Notkea Rotta – Kontula – Koh Phangan All Night Long

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

1. Täältä Tullaan Bangok
2. Mielenterveyden Timpuri
3. Pattaya Pomppii
4. Mä Fanitan Fakkia
5. Sadistiset fabiot
6. Pakaroiden Planetaario
7. Pamppua Jakaukseen
8. Vitun Pulteissa
9. Lomalla
10. Hipat
11. Lämmin Kalkkuna
12. Mulkio Halkio Selkiö
13. Virtapiirijatkot/Kääntöpiirikatkot

Notkea Rotta ulosti ulos kolmannen kokopitkänsä. Levyä oltiinkin jo odoteltu ja päivän valon se näki 24.10. Kaksi edellistä kokopitkää ”Panokset Piippuun, Pöhinät Pönttöön” ja ”Itä Meidän” oli sen verran potkivia teoksia, että tämä vanha likainen koira laittoi vesi kielellä ceedeen sissää ja tutustui lisää Rotan maailmaan. Jälleen kerran mikin varressa nähdään tutut nimet: Notkea Rotta, Rautaperse, Komisario Jyrkkä sekä Rohtori Laine. Ainoastaan Meno-Anu oli jätetty Itään hillumaan ja näin ollen tätä vanhaa Idän Marilyn Monroeta ei tällä levyllä kuulla. Sen sijaan albumilla kuullaan myös livebändiä, sillä keikoilta tuttu Liekehtivät Torsionit on otettu nauhoituksiin mukaan ja näin ollen teoksesta on saatu aikasempaa messevämpi.

Perus räppilevyksi tätä ei sovi kutsua. Taustat menevät välillä todella rokiksi ja välillä taas liikutaan psyken mailla. Eri genrejä sekoittamalla ollaankin saatu loistavia biisejä pakettiin. Esimerkiksi ”Mielenterveyden Timpuri” edustaa levyllä raskaampaa puolta, kun taas ”Lomalla” on jotain aivan päinvastaista. Vaikka genrerajoja ei tuotoksessa tunneta, niin levy on silti onnistuttu pitämään yhtenäisenä toimivana pakettina. Levy ei sisällä erityisemmin huonoja biisejä, vaan jokaisessa biisissä on oma viehätyksensä. Omiksi suosikeikseni kuitenkin nousee ”Pattaya Pomppii”, ”Hipat”, ”Mä Fanitan Fakkia” ja ”Lomalla”.

Levyn ainoa miinuspuoli on se, että se ei periaatteessa tarjoa yhtäkään perus rap-biisiä. Itse olisin toivonut miehien vetävän riimit edes pariin pommiin rap-biittiin, mutta toisaalta se olisi taas saattanut rikkoa kokonaisuutta. Parhaitenhan Notkea Rotta toimii livenä, mutta suosittelen Kontula – Koh Bhangan All Night Longia soittimiin sinne helvetin BAILUIHIN ja nyrkit kattoon meiningiksi. Idän pöhisijät teki taas loitavan levyn ja ansaitsee kyllä Kontula – Koh Phangan All Night Longista tunnustusta. Tämä on kuitenkin niin erilaista rap-musiikkia, kuin mitä sieltä kaupoista yleensä löytyy. Läpät jatkavat kutakuinkin samaa linjaa, mutta myös kehitystä näkyy. Itä on jätetty taakse ja otettu suunnaksi vähän aurinkoisemmat maisemat.

4½/5

                                                                                   Mirlo Hällrors

Jätä kommentti