Liekehtivä Sikiö – Pesismaila ja Ananas

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Liekehtivä Sikiö – Pesismaila ja Ananas

1. Intro
2. Aidon paskan paluu
3. Astetta parempi ft. Michael J. Fux & Massmurda-Pena
4. Rotsi auki
5. Liian paljon kusipäitä, liian vähän luoteja ft. Massmurda-Pena
6. Pesismaila & Ananas ft. 66KES88
7. Itäraja-Skit ft. Detroit Makaveli & Michael J. Fux
8. Mee töihin ft. Kisumirri Nukke & Timi Pleksit On
9. Hoppichiksi ft. Michael J. Fux
10. Donitsityttö ft. Detroit Makaveli & Massmurda-Pena
11. Mun Body summermix ’03 ft. Michael J. Fux
12. Parhaat bileet ft. Massmurda-Pena

Steen1 vaihtui Liekehtivään Sikiöön. Samalla vaihtui myös yhteiskuntakritiikki äärimmilleen vietyyn vittuiluun aitoudesta, sisällöttömistä biiseistä ja taustoista, jotka tarttuvat helposti ja unohtuvat taas kohta. Promokuvat jo näyttivät mistä selkeästi tulee olemaan kyse, vaikka siltikin monella taisi mennä homman pointti ohi. Nyt kritisoidaan vastustamisen sijasta hyödyntämällä ja näyttämällä miltä asia näyttää muiden silmin. Huumori ja vittuilu ei ole vierasta Steenin tuotannossa, eikä imagossa jos semmoisesta voi puhua. Kaikki kuittailu on myös aina osunut maaliin.

Levyn ensimmäinen osa ”Pesismaila” keskittyy aitoon lesoiluun ja siihen miten hyvältä tuntuu olla paras kaikessa mitä tekee. Biiseissä myös tulee esiin se miten kaikki muut ovat huonoja, eikä heidän kannata tästä johtuen edes yrittää mitään. Varsinkin jos olet päättänyt räpätä, yrittäminen on turhaa. Ehdoton ykkönen tältä osiolta on Rotsi auki. Sikiön ääni kuulostaa ylimielisemmältä kuin yleensä ja tausta potkii kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tältä biisiltä löytyy myös parhaimmat sanoitukset. Mainitsemisen ansaitsevat myös Aidon paskan paluu, joka kiteyttää koko ensimmäisen osion pointin sekä Intro, joka muutamalla lainilla nostaa standardin korkealle. Biiseissä myös revitään huumoria ns. ”keskikaljaräppäreistä”, jotka puhuvat ryyppäämisestä ja ongelmista. Ironia on käsin kosketeltavissa. Tältä osiolta ei löydy yhtään huonoa biisiä, mutta hieman muita heikommaksi osoittautuu Astetta parempi. Taustasta puuttuu hiukan sitä kuuluisaa ”jotain”. Huono ei tämäkään silti ole.

Ananas” -osiolta löytyykin sitten niitä klubiraitoja joiden tahtiin heilutaan kermaisimmassa pintaliitoklubissa ja jotka myös kertovat siitä miten heilutaan siinä kermaisimmassa pintaliitoklubissa. Ehdottomasti paras biisi tältä osiolta on Hoppichiksi. Teksteissä on kekseliäisyyttä sekä huumoria. Tausta on täydellinen tähän tarkoitukseen ja jopa autotune kuulostaa hyvältä. Överiksi vedetty Mun body (Summermix ’03) hoitaa myös homman kotiin tyylikkäästi. Taustasta johtuen Donitsityttö on Ananas-puolen heikoin kohta. Kuitenkin tarina lihavasta tytöstä laihojen maailmassa toimii, vaikkakin ironia ja vittuilu on muuhun levyyn nähden aika vähissä tai vaikeampi havaita.

Pesismaila ja Ananas on erittäin hyvä kannanotto. Musiikillisesti levy ei ole huono, mutta sen pariin tuskin tulee palattua. Tämänkin voisi periaatteessa katsoa asiaan kuuluvana, eikä tämmöistä ole välttämättä mahdollista tehdäkään niin, että pointti tulisi perille ja että musiikista löytyisi joka kerta jotain uutta. Yksi häiritsevistä asioista jonka Pesismaila ja Ananas näytti on se, että klubilla soitettava rap voi olla hyvääkin. Loppupuolen biisit ainakin taustoiltaan kuulostavat joltain mitä hyvinkin voisi kuulla isommillakin klubeilla, mutta tämä ei aiheuta inhoreaktiota. Vittuilu räpeissä tietysti pelastaa hiukan, mutta huono musiikki olisi silti huonoa musiikkia ja tämä ei sitä ole.

Arvosana 3/5

Lataa tästä: Liekehtivä Sikiö – Astetta parempi (f. Michael J. Fix &  Massmurda-Pena)
Sanat: Sikiö & Michael J. Fux
Biitti: Koutsipiitit
Mixaus: Pike (Saurus)

www.myspace.com/steenone
http://www.steen1.com
http://www.monsp.com
Keskustele Liekehtivä sikiö -julkaisusta Redrum-187:n sivuilla täällä.

HUOM! Uutisten kommentointi systeemi on muuttunut. Lue tarkemmat ohjeet foorumeiltamme.
                                                                                                       I.V

Jätä kommentti