaa, mikäli Lassen aikaisemmat tuotokset ovat miellyttäneet millään tasolla.  Kyseessä on kuitenkin Suomen piireissä jonkinasteinen merkkiteos.

Erikoismaininta suhteellisen tyylikkäistä kansista ja varsinkin inlaykuvasta.

Arvosana 3/5
                                                                                                Lauri

http://www.myspace.com/lassekkatupaskaa

http://www.myspace.com/firmarecords

Lue Redrum-187:n tekemä haastattelu Lasse K:n kanssa täältä.
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

Jätä kommentti