Sine Ira = KG & LL

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:Sine Ira = KG & LL

1. KG & LL
2. Ihmemies
3. Haista klubi ft. Michael J. Fix
4. Pinta
5. Sormet sorviin ft. JV
6. Lempibii-SI
7. Itselleen
8. Yhdet
9. Niitä ja näitä
10. Elämän julkasu
11. …ja sen jatko-osa
12. Pohja ft. Katko
13. Oikeesti

Löyly-Viihteeltä Yellowmicin riveihin siirtynyt Sine Ira julkaisi debyyttialbuminsa toukokuun lopulla, vaikka yhtye on ollut kasassa jo seitsemän vuotta. Molemmat jäsenet ovat niittäneet mainetta suurelta yleisöltä ulottumattomissa. Llapsi on julkaissut kaksi omakustannetta. Kenneth G:tä on voinut puolestaan kuulla mm. yhtyeiden A04– sekä Isänmaantoivot riveissä.

KG & LL on alusta loppuun taattua tavaraa, eli hyvin tehtyjä taustoja ja molempien herrojen sujuvia sanailuja. Huumoria ei ole unohdettu, mutta hieman vakavammatkin aiheet pysyvät hyvin hallussa. Pinta, Yhdet ja Pohja ovat vakavamman tekstin teoksia ja ne toimivat siitä huolimatta ettei kummankaan räppärin kohdalla tapahdu juurikaan tyylimuutosta. Kaiken lisäksi Pohja-biisin tausta on paras koko levyltä. Vähemmän vakavampaa menoa edustavat puolestaan Ihmemies, Sormet sorviin ja Niitä näitä. Mukavaa sanailua molemmilta, mutta tyylit pysyvät yhä edelleen lähes samanlaisina biisistä toiseen. Huolimatta siitä, että levyä on ollut tuottamassa monta eri henkilöä, on jokaisessa biitissäkin samanlainen meininki.

KG & LL pysyy kasassa koko kestonsa ajan, mutta puolivälin jälkeen ei enää edes oleta yllättyvänsä. Hyvä asiahan se on, että taso ei putoa, mutta pientä säröä tai radikaalia tyylimuutosta jää kaipaamaan. Aavistuksen kaavaa rikkoo kolmas biisi Haista klubi, joka asiallisesti vittuilee asianosaisille klubbailulta haiskahtavalla biitilläänkin. Varsinaiseksi poikkeukseksi sitä ei silti voi sanoa, koska muiden biisien kaava on läsnä tässäkin.

Kaiken kaikkiaan KG & LL on vähän liiankin yhtenäinen levy. Biisit kyllä erottaa toisistaan, mutta sama fiilis on ainakin jossain määrin ikävä kyllä saatu jokaiseen biisiin. Kuten mainittu, Sine Ira pitää tason kohtuullisen korkealla. Räppääminen on teknisesti todella hyvää, eikä riimittely, sanoitukset tai oikeastaan mikään muukaan ole suoranaisesti pielessä. Vaihtelu on suurinta teksteissä, mutta ulosannin takia sekin jää aika laihaksi lohduksi. Tätä albumia voi hyvällä omallatunnolla sanoa hyväksi perusräpiksi.

Levyn tasapaksuus harmittaa myös sen vuoksi, että molemmilla miehillä olisi potentiaalia vaikka mihin. Nähtäväksi jää mitä seuraava teos tuo tullessaan ja ennen kaikkea meneekö sen ilmestymiseen toiset seitsemän vuotta.

Arvosana 2½/5

www.myspace.com/sineiramusic
http://sineirablogi.blogspot.com
Katso video: Lempibii-SI

Jätä kommentti